Lucka 1 är öppen!

Godmorgon allihopa!

Om ni visste vad jag har längtat efter denna dagen! Idag är det nämligen 1:a december och det är premiär för På Smällens bloggjulkalender 2015! Jag är sååå exalterad! Hoppas ni också är det!!

Nu öppnar vi lucka 1!

Pasmallen blogg julkalender lucka 1
Foto: FotoLiselotte

Bakom lucka 1 hittar vi en riktigt grym vinst som jag tror dom flesta småbarnsföräldrar här inne inte hade tacka nej till!

Vår sponsor i första luckan är Babyhuset som sponsrar med en åkpåse från Elodie Details värde hela 1199 kr! Vinsten är en Elodie Details Zebra Sunshine åkpåse som ni ser på bilden 🙂

20151121-004929-2969652.jpg

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta varför du tycker att det är praktiskt med en åkpåse?
 • Svara på utslagsfrågan: Vad var det för färg på min åkpåse när jag var bebis? (Hihi! Klurig fråga!!)

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

Relaterade Inlägg

104 Kommentarer

 1. Cissi

  Jag väntar mitt första barn i början av januari och det vore hur praktiskt som helst med en åkpåse så att jag och bebis vågar oss ut i kylan i vinter och inte bara blir sittandes hemma. Det känns väldigt knepigt det här med hur man ska klä sin bebis när det är kallt så en åkpåse skulle underlätta oerhört mycket
  Jag tror din åkpåse var rosa.

  Svara
 2. Jennifer

  Det som är så bra med en åkpåse är att den isolerar värmen och skyddar från kyla och blåst. I en åkpåse kan mina barn fortsätta sova utomhus även i vinter utan att frysa. Att den sedan kommer i så fint mönster är ju verkligen en bonus Jag tror din åkpåse när du var liten var blå 🙂

  Svara
 3. Sara Bengtsson

  Har tipsat redan på Facebook och mailat länken till dig! 🙂
  Jag kör på att den åkpåse var brun då du var liten! 🙂
  Jag bor uppe i Norrland och här blir det ganska kallt på vintern och lin yngsta sover bäst ute och då behöver man en bra och varm åkpåse, och den här är så snygg! 🙂 ha en bra första december 🙂

  Svara
 4. Cissi

  Å älskar hur praktiskt det är med åkpåsen till båda de yngre barnen! Man liksom vet att de har det gott och ombonat i vagnen och inte fryser under vinterns kalla dagar. Dessutom är det snyggt!
  Jag tror du hade en mörkblå åkpåse när du var liten 😉 och att den var i Manchester 😉

  Svara
 5. ES

  Åkpåse så praktiskt när de minsta ska slippa ha för mycket På sig men samtidigt hålla sig varma men även när de kommer upp i åldrarna å fortfaranade kan ha är dessa perfekta för att inte behöva ha så mycket kläder och somnar de i vagnen är de lätt att bära upp barnen i den å sedan knäppa upp för att låta barnen fortsätta sova!

  Jag tror din åkpåse var beige ☺

  Svara
 6. Emma

  Jag tycker det är skönt att slippa ta på massor av tjocka ytterkläder om man bara ska ut en snabb sväng. (Om det inte är superkallt dvs) Bara att bädda ner i gosiga åkpåsen. 🙂

  Jag tror du hade en gul åkpåsen när du var liten 🙂

  Svara
 7. Helena Rahlenius

  Nu har ju inte kylan kommit ordentligt ännu, men när den kommer är det underbart att stoppa ner lillkillen däri och veta att han inte fryser på promenaden med hundarna t ex.
  Jag tror att din åkpåse var rosa.

  Svara
 8. Johanna

  Jag tycker det är smidigt med åkpåse för då slipper man bylsa på alldeles för mpnga lager kläder för att hålla värmen på barnet. Ska man gå pastan kan man öppna upp den och man slipper filtar som åker av och tappas bort.

  Jag tror att du hade en mörkblå Manchester åkpåse när du var liten :))

  Svara
 9. Tatyana

  Det är skönt att veta att ens barn är varmt i vagnen. Med bara overall kan det lätt bli kallt att bara sitta helt stilla.

  Jag gissar på en svart åkpåse.

  Svara
 10. Mamma Malin

  Jag tycker såklart det är praktiskt för att barnet ska slippa att frysa. Dessutom behöver man inte krångla på så mycket kläder på barnet eftersom det är varmt i påsen.

