Läkarintyg för att avboka resa pga corona

Vi har en resa till Grekland bokad i maj som vi vill avboka pga coronaviruset. Vi tycker att det känns väldigt obehagligt att resa i dessa tider, både för att vi själva inte vill bli smittade och för att vi är rädda för att smitta andra. Just nu avråder UD från alla resor och alla Greklands hotell har stängt ner till och med 30:e april, dessutom har Grekland utegångsförbud från och med igår. Vi hoppas att det kommer en rekommendation gällande maj också så att vi kan avboka resan innan resten av betalningen ska in.

Vi behöver en avrådan från resor till Grekland innan 6:e april för annars kommer vi behöva betala in ännu mer pengar för att överhuvudtaget ha en chans att få vår handpenning tillbaka. Men det känns jätteotryggt efter att att resebolagens branschorganisation har avrått resebolagen från att följa paketreselagen. Jag skulle helst vilja avboka resan redan nu, så jag försökte få ett läkarintyg eftersom jag både är gravid och har astma, men det verkar helt omöjligt…

MVC skriver inget intyg för dom har inte fått någon information om att gravida ingår i någon riskgrupp, vilket jag kan förstå även om jag är både gravid och har en underliggande lungsjukdom som faktiskt räknas som en riskgrupp. MVC säger att jag måste vända mig till min behandlande astmaläkare (som jag inte har träffat på sisådär 10 år)… Och vårdcentralen som skriver ut min astmamedicin har fått strikta regler om att inte skriva några läkarintyg alls för riskgrupper… Vad ska jag göra? Kan jag gå till någon privat instans och få hjälp?

Det kanske känns som en bagatell, särskilt när man ställer mitt problem i relation till andras problem, men det är aldrig roligt att förlora pengar. Och ja, jag vet, det finns andra som förlorar pengar också, kanske till och med mer än oss. Men jag känner ändå att jag måste försöka göra vad jag kan…

Jag tar gärna emot förslag om ni har några idéer på var jag kan vända mig utan att belasta den delen av vården som har det extra tufft just nu.

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

   • Sara

    Okej. Men be om intyg för foglossningarna! Säg att du har jätte ont! Och kan inte flyga!
    Eller min doktor appen eller liknande! De är fantastiska på den appen! Rekommenderar!

 1. Lisa

  Har ingen aning egentligen, men funderar på en läkare i appar som KRY osv? 🤔 Som du säger är ju läkarintyg för att avboka resa lite av ett “lyxproblem” i dessa tider, så nej det kanske är prioriterat på Vårdcentralen. Alltid surt att förlora pengar. Men som sagt, app-läkare kanske kan? 🙂

  Svara
 2. Kickii

  Läkarintyg för foglossningen då? Du kan ju inte sitta i en flygstol, du kan knappt gå osv. Då ska man inte ut o resa 😁

  Svara
 3. Karolina

  Jag skyllde på konstant huvudvärk när jag va gravid och vi skulle flyga till dominikanska och det va zikavirus. Läkaren skrev intyg och avrådde från resa. Det va dock några dagar före avresa men innan dom avrådde gravida att åka

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här