Kreta, Cypern eller Gran Canaria i maj?

Jag sitter just nu och spanar på lite resor. Jag har gjort det i flera dagar i rad och när kvällen har närmat sig så är jag så förvirrad att jag inte vet varken ut eller in. Då brukar jag tänka “jag sover på saken så har det förhoppningsvis klarnat imorgon”. Jag har alltid tyckt att sova på saken verkar vara knäppt för hur mycket reder man ut när man sover egentligen? Men under dom senaste åren har jag insett att det faktiskt är ett väldigt bra sätt för att “zooma ut” och bredda tankebanorna lite. Jag snöar ofta in mig på något och kan ha svårt att tänka om när jag är för insnöad, men när jag vaknar nästa dag så måste jag börja om lite och då har jag kanske en ny idé.

Först hade jag bestämt mig för att åka tillbaka till Bahia Feliz där vi var när jag fyllde 30, men nu går det märkligt nog inte att boka några resor dit under sommaren så då har jag letat på en mängd andra ställen. En kväll snöade jag in mig på Mallorca och sen Sardinien, men efter att ha googlat och sökt på instagramhashtags och frågat folk som varit på Mallorca eller Sardinien i slutet på maj så verkar vädret vara en stor chansning just den årstiden. Ett tag hade jag bestämt mig för Rhodos Kallithea som jag hört så mycket gott om, men nu funderar jag på om det inte är mer solsäkert på Kreta eller Cypern? Eller det kanske till och med är bäst att åka till Gran Canaria istället?

Är det någon av er som varit på Kreta, Cypern eller Gran Canaria i maj/juni. Jag tänkte sista vecka i maj alternativ första veckan i juni. Jag vill gärna bo på all inclusive hotell med barnklubb så om ni varit på hotell i någon av dessa länder får ni gärna tipsa mig!

Senaste resan till Italien 🙂

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Carina

  När vi var på gran Canaria i slutet på april så var det kallt i vattnet. Det är ju i slutet på deras säsong. Jag har varit på Mallorca i slutet på maj och då var vattnet fortfarande ganska kallt.

  Svara
 2. Sanna

  Vi åkte förra året i slutet på maj (25 maj-1 juni) till norra Cypern. Vi sov på ett fyrstjärnigt hotell som heter Malpas Hotel & Casino och vår resa var helt fantastiskt. Hotellet var underbart och precis så lyxigt som det såg ut på bilderna. Väl på plats hade vi en privat guide som t o m talade svenska som informerade, gav tips och råd kring vilka sevärdheter som var värda att besöka och hur man enklast tog sig dit. Det var en enorm trygghet och en skön känsla särskilt då vi kom mitt i natten till ett helt nytt land.

  Hotellets service var fantastiskt och maten var otroligt god. Det fanns hela tiden massor att välja ibland, och varje dag byttes vissa saker ut från menyn samtidigt som nya tillkom. Hotellet har pool både inne och ute vilket var perfekt då vi kunde bada inomhus de dagar vi bränt oss lite (och ville fly undan solen) och utomhus de dagar vi ville vara ute och njuta av värmen. Hotellet har även jacuzzi, turkisk bad, bastu, ångbad och mycket mer. För gäster som vill bli omhändertagna erbjuder hotellet även frisör och ett urval av skönhetsbehandlingar och massage. Hotellet har även en egen privat strand, dit gratis bussar går dagligen fram och tillbaka, och gratis bussturer till Kyrenia som är närmsta och största stad för shopping.

  Vår guide tipsade även om flera olika aktiviteter och sevärdheter som gick att besöka. Vi fick ett stort häfte med aktiviteter, prisuppgifter och information och betalade smidigt och enkelt till vår guide. Buss hämtade sedan upp oss utanför hotellets huvudentré för att ta oss vidare till de aktiviteter vi bokade in. Allt från museum, båtturer till ett besök i Cyperns huvudstad Nicosia. Vi hade fantastiskt väder under hela vår vistelse förutom vår sista dag då det regnade i några timmar. Bortsett från den dagen hade vi strålande sol dygnet runt.

  Kram Sanna

  Svara
 3. Li

  Vi har varit på både mallorca och cypern andra halvan av maj och det har varit toppen äder! Perfekt tdmp för småbarn som svensk högsommar när den är som bäst och det går även att bada i havet. Mallorca kan jag rekommendera alcudia som är mysigt med många bra all in hotell. På cypern var vi i limasol, ingen jättefin stad men helt ok och vi bodde på ett bra tui hotell med all in.

  Svara
 4. Sofia

  Var på Cypern sista veckan i maj i år. Bra väder, soligt hela tiden, bra temp i havet och lagom mycket folk. Vi bodde på Aeneas resort vid Nissi beach (Tui family life). Ett lyxigt hotell med Bamseklubb, aktiviteter för barn och vuxna under dagarna och kvällarna toppenbra mat och gångavstånd till Ayia Napa.

  Svara
 5. Helen

  Vi har mestadels åkt i maj. Har varit på Kreta men den gången var det ovanligt kallt. Då i Gerani som var fint. Mallorca/Alcudia har vi varit några gånger med bra väder, dock hittar jag inte hotellets namn. Det är en väldigt mysig stad, var några år sedan jag var där nu. Kallithea har vi också besökt, det Sunwing hotellet. Det är väldigt fint men ligger avsides och ni får ta er med buss/taxi. Cypern har vi besökt många gånger också. Har bott på Sunwing Sandy Bay vilket är ett bra hotell med barn. I maj var vi på Rising Star, låg väldigt fint men hotellet var sådär. Gillade Protaras stad där det ligger, kändes mysigare än Ayia Napa. I år blir det Cypern igen, men Ayia Napa denna gång. Det blir nog bra vad Du än bestämmer dig för 🙂

  Svara
 6. Johanna

  Har inte själv på Cypern men hört bra sunwing hotellet där. Jag har varit på två andra sunwing och funderar nu på Cypern lr Kroatien ungefär samma tid som dig

  Svara
 7. Cassandra

  Har bott på Kreta och oftast är det fint i slutet av maj/början på juni men man kan också ha otur och få dåligt väder. För mest solsäkert den tiden hade jag satsat på Cypern.

  Svara
 8. Karin H

  Jag har inte varit i väg i maj, men åkte till Gran Canaria i januari. Vi hamnade i Playa de Inglese (ursäkta om jag stavade fel) & det var väldigt blåsigt om än varmt. Hade vi hamnat på andra sidan sydspetsen så var det varmare & inte lika blåsigt. Så det är väl mitt tips om GC – hamna bortanför sydspetsen. ?

  Svara
 9. Kicki

  Vi var på Kreta i Maj för länge sen kanske 8-9 år sedan. Då var det kallt och blåsigt! Kvällarna behövdes jacka och på dagen gick det inte att bada. Det var verkligen bortkastade pengar, jag vill ha sol och värme när jag reser!

  Svara
 10. Skolkurator

  Två gånger Kreta första veckan i juni. Kallt i havet men upp till 30c i luften.
  Gran Canaria en gång sista veckan i april. Blåsigt och som varmast 22c. Ingen höjdare…

  Svara
 11. Jenny

  Vi har varit på Mallorca och då alcudia 2 ggr i slutet av maj. Det har varit som en svensk sommar och perfekt för våra barn, lagomt varmt. Havet har alltid haft en bra temp så det har varit bad vänligt även för vi vuxna ? Sist bodde vi på sunwing alucida beach och vi var nöjda med precis allt. Vi kommer att boka en resa dit nu i maj till samma ställe.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här