Korttidspermitterad dag 3

Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont i halsen och Lucas nös en gång plus att han var lite snorig så vi bestämde oss för att hålla honom hemma. Ingen av oss trodde att han var sjuk och det märktes ganska tydligt under dagen att han inte är det. Men rådet i Göteborg är att barnen ska stanna hemma vid MINSTA symptom och vi ville inte riskera att göra fel.

Idag har jag haft möte med mitt konsultbolag som gjorde att jag kände mig lite lugnare. Det verkar som att många av oss kommer vara heltidspermitterade i 6 veckor och vi får göra vad vi vill under den tiden, men såklart försöka att undvika att bli smittade. Exakt vad som händer efter dessa veckor vet vi inte, vi hoppas såklart på att få gå tillbaka till våra uppdrag, men annars kan permitteringen förlängas till högst 3 månader. Det kändes tryggt att veta vad vi har för tidshorisont även om det såklart känns lite olustigt med situationen ändå…

Det har varit en ganska tuff dag för mitt i allt så håller Victor på att sälja sin lägenhet och det är ju inte den lättaste marknaden just nu. Ni får gärna stötta genom att dela lägenheten på era sociala medier, ni hittar den HÄR!

Barnen har haft både kul och tråkigt med varandra, syskonkärlek är inte alltid det lättaste. Jag tycker det är så frustrerande när dom två, som man älskar mer än sitt egna liv, slåss. Jag hör mig själv dra in både fredags- och lördagsmyset, men det kommer jag ju ändå aldrig kunna hålla. Jag hatar bestraffningar, det hjälper ändå inte, men hur kan man få syskon att sluta slåss?

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Sara

  Mina barn slåss inte med varandra utan det brukar va en som slår och då ropar den andra på en av oss föräldrar utan att slå tillbaka. Jag tror dom gör det för den som slår får sätta sig vid köksbordet i 5 min och det är ju fruktansvärt tråkigt så det händer faktiskt inte så ofta… samma sak gäller om man retas så ibland sitter dom där båda 2 😅 det kan väl ses som en typ av bestraffning men det har fungerat bra att dom vet vad konsekvensen blir om man slåss och jag slipper komma med