  Jag tror att din åkpåse var brun.

  Svara
 11. Nettan

  Väntar vår 3:e nu, men då det var många år sedan våra barn var bebisar så har vi ingenting av bebissakerna kvar.
  Elodie var väldigt nytt när dottern var nyfödd och blev snabbt en riktig favorit, både för design och kvalitet! Denna åkpåse som står i potten föll jag för direkt!
  Inte köpt en enda bebissak ännu, så detta skulle bli en grymt bra start 🙂

  Jag gissar på mintgrön 😉

  Tipsar på Instagram nettan_s

  Svara
 12. erica

  Det finns så mycket fördelar med åkpåse att jag inte kan förstå hur någon skulle vilja vara utan? Att barnet inte kan sparka av sig den och bli kall, att den är vind och vattentålig men framförallt är det bra när man har en liten vagnsovare. Hon klarar att sova ute i kylan hela vintern, alternativt kan man söva henne ute i vanliga kläder i vagnen och sen rulla in henne och bara öppna upp påsen så kan hon sova vidare inne utan att bli för varm.
  Jag tror din åkpåse var ljusgul!

  Svara
 13. Malin

  Jag tycker att det är praktiskt eftersom att man vet att barnet har det varmt och gott i vagnen samtidigt som man inte behöver klä på barnet hur mycket som helst!

  Jag chansar på en vit.

  Svara
 14. Sandra S

  Det allra bästa med åkpåsen är, förutom mysighetsfaktorn, att man slipper bylsa på barnen en massa kläder om man bara ska iväg en liten sväng. Bara ner i den varma åkpåsen med vanliga kläder å så är det klart!

  Jag chansar på att du inte hade någon åkpåse alls när du var liten! 🙂

  Svara
 15. Petra Mary-Anne

  Hej!

  Vilken härlig start på kalendern!

  Jag har delat tävlingen på FB alias: Mary-Anne Christensen samt skickat ett mejl till dig om delningen.

  Med en åkpåse skyddas bebisen från vind och man behöver inte vara orolig att täcket trillar av eller att kylig luft letar sig in. Dessutom är de smidiga att lyfta i och ur vagnen vart man än är. Vi väntar tvillingar till våren och trodde att vi hade allt, men nu måste vi ha dubbelt så den här tävlingen är alldeles perfekt. Åkpåsen är verkligen världens bästa vän på vintern och jag bara njöt av att se hur gosigt lillkillen hade det i sin då han var liten.

  Jag gissar att din åkpåse var röd då du var liten 🙂

  Svara
 16. Hanna

  Åkpåse är mysigt och bra att stoppa ner barnet i när man vill undvika overallkaos. Tex med trilsk 2,5-åring på morgonen när man är på väg till jobb och förskola 😉
  Jag tror att du hade en mintgrön åkpåse!

  Svara
 17. Jenny Olsson

  Jag gissar på rosa och blå – det hade jag!
  Åkpåse är verkligen suveränt, småttingarna håller sig ju varma i vagnen. När man sitter still så blir man ju mycket kallare än jag som rör mig!

  Svara
 18. Fröken M

  Jag tror du hade en svart åkpåse när du var liten !

  Åkpåsen är ovärderlig när man har småbarn !
  Från höst till vår värmer den dom små i alla lägen
  och vår har använts flitigt i både vagn och pulka !

  Svara
 19. Veronica

  Åkpåsen är perfekt för att hålla bebis varm under vagnfärden. Praktiskt för mig då jag snabbt kan lägga lillebror i den (utan att bylsa på med mycket kläder) när vi ska till dagis med storebror. Lillebror kan lugnt sussa vidare Jag tror att din åkpåse var rosa!

  Svara
 20. Madeleine Munch-nielsen

  De mest praktiska med åkpåsen är att den håller värmen för vår lilla plutt medans storebrorsorna vill vara ute och leka 🙂 Tror du hade en grå åkpåse 🙂

  Svara
 21. Alexandra

  Det finns många fördelar med åkpåse. Jag vet att dottern inte fryser när hon sover ute på vintern, hon sparkar inte av sig den, om hon somnar i vagnen och vi ska in så kan man bara öppna åkpåsen (avskyr att behöva väcka henne för att klä av henne kläderna).

  Din åkpåse var svart!

