Okategoriserade

Kvar på sjukhuset

Vi är fortfarande kvar på sjukhuset och eftersom det inte har blivit nån förändring med Lucas feber får vi vara kvar en natt till. Jag skrev förut att dom hade sagt att blodförgiftning var vanligt. Dom sa kanske inte exakt så, men jag upplevde det som sköterskan menade så. Hur som helst sa hon iaf att små bebisar kan få det. Får små bebisar blodförgiftning gäller det att agera snabbt och därför kan vi inte vänta på provsvaren som kommer imon. Trodde provsvaren skulle komma idag, men det gjorde dom tydligen inte.

Läkarna har förklarat för mig att eftersom han har feber utan att dom kan hitta anledningen till det. Inget virus kan förklara varför. Så väljer dom att slå på det stora artilleriet först för att vara på den säkra sidan och därefter ta bort antibiotika sol inte behövs när dom fått provsvaren.

Det känns hemskt att dom pumpar hans lilla kropp med antibiotika och sticker honom titt som tätt. Nu har han blivit stucken 7 ggr. Men jag känner att i det här fallet måste jag lita på läkarna. Jag skulle aldrig förlåta mig själv ifall det hände honom något bara för att jag inte lät läkarna behandla. Jag är ju ingen expert. Jag kan inte det här. Jag skulle lämna mitt eget liv i läkarnas händer så då gör jag också det med Lucas. Men det gör ont i hjärtat för varje dag jag ser min bebis må dåligt. Han är fortfarande mera ledsen och trött än vanligt, men han är inte lika slö när han äter.

5 Comments

 • Sophie

  Hej!

  Läser din blogg sen några månader tillbaka eftersom jag tycker det är roligt att följa en bebis som är ungefär lika gammal som min. Fick min dotter den 25 mars 🙂

  Tycker om din blogg och hoppas du fortsätter blogga.

  Hoppas att lillkillen mår bättre snart! Kanske kan det bero på att han håller på att få en tand som han har feber?

  Mvh Sophie

 • Michan

  Gud vad hemskt. Skönt att det verkar gå åt rätt håll iaf. Har dom uteslutit hjärnhinneinflammation??
  Tänkte på det där med vård centralen…. dom bryr sig ALDRIG om nåt utan vill altid att man ska komma tillbaka ist men sjukvårdsupplysningen säger alltid att man ska åka in och dom på sjukhuset bara skakar på huvudet när man kommer in och säger att sjukvårdsupplysningen sa att man skulle åka in.
  Innan min som var 1,5 år hade vi varit på akuten säker 15 gånger
  Lycka till nu.

 • Hannah

  Ni är på rätt ställe nu! De har gjort samma sak med massor av bebisar! Eftersom blodet ”odlas” för att se vilka basillurer som kan tänkas orsaka febern brukar det ta tre dagar att få svar, ibland går det snabbare. För att börja behandla innan barnet ska bli ännu sjukare brukar man sätta in två eller tre antibiotika (lite olika på olika sjukhus) och när man får svaret så kan man behöva justera det. Det är alltid jobbigt att behöva sticka de här små, de förstår ju inte varför och inte kan man säga det till dom heller! Man går tänka att det är för deras bästa i slutändan. Krya på er <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.