Okategoriserade

Ledsen bebis

Efter mitt sista inlägg rykte jag upp mig och duschade och städade lite här hemma. Sen gick och tränade och kort därefter började Lucas skrika. Han skrek i nästan 45 min värre än han nånsin har skrikit! Jag blev alldeles förtvivlad och ringde tillslut hem Jair från träningen. Fy vad jobbigt det var! Jag är fortfarande ledsen! Jag undrar varför han skrek så, hade han ont eller vad är det med honom. Nu när jag har varit förkyld så har jag ätit väldigt dåligt och då blir jag orolig att Lucas inte får tillräckligt med mat…. Det kommer mjölk men kommer det tillräckligt? Vi har börjat fundera också på om det kan vara tänderna som är på G. Det här var första gången Lucas skrek utan anledning och det enda som tillslut hjälpte var att gå upp och gå med honom, men då forsade redan tårarna ner för mina kinder. Fy vad det var jobbigt att känna sig så maktlös!

4 Comments

 • Lovisa

  Jag förstår precis hur du känner! Det är så otroligt jobbigt när de är ledsna och inget man gör hjälper! Då är det tur att man är två föräldrar så att man kan lösa av varandra och stötta varandra. Om du är osäker på om han är mätt, har du prövat att ge lite ersättning efter amningen? Det har jag prövat när min lille varit otröstlig och det har hjälpt, ville bara dela med mig av det tipset.

  Svar från Emma: Tack! Han tar ju inte flaskan så det är lite bökigt. Men jag har en ersättning här hemma i beredskap ifall det skulle behövas! Tack för tipset!! 🙂

 • Linda

  Så hade vi det varje kväll i två månader ca. Tror ni har väldigt tur om du inte har upplevt det förrän nu. Man blir lite knäpp i huvudet efter många kvällar med bärande tills ryggen går av.

  Svar från Emma: Ja, vi har verkligen haft tur! Men det gör ju att man blir mera orolig när han väl är ledsen för då känns det ju som att det är nåt allvarligt!

  Jobbigt för er att ni har haft det så länge!! Hjälper det inte att bära honom i bärsjal?

 • Kicki

  Jag tror ni har ganska ”tur” med lucas. Vissa bebisar är lugna andra inte 🙂 vår tjej är ofta gnällig, sånna gråtattacker har hon fått flera gånger utan anledning. Det som brukar lugna henne då är när hon ser tvn :p
  Det kan också vara en fas, det är vanligt vid 3-4 månaders ålder. Vissa bebisar påverkas, andra inte. Här har det varit berg och dalbana sedan vaccineringen, 5-6 veckor sedan.

  Svar från Emma: Ja, det har vi nog. Det är säkert så att det är en fas. Men det gör så ont i mammahjärtat! Tack för tipset om TVn. Jag ska prova det nästa gång 🙂

 • Lina A

  Tur? Det är väl nästan ännu värre då en annars väldigt lugn bebis börjar skrika så i 45 minuter? Jag har 3 barn, mellanbarnet hade kolik och skrek varje dag i över 3 månader mellan kl 16-22. Varje dag! Barn 1 & 3 är mycket lugna och mer tillfreds. Men när de väl skriker/skrek så var det ju av en anledning som ska tas på allvar, något är ju uppenbarligen mycket fel mot vad det brukar vara.

  Håller mina tummar för att han är sitt vanliga jag idag igen 🙂

  Svar från Emma: Ja det är så jag känner också! Jag blev jätteorolig eftersom han i princip aldrig skriker annars! Han mådde bra dagen efter som tur var och har inte skrikit så sen dess (nästan 1 vecka nu). Jag vet inte var det var, men hade han inte slutat skrika när min kille hade kommit hem så hade vi åkt till akuten, så orolig var jag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.