Okategoriserade

Köttfärs med salmonella

Förra veckan drog Axfood tillbaka en massa köttfärs som sålts på bland annat Willys där vi har handlat och igår insåg jag att det är just den köttfärsen som vi köper som misstänks vara smittad av salmonella. Så himla irriterande för vi öppnar alltid förpackningen fryser in i 4 stora klumpar i frysen och slänger sen förpackningen. Jag kommer inte ihåg när vi köpte köttfärs sist så jag vet inte om just vi har köpt av det här partiet som dom uppmanar att man ska lämna tillbaka och vi kan ju ändå inte lämna tillbaka det eftersom vi inte har nåt kvitto eller förpackning.

Känns jäkligt tråkigt att kasta så mycket köttfärs. Jair protesterar högljutt när jag säger att vi måste slänga.. Så frågan är nu hur stor är risken egentligen att bli smittad? Vi har ju redan ätit en fjärdedel av den här köttfärsen och inte blivit sjuka. Om man steker den väl dör inte bakterierna då?

5 Comments

  • Mia

    Jo dom dör om man steker väl, använd inte heller samma redskap till något annat utan att diska ordentligt emellan. Ordentligt genomstekt och hög värme så dör bakterien. Jag jobbar med livsmedel och det är det vi fått lära oss på kurser.

  • Helen

    Jag hade salmonella för 1,5 år sen när jag födde min son. Ingen rolig historia och vad nojig man blev över att kunna smitta honom Sprita händerna 100 ggr och inte få laga mat till någon mer än sig själv. Vidrigt att det sålts varor med sådant.

  • sara

    Annars är det bara att gå till butiken med köttfärsen i era påsar utan kvitto så får ni pengar tillbaka, för när dom drar tillbaka en massa mat som visat sig vara smittat så förstår dom om man inte har sitt kvitto eller förpackningen kvar då många gör som ni när man stor handlar! så bara lämna tillbaka 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.