Läget har varit mycket kritiskt

De sista dagarna har varit supertuffa. Min pappa har opererats för en förträngning i ett kranskärl och under operationen stannade hans hjärta igen i 5 minuter. I två dygn har läget varit kritiskt men stabilt och därför fick anhöriga komma till sjukhuset. Varje timme kunde vara den sista, men samtidigt var det stabilt och man kunde se små förbättringar hela tiden. Pappa har hittills återhämtat sig bra. Läkarna säger att det är tack vare att han är så stark i kroppen, har tränat mycket och tagit hand om sig. Jag är så stolt över pappa att han tagit hand om sig så bra och jag är säker på att om det är någon som klarar detta så är det han!

Igår kväll kopplade dom bort hjärtmaskinen Ecmo, för att dom såg att pappas hjärta är tillräckligt starkt för att slå själv och idag ska dom flytta honom tillbaka till Borås från Sahlgrenska. Han är fortfarande sövd så nästa steg är att koppla bort respiratorn eller väcka honom med respiratorn, det är inte riktigt bestämt ännu. Jag är såååå glad över att det går framåt och även om jag egentligen vill åka dit så är jag nästan tacksam över att jag inte får komma för det betyder att läget inte är kritiskt längre.

Nu ber vi till högre makter att allt går bra och att vi får behålla pappa i många många måååååånga fler år!

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

  • Sara

   Stor kram till dig ! Jobbar själv på Tiva fast i Lund. Kan inte förstå hur det känns som anhörig men du ska veta att han för den bästa vården som finns. Hoppas din pappa blir helt återställd ! Kram till dig!

   Svara
   • Emma

    Tack snälla! Det hoppas jag också ♥️ Personalen på TIVA på Sahlgrenska har varit fantastiska, vi är så tacksamma för det.

  • Emma

   Tack så mycket! Jag såg alla fina presenter som pappa fick från er, så himla fina arbetskamrater ♥️ Ja det känns så skönt att det faktiskt går åt rätt håll. Han är stark pappa 🙂

   Svara
 1. Alexandra

  Styrkekramar..vet själv hur jobbigt det är när en i familjen är eller har varit svårt sjuk…din pappa klarar detta..är helt övertygad om det…håller honom i mina böner…ta hand om dig och familjen❤❤❤

  Svara
 2. Skolkurator

  Min pappa fick en infarkt för ca 10 år sedan. Han fick en pacemaker inopererad och har mått bra sen dess. Hoppas att det kommer gå bra för din pappa också. Ta hand om er!

  Svara
 3. Johanna

  Nämen, fy vilken otur! Tur att han har tränat och var i bra form 💖
  Jobbigt att inte få hälsa på på sjukhuset 🙈 även som du skriver, så visar det att det mest kritiska är över.. Man vill ju bara vara nära 💖

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här