Läskigt!

Vi bor i ett lugnt radhusområde där det oftast är lugnt på kvällar och nätterna. Det är sällan några skumma typer som stryker omkring här och det är inget tillhåll för stökigheter. Det enda “action” som händer här utanför är när polishelikoptrar passerar ovanför huset mot Biskopsgården eller ibland när busar kommer från Biskopsgården-hållet med en polisbil tätt efter sig. Det är förmodligen mer än vad som händer på landet eller om man bor på en mindre ort, men ganska normalt för att bo centralt i en storstad som vi gör.

Jag känner mig för det mesta väldigt trygg, men för nån månad sen hade våra grannar inbrott och en annan granne inbrottsförsök. Dom hade inte larm som vi har så det kändes ändå som att det gör skillnad att ha larm. Men när en annan granne som har larm berättade att det ibland placeras stenar utanför hennes ytterdörr för att ta reda på om hon är hemma eller inte så blev jag faktiskt lite nojig… Är det någon liga som har koll på hur ofta vi är hemma eller inte? Jag vet att ett område cirka 3 minuter härifrån har jättemycket inbrottsproblem. Tjuvarna har härjat där i 3 år och går till och med in på dagtid även när någon är hemma!!! Usch, jag blir nojig över att vara hemma när jag tänker på att det skulle kunna vandra in en tjuv genom ytterdörren när jag är själv…. Hua!

Inbrotten är inte det läskigaste som har hänt i vårt trygga område. För 2 år sedan, blev den lilla närlivsbutiken här utanför, rånad! Jag tänker på det varje gång jag går dit och hadnlar ofta lite extra för att stötta dom som driver närlivsbutiken. Häromdagen när jag skulle handla såg jag två killar, en i hoodie och en i rånarluva som cirkulerade runt närlivsbutiken på trimmade moppar. Just då var det riktigt läskigt, jag vågade inte gå in i butiken förrän jag var säker på att dom inte skulle dit…

Igår var farbror polisen här igen. Jag har ingen aning vad dom gjorde här men det kan ha varit fartkontroller som dom sysslade med. Det känns skönt att dom syns till här så ofta men också lite läskigt att dom uppenbarligen behöver finnas här.

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Lisa från Skåne

  Håller med om att det är läskigt när det kommer nära. Vi har alltid ytterdörren låst och kan också sätta på larmet när vi or inne på dagen och natten. Nattlarmet är kanske lite svårt för er som har småbarn.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja visst är det! Vi har också alltid låst ytterdörren direkt när vi kommer innanför dörren. Vi larmar också på när vi ska sova och när jag bodde själv så larmade jag på ibland när jag var vaken för att jag blev rädd för olika ljud som lät från dörren i källarn 😛

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här