  Svara
 22. Sara

  Åkpåse verkar vara så himla smidigt eftersom man slipper bylta på med en massa tjocka kläder och ändå få det varmt och gosigt i vagnen. Jag tror att du hade en prickig åkpåse när du var liten! 🙂

  Svara
 23. Anna N

  Tror din åkpåse var vinröd (om du nu hade någon)

  Tycker att de är superpraktikt med åkpåse speciellt nu när man har två små barn som inte alltid är så villiga att klä på sig massa kläder vid kortare utflykter som hämtning och lämning från dagis. Dessutom ser de ju så mysigt ut!

  Svara
 24. Emma

  Jag tycker det är praktiskt att inte behöva klä på en en liten bebis massor ytterkläder. Lätt att öppna upp åkpåsen om man kommer in i värme och bebisen sover, då vill man inte störa och börja klä av!
  Jag tror din åkpåse var mintgrön.

  Svara
 25. Sofie Bäck

  – Delat på min FB, har även mailat print till dig:)

  – Åkpåsen måste vara världens bästa uppfinning. Perfekt att bara skicka ner i vagnen i lättare kläder när man har utesovarbarn samt när man ska på stan och den bara är lätt att öppna upp inne på affärer så det inte blir för varmt.
  Dessutom är det ett kul sätt att “pimpa” vagnen med olika färger och mönster!:)

  – Jag tror din åkpåse var vinröd:)

  Svara
 26. Annica Lindqvist

  Tidiga kyliga morgon. Det är mörkt och kallt. Man är trött och en lagom stressad mamma ilar med en trött ettåring i vagnen på väg till förskolan. Att få mysa ner sig i en fin åkpåse ger en fin start på morgonen. Även den stressade mamman kan finna lugnet att liten är varm och nöjd

  Delade och taggade på min instagram annicalindqvist

  Svara
 27. Marie Alvas mamma

  Jag gissar på brun.
  Jag har ingen åkpåse men tror det skulle vara super bra eftersom Alva sover middag ute varje dag i ur o skur och jag skulle slippa filt och täcke för att hålla henne varm. Dessutom är dom ju riktigt snygga nu jämfört med när jag var liten 😀

  Svara
 28. Jenny

  Åkpåse är toppen eftersom bebisen sitter ombonat, skyddat och varmt. Man behöver inte bylsa på med massa kläder och genom att knäppa upp den funkar den både ute och inne.

  Fick genast en bild av att du hade en rödorange manchesteråkpåse när du var bebis men såg att rätt många gissat på röd så jag säger senapsgul istället!

  Svara
 29. Thaimorsan

  Vem skulle inte vilja krypa ner i en puppa” när det är kallt ute och får gotta sig, blir körd runt medan man shoppar haha… Praktiskt att inte behöva klä på barnet i tjocka overall när man bara ska till affären.

  Hmm…det första jag ser var röd men tror det är en typ av manchester tyg i beige!

  Svara
 30. Elin Hansson

  Chansning: grå?

  Lillebror drar bara av sig sina tossor, skor eller filt. Men med en åkpåse sitter han varmt nerbäddad. Man behöver inte tänka på om fötterna är bara eller filten som bara ramlar av. Det hade varit så skönt… Om man bara haft en åkpåse!

  Svara
 31. Frida Karlsson

  Åkpåse är praktiskt då man inte behöver overall/termobyxor när man ska köra kortare rundor eller ta en tur på stan. Det är mysigt för barnet att sova och sitta i och sen “pimpar” det upp vilken vagn som helst!
  Tror att din åkpåse när du var liten var brun. 🙂

  Svara
 32. Ida

  Jag tycker att hela idéen med en åkpåse verkar suverän ! Slippa knöla på barnet flera lager med kläder om man till exempel bara ska till affären och köpa mjölk. Ner i åkpåsen med lite mysiga kläder, på med mysig filt å sen köra 😀 tänk själv att bli nerbäddad i en sådan 🙂
  Och jag tror din åkpåse var röd som du hade som liten. Kram Ida

  Svara
 33. Jennifer Nilsson

  Väntar första barnet i början av Mars, bor i skogen och det skulle vara perfekt med en så fin åkpåse! Då kan jag och bebis ge oss ut vad för väder det än är, och med den snygga åkpåsen så bara MÅSTE vi även visa upp oss i stan! Inga dåliga ursäkter utan bara ut och traska!

  Jag tror din åkpåse var blå.

