Lärde sig cykla på första försöket!

Jag är så malligt stolt över Lucas! Han har alltid varit en ganska försiktig kille och säger precis som Isadora “jag kan inte” eller “det är för svårt” innan han har testat, men sen imponerar han ofta med att kunna direkt. Det var som när vi skulle åka skidor för första gången. Vi hann knappt blinka innan han var uppe i backen och åkte, precis som han aldrig gjort något annat! Helt otroligt!

Det var precis samma sak i lördags, vi plockade bort stödhjulen från hans cykel som han fick strax innan han fyllde 4 år. Han har knappt cyklat med stödhjulen utan vi har försökt hålla oss till springcykeln trots att han egentligen är lite för stor för den. Han var lite skeptisk och sa flera gånger att det är svårt att cykla utan stödhjul men sen cyklade han iväg. Victor sprang bara jämte honom en endaste gång innan han fixade det på egen hand. Jag är såååå imponerad!!!

Lucas har haft springcykel sedan han var 3 år och det märks verkligen att den har gjort sitt! Om det inte var för den så hade han ju aldrig lärt sig cykla själv på första försöket! Jag minns hur mycket min pappa tragglade med mig när jag var liten, så tacksam för att vi slapp det 🙂 Hoppas det blir samma sak med Isadora nu 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. M

  Springcyklar är så bra. Båda mina barn har fått det vid 2 års ålder. Sonen lärde sig sedan cykla vid 3 år. Använde stödhjul i några veckor. Dottern var så taggad på riktig cykel så hon testkörde på storebrors gamla cykel. Då hittade vi dock inte stödhjulen så testade utan och det gick suveränt ?. Galet vad stolt man blir över sina barn ♥️

  Svara
  • M

   Dottern var då ca 2,5 när hon lärde sig cykla. Såg att jag hade glömt att skriva hur gammal hon var ?

   Svara
 2. S

  Håller med om springcykel. Vår stora gav vi en cykel med stödhjul och trampor redan vid 3 år, det var för tidigt för honom. Han hade haft mer nytta av att fortsätta springcykla och sen byta vid 4 år istället. Vid 5 år efter några veckors träning lärde han sig cykla. Lillebror fick köra springcykel fram till strax innan 4 år och efter några få övningstillfällen hade han lärt sig cykla. Satte aldrig på stödhjul till honom.

  Svara
 3. Josephine

  Mina barn har aldrig fattat grejen med springcykel. Dom ”gick” bara med dom ändå. Men dom lärde sig cykla utan stödhjul ändå vid knappt 4 års ålder.

  Svara
 4. A

  Underbart! Dotter har försökt cyklat på en springcyleln sen vid 5 år lärde hon sig cykla. Nu letar vi efter en 20 tums!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här