Lucas och mat

Ja, som ni redan vet så äter Lucas väldigt lite och väldigt begränsat. Den sista tiden i Sverige innan vi åkte till Bali så åt han bara välling, mangobananpuré, kokta snabbnudlar, korv, chokladmuffins, kärleksmums och glass. När jag skriver att han åt bara detta så menar jag verkligen bara detta. Han har slutat äta gröt och ingen annan fruktpuré än denna Semper 5 månader mangobananpuré duger. Såklart visste vi att det skulle bli problem när vi åkte hit. Självklart skulle han bli förbannad när frukten tar slut, men nudlar kommer det ju finnas gott om så vi var inte så orolig. Vi får ta fighten helt enkelt. Vi har några fruktpuréburkar med oss, så än har inte paniken börjat, men inom dom närmsta 2-3 dagar är frukten slut.

Hur har det gått nu då?
På planet hade vi med oss 4:a fruktburkar. Han åt 3 burkar. Han vägrade all annan mat, trots att det serverades nudlar på planet! Till frukost på planet serverades det omelett med korv och då åt han pyttepyttelite korv, kanske en tredjedel av en prinskorv. I Thailand köpte vi korv och där åt han också pyttepyttelite. Han har nästan inte druckit nån välling heller så vi förstår inte riktigt var han tar sin energi ifrån?

Idag är första dagen här och han har ätit helt kasst idag med. Idag har han ätit en nästan en hel fruktpuréburk till frukost och sen på stranden fick en värsta utbrottet för att vi inte hade med oss nån mer fruktpuré till stranden. På stranden åt vi nudlar, men Lucas vägrade smaka. Så han åt inget på stranden, drack knappt heller. När vi kom tillbaka till hotellet så åt vi nudlar och stekt ris, han vägrade smaka, men han drack lite vatten. Vi sov en liten stund och när han vaknade ville han ha välling sen köpte vi pizza, då åt han nästan en hel slice (1/8 del av en pizza) själv. Och efter det så åt han en till fruktpuréburk. Hoppas han kommer äta bättre snart!

Vi har med oss en stavmixer så att vi kan mixa egna fruktpuréer till honom, men just nu är vi långt ifrån alla Supermarkets så vi har inte hunnit prova.

 

På frukosten imorse hjälpte Lucas till att vaxa pappas bräda 🙂

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Sandra

  Det måste vara frustrerande när han inte äter!? Men kanske kan resan ”tvinga” honom att vidga sina vyer lite. Jag som blir frustrerad på fyraåringen som bara ska ha samma och inte vill smaka nya saker. Men hon äter iaf det mesta av de vanliga barnfavoriterna. Ni ser iaf ut att ha det gott! 🙂

  Svara
 2. Jenny

  Skönt att ni är så coola med Lucas och hans mat. Ibland är det ett under att de orkar. Det lät som om han åt och framförallt drack läskigt lite tills jag läste att han drog i sig en slice pizza, det är ju fett och göttigt och bra. Hoppas att han fortsätter med det!
  Och hoppas att remissen till Önh ger resultat!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag var ordentligt nervös över hur lite vätska han hade druckit. Jag vet att han överlever på väldigt lite mat och att han kan äta ordentligt mycket sämre vid miljöombyte och då kan han bli väldigt gnällig, men han överlever. Men utan vätska kan det bli farligt så då var jag nervös och sa till Jair att vi måste spruta vatten med alvedonspruta i hans mun. Men när vi kom tillbaka till hotellet och tog fram Lucas egna vattenflaska med sugrör i, då drack han vatten, inte mycket men han drack faktiskt och senare drack han välling också. Då kändes det bättre. Vi försöker vara coola med maten, vi vet ju egentligen vad det beror på, men vätskan är superviktig!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här