  Svara
 34. Johanna malmehed

  Jag har tipsat på instagram och skickat mail med en screenshot 😉 och jag skulle så gärna vilja vinna en praktiskt åkpåse då vi ska få tillökning om två veckor vilket gör att det är kallt ute och vill inte missa alla härliga julmarknader tillsammans med familjen!! ❤️❤️
  Jag tror din åkpåse var svart klassiskt åkpåse men endå vem o gosig 🙂

  Svara
 35. Familjen Karlsson

  Hej 🙂

  Har delat och skickat mejl, Kristina Karlsson

  Det praktiska med en åkpåse är att jag slipper böka med för mycket kläder. Min tjej ä sex månader och eftersom vi har både en storebror som går förskola samt hund blir det en hel del promenader. Då kan jag bara klä på henne sköna ullkläder och så woops – ner i åkpåsen. Att åkpåsar är snygga skadar ju dessutom inte heller 😉

  Tricky fråga, men jag drar till med en otippad gissning på BRUN! (Mest för att jag hade en sån själv, ha ha)

  Svara
 36. Sanna

  Åkpåse är både mysigt och varmt för barnet (hoppas det iaf :D). Det får mig att känna att det är OK att ta ut bebisen i kylan.

  Jag tror att din åkpåse var svart eftersom dina föräldrar inte ville ha “flickigt/pojkaktigt” 🙂

  Svara
 37. Nina B

  En åkpåse är det perfekta för lillebror alla dagar, han är med och lämnar storebror på förskolan och somnar gott i vagnen där kan han sova gott både ute och inne tackvare en åkpåses öppning och stängning.
  Gissar på att du hade en mörkgrön åkpåse i manschetter när du var liten (med ull på insidan och antingen beige eller bruna knappar)

  Svara
 38. Johannes Forssell

  Det är praktiskt med åkpåse eftersom att barnet är varmt när man är ute och om barnet somnar i vagnen och man vill gå in kan man bara öppna påsen – då slipper barnet svettas ihjäl.

  Jag tror att den var röd.

  Svara
 39. Johanna Lingefors

  Vilken underbart fin åkpåse!
  De bästa med åkpåsen är att den går att använda i både pulkan och vagnen och att barnen både är torra och varma bär man kommer in.

  Utslagsfråga: om du hade en åkpåse så tror jag att den var röd 🙂

  (Annars var de väl en “hippiestyle” med massor olika färger som inte alls passar ihop. De var ju inne på den tiden)

  Svara
 40. malin nätynki

  Jag gissar att din var röd/vinröd i manchestertyp.

  Eftersom vi inte har någon bil så andvänds vagnen flera ggr om dagen. Speciellt nu på vintern är det superbra med en åkpåse så att inte lillen fryser på hundpromenaderba. Då slipper vi bylsa på litervis med kläder så fort man ska ut. Det är väldigt bra vid bussåkning oxå eftersom man bara kan öppna upp åkpåsen så slipper barnet bli för varmt

  Svara
 41. Sandra

  Tycker det är praktiskt med en åkpåse då den är varm och gosig, håller tätt och funkar i alla väder. En åkpåse står på önskelistan då vi är ute flera gånger om dagen och rastar familjens hundar.

  Utslagsfråga: Brun

  Svara
 42. Erika Gatenheim

  Bor i Västerbotten, och här kan det bli kalla vinterdagar. En åkpåse till vår mindre vagn skulle vara perfekt! Nu används bara en filt i den som gärna sparkas av, så man måste alltid klä på 1-åringen alla vinterkläder, som kan ta tid! Smidigt att bara stoppa ned 1-åringen i åkpåsen utan att behöva klä på honom så mycket, och sedan gå de dagliga promenaderna med hunden. ☺

  Jag tror att du hade en mörkblå åkpåse då du var liten. ☺

  Svara
 43. Sandra, mor åt Milla & Molly

  Fördelarna med åkpåse är många. Bland annat att barnet sitter varmt och skyddat mot vind och blåst. En annan är att det underlättar om man bara ska iväg en snabbis, barnet behöver inte alltid ha på sig skor/tjockare byxor då barnet är varm i åkpåsen ändå 🙂

  Jag tror din åkpåse var i vinrött manchestertyg. Hade en sådan själv så 🙂

  Svara
 44. Joanna

  Små barn är knepiga att få på en massa bökiga tjocka kläder och overaller. Åkpåsen är det bara att stoppa ner sin lilla i och så sitter de varmt och gosigt =)

  Jag gissar på mörkblå!

  Svara
 45. Jennykronholm

  Åkpåsen är verkligen både mysig och praktisk, skönt att slippa klä på overall vid kortare promenader speciellt om man har en trotsig 2,5 åring som inte vill klä på sig. Sen att den skyddar mot blåst och snöyra och håller barnet varmt är ju väldigt praktiskt.
  Jag tror att din åkpåse var senapsgul.

  Svara
 46. Tina Carlström

  Man behöver inte bylsa på lillen så mycket kläder och han känner sig friare när han kan sova i en så här fin och gosig åkpåse utomhus. Jag hade gärna själv haft en i vuxenstorlek =)

  Jag tror du hade en gul =)

  Svara
 47. Tingeling

  Har mejlat dig min delning! 🙂

  Det är väldigt praktiskt med åkpåse då man inte behöver bylsa på för mycket kläder, speciellt den första tiden då bebisen ändå spenderar den mesta tiden med att sova. Det finns inga glipor i den som det lätt kan bli med filtar så vinden kommer inte åt barnet lika lätt. Och är det rejält kallt (som det kan bli) Så kan det kännas bra att kunna packa in barnet i både overall och sovpåse då barnet kan ligga still längre stunder när man är ute och går och riskerar inte då att frysa.

  Färgen på din åkpåse tror jag var rosa och svart

  Svara
 48. Johanna - RosaBubbla.se

  Åkpåsar är bra för att man kan slänga ner ungen utan vare sig skor eller overall på sig. De håller sig varma och skyddas mot både kyla och vind, samt till viss del regn. Ja, här på Västkusten kan det ju regna från alla håll verkligen, så helt säker är man ju inte…

  Du hade en brun åkpåse, helt klart! Allt var brunt på den tiden… =P

  Gå gärna in och tävla in min julkalender med. Där kommer nya tävlingar varje dag i bloggen och varje advent på Instagram. 😉

  Kram Johanna
  http://www.rosabubbla.se
  Instagram: @rosabubbla.se

  Svara
 49. Linnea altenborg

  Åkpåsen är både varm och go och skyddar så bra mot både kyla,vind och blåst.
  Sedan är det så skönt att slippa bylta på barnen med tjockakläder,det är så smidigt att bara lägga ner i vanliga kläder och en mössa.
  Jag tror att din åkpåse när du var liten var Turkos

  Svara
 50. Sara Hedfors

  Åkpåse ska man förstås ha för att bebisen ska ha det varmt och gott! 🙂 Jag tror att din åkpåse var grön.

  Svara
 51. Tappakilon.com - En blogg om en hälsosam viktnedgång

  […] För något år sen träffade jag Emma – PåSmällen via bloggen och hon är verkligen en underbar tjej och det är så roligt att vi blivit goda vänner. Tänk egentligen vad bloggen har bidragit med! Jag är så glad att vi träffades och att vi blev vänner då bra vänner inte växer på träd! Jag har inte jättemånga vänner men dom jag har är otroligt nära och dom värdesätter jag väldigt mycket. Hur som helst så vill jag tipsa om Emmas julkalender som hon startade idag på sin blogg. Det är helt grymma priser så detta vill ni inte missa!! In och kolla hennes blogg och första luckan här! […]

  Svara
 52. Lovisa

  En åkpåse är alltid bra att ha, den gör vagnen mysig och ombonad när bebis är liten och ju äldre barnet blir desto större funktion får den som “värmare” när man inte hinner/orkar bråka om att överdragsbyxorna ska på 😉

  Jag gissar att du hade en vinröd åkpåse när du var liten.

  Svara
 53. Erika Wallberg

  Åh, en åkpåse är bra på flera sätt. För att klä på ett barn är inte lätt. I påsen sover han tryggt och jag får promenera runt med något SNYGGT!

  Jag gissar att din åkpåse var blå 🙂

  Svara
 54. Madeleine W

  Ååååh vilken start på kalendern! Är taggad till 1000!
  Denna åkpåse hoppas jag innerligt på då jag har köpt filt i samma mönster till bebis som är beräknad ska komma efter nyår. En vinterbebis med andra ord och behovet av en åkpåse är därför stort:)
  Det bästa med åkpåsar är att man kan hålla bebisarnas värme utan att behöva klä bebisarna allt för mycket. Det gör det enklare att reglera värmen då man bara öppnar åkpåsen om man går in i en butik eller liknande 🙂
  Jag hoppas att din åkpåse var 80-tals pastelligt babyblå! <3
  (@maddieochlilly på instagram)

  Svara
 55. Anna H

  Vi är ofta ute på långpromenader och då behöver bebis ligga varmt och gosigt i vagnen för att hålla humöret uppe. Åkpåsen gör bebis varm och glad, utan krångel med overall och filtar.
  Chansar på blå!

  Svara
 56. Sara | Vardagen hos Tingvall

  Vår lilla prins är beräknad att komma i början av januari och jag som är första gångs förälder har ingen som helst koll på hur man ska bädda i vagnen för att det ska vara bäst för bebis men vad jag har förstått så ska det vara toppen med en åkpåse så man slipper klä på bebisen så mycket kläder. Dessutom så är ju denna sjukt snygg och skulle passa vår vagn väldigt bra.

  Jag skulle tippa på att den var lila 🙂

  Svara
 57. Viktoriae

  En åkpåse skulle vara perfekt till min minsta som inte gillar att ha skor eller strumpor på sig. I en åkpåse kan han få ta av sig det utan att det gör så mycket och det blir svårare att ta av sig skorna vilket är bra här i kalla Umeå 🙂
  Jag tror att din åkpåse var ljusgul

  Svara
 58. liselotte

  Jag är supergärna med och tävlar, en sådan fin åkpåse. Åkpåsar är jättebra för de är varma, ombonade och sköna, allt sitter ihop så man slipper lösa täcken, filtar som åker hit och dit, lätt att stoppa ner barnet i och kan användas under lång tid. Har tipsat på facebook och mailat dig. Verkligen klurig fråga, gissar på rosa. Mvh Liselotte Andersson

  Svara
 59. jessicatrorjag

  Har mailat en printscreen där jag tipsar om din adventkalender

  Jag tycker åkpåsar är så bra, dels på hösten för att slippa på med massa kläder på vår son. Men också på vintern, känns så skönt att slippa krongla med filtar som kan dras av och åka av, och så är man helt säker på att lillhjärtat håller sig varm och go på barnvagnspromenaderna

  jag gissar du hade en mörkblå åkpåse som barn, de hade jag

  Svara
 60. anneli

  Smidigt att kunna lägga ner sin bebis i en varm å skön åkpåse utan krångel med filtar som bebis ständigt sparkar av. Dessutom betydlig varmare med åkpåse och man vet att den värmer runt hela bebisen, även under. Tror din åkpåse var svart 🙂

  Svara
 61. Caroline

  Åh vilket härligt pris!! Jag har redan lagt ut din kalender på min instagram och skickat en printscreen till dig och fått ok på den

  Som hundägare med småbarn så är det nästan omöjligt att klara sig utan en åkpåse Det är perfekt att lägga ner barnet i den när man ska på hundens alla promenader under dagen på hösten, vintern och tidiga våren för då kan bebisen exempelvis bara ha pyjamasen på sig och ändå ha det varmt och skönt!

  Jag tror att din åkpåse var marinblå när du var liten!

  Håller tummarna!!!!

  Svara
 62. Denise

  En åkpåse är supersmidig av flera anledningar! Inte bara är det mysigt för bebis och ombonat, det är också varmt och man slipper trassla med massa filtar/vagntäcke som bebis lätt sparkar av sig.

  Jag tror din åkpåse var mörkblå 🙂

  Svara
 63. Malin

  En åkpåse låter jättemysigt, fast nu har jag aldrig ägt en. Hade varit roligt att låta den utsättas för den skånska vintern. 😉 Det ser så varmt och skönt ut.
  Jag tror inte du hade någon åkpåse som liten. 🙂

  Svara
 64. Clara

  Verkar smidigt som tusan om man skall i väg lite snabbt och inte har tid, lust och tålamod att tråckla ner sparkande fossingen och viftande armar i en overall eller ytterkläder! =D

  Tror inte att du hade en regelrätt åkpåse!! 🙂 men eventuellt kan du ha hängt i någon sydamerikansk bär-sele-liknande gunka med svårtolkat mönster i naturfärger

  Svara
 65. Pauline

  Så du kan hålla din kära bebis varm&bekväm.

  Jag tror du hade en vit färg på din åkpåse när du var en bebis hoppas på denna vinst behövs mer än allt 🙂 är i vecka 19+0 🙂

  Svara
 66. Jenni Lindberg

  1. Har tipsat på min instagram – Thinyorange
  2. Dunder praktisk eftersom den går att förflytta utan att behöva bädda upp barnet!
  3. Den va, hmm Grön!

  Svara
 67. Maria

  Tror du hade blå åkpåse när du var liten. Det hade jag 🙂

  Här har vi en liten kille som just nu när kylan kommer växer ur sin liggvagn och en åkpåse blir ett måste om han ska åka sittvagn nu i vinter. Det mesta har han ärvt av sin storasyster men hon behöver sin åkpåse själv fortfarnde. Och är inte så sugen på att dela 😉

  Åkpåse är kanon när det är kallt. Har barnet mycket kläder på sig kan den vara helt öppen. Min dotter går ofta lite själv men blir trött och vill åka efter en stund. Men det bhövs inga jättetjocka kläder om barnet bara ska sitta i vagnen hela utevistelsen.

  Delar på facebook och håller tummarna 🙂

  Svara
 68. Sophie Persson

  Jag vill gärna vara med och tävla! =) (Har mailat en printscreen på min delning till dig).

  Jag tycker att det verkar så himla smidigt med en åkpåse, när man slipper klä på massa kläder och enkelt kan lyfta ur bebis om man behöver. Väntar vårt första barn om 7 veckor, så bebisen kommer ju att komma precis i “åkpåse-säsong” dessutom… =D

  Jag gissar på att din åkpåse var rosa. =)

  Svara
 69. karin

  Jag tycker åkpåsar är bra för att man inte behöver klä på bebisen så mycket kläder för att den ska hålla värmen.
  Oj var ju riktigt klurigt. Tror du hade en vit åkpåse när du var liten

  Svara
 70. Debbie Mamma till 3 prinsar

  Jag är med och tävlar!
  Jag har tipsat om tävlingen på min blogg.

  Praktiskt med åkpåse är att de är varma och goa. Har man tur så är den snygg också och blir en stor del av vagnen. 🙂
  Med en varm och go åkpåse så behöver man inte pracka på barnet en massa filtar och onödiga grejer.

  Jag gissar på att du hade en mintgrön åkpåse som liten 🙂

  Svara
 71. Matilda

  Hej! Är med och har tipsat här: https://www.facebook.com/matilda.pettersson.583

  Jag tycker att det är så himla praktiskt att bara ta på jacka (och mössa då såklart) och stoppa ner barnet i åkpåsen när man ska till affären eller liknande med vagnen. Och smidigt när de sover ute såklart så att man vet att de håller sig varma och goa 🙂

  Jag gissar på att du hade en brun åkpåse!
  Kram Matilda

  Svara
 72. Andrea-Miranda Nilsson

  Jag tycker det är praktiskt med en åkpåse för att det blir lättare att reglera värme å kyla i vagnen då slipper de bli för varmt å för kallt 🙂 smidigare än med täcke ! Å jag tror du hade en lila Manchester åkpåse när du va liten 🙂 printscreen på delning skickade jag på mailen 🙂

  Svara
 73. Linda

  Har mailat dig.

  Jag tycker det är smidigt med åkpåse för att bebis kan ligga ingosad och mysig i endast fleece/ull kläder i den när man ska hämta/lämna storasyskon på dagis en kort promenad bort.

  Egentligen känns det på din formulering av frågan som att du inte hade nån åkpåse? Körde dina färäldrar endast med overall? Men jag gissar på likadan som jag hade när jag var liten. Mörkblå manchester med grå fårskinnsimitation på insidan.

  Svara
 74. Anna Gunnel Andersson

  Åkpåsar är mjuka och sköna och ger barnet stor rörelsefrihet. Barnet blir också skyddat från vind och kyla. Jag hoppas på att vinna den här åkpåsen till min dotter som precis som du är gravid.

  Jag hade en brun åkpåse till mina barn, därför chansar jag på att du också hade det.

  Svara
 75. Mari B

  Det som är praktiskt med en åkpåse är att det är varmt för barnet. Och om man har ett litet barn behövs inte så mycket kläder på barnet då det bara ligger i vagnen då åkpåsen håller varmt. Nu finns det även åkpåsar för babyskydd och det tror jag är väldigt smart då barnet ofta sitter stil i babyskyddet.

  Jag tror du hade en mörk blå åkpåse då du var barn.

  Svara
 76. Rebecka H

  Gud vad rolig julkalender Eftersom jag väntar mitt första barn har jag nog inte upptäckt alla fördelar med åkpåse men min tanke är att det underlättar att hålla en bra temperatur i vagnen och lättare att reglera än en tjock overall men värmer bättre än ett täcke. Sen är den väldigt snygg också
  Jag tror att din åkpåse var blå.

  Svara
 77. Emma

  Jag tycker att mitt barn sover så otroligt skönt utomhus i åkpåse 🙂 det blir liksom varmt och skönt och hon behöver inte ha så mycket kläder under.

  Jag tror (hoppas!) att din åkpåse var grön… Åt det mossgröna hållet.

  Svara
 78. Emma Widman

  Åkpåse är ju kanon då behöver man inte ta på ett ton kläder så de små knappt kan röra sig och den är lätt att öppna om det blir för varmt.

  Jag gissar att du hade en marinblå åkpåse.
  Mvh Emma

  Svara
 79. Lee

  Delat på insta!
  Jag tycker åkpåsen är så praktisk för jag behöver inte klä på bebisen något extra om åkpåsen är varm och gosig. Det är inte alltid så lätt att klä på en kinkig unge. Dessutom är det lättare att byta på bebisen när man är ute. Ingar lager på lager av klumpiga kläder.
  Jag tror din åkpåse var brun! Min var det!

  Svara
 80. Nida

  Åkpåse är ju väldigt praktiskt och mysigt. Att slippa klä på alla ytterkläder är en fördel och en annan praktisk fördel är att om barnet sover efter promenaden är det bara att knäppa upp. Barnet har det gott och varmt nerstoppad där och den går minsann inte att sparka av sig. Win win!

  Jag tror du gled runt i en svart åkpåse 😀

  Svara
 81. Alisa

  Har delat på instagram: Plutten_A
  Jag tycker att åkpåse är smidigt då man inte alltid behöver klä på barnet för mycket utan en åkpåse kan värma bra.
  En annan stor fördel är när barnet är så pass stort att de själv
  Kan dra av sig en filt då är åkpåsen bra för den kan inte barnet dra av och jag slipper oroa mig om barnet fryser då han sitter gosigt i åkpåsen.
  Jag gissar på att du hade en lila åkpåse

  Svara
 82. Linnéa

  En åkpåse är ju fantastisk när det börjar bli kallt ute och man slipper klä barnet i allt för varma kläder när man ska ta en tur i vagnen! Dessutom är det väldigt mysigt.
  Jag tror du hade en ljusgul åkpåse!

  Svara
 83. Frida

  Jag tror din var röd 🙂

  Vill vinna en till min Goa systerdotter som snart blir 3 månader <3 åkpåse är det bästa att ha vid kyligare väder för att slippa tjockare kläder ibland men också om det är kallt o man är ute länge, så värmer inte filtar på samma sätt, då de blig glipor och ect. Så jag älskar verkligen åkpåse och haft till båda killarna här hemma ! =)

  Svara
 84. Elin vikman

  I norrland behöver man inte klä barnet öika mycket då man ska med syskom tiöl dagis på morgonen 🙂 bara kasta i åkpåsen med pyjamas å sen hem å klä sog i lugn å ro 😉

  Svara
 85. Elin vikman

  I norrland behöver man inte klä barnet öika mycket då man ska med syskom tiöl dagis på morgonen 🙂 bara kasta i åkpåsen med pyjamas å sen hem å klä sog i lugn å ro 😉 jag tror den var Gul 🙂

  Svara
 86. Elina

  Praktiskt ;
  – vindtätt
  – omfamnar barnet/en
  – varmt och gosigt
  – om barnet/barnen skulle sparka av sig skorna

  Jag tror din gamla åkpåse var röd
  Skickar dig en print från min instagram.

  Svara
 87. Elina

  Praktiskt;
  – vindtätt
  – varmt och gosigt
  – omfamnar barnet/en från kyla
  – bra om barnet/en råkar sparka av skorna

  Jag tror din åkpåse var röd ☺ (har precis hittat dig så har inte hunnit se så mycket av din fina blogg ännu)

  Svara
 88. Erika A

  Jag tycker att det är jättesmidigt med åkpåse när man först ska gå ute en stund och sedan inne. Det är så smidigt att bara öppna upp åkpåsen och slippa böka med att ta av och på massa kläder. Barnet håller sig varm utomhus och sval inomhus, bättre kan det inte bli.

  Jag tror din åkpåse var blå 🙂

  Jag har tipsat här; https://www.facebook.com/erika.naslund.5 (tipsade 1/12)

  Svara
 89. Johanna

  FASEN! Jag har sneglat på den där åkpåsen i evigheter – och så missar jag tävlingen! Jaja, grattis den som vinner. 🙂 Ska hålla bättre utkik i fortsättningen. 😉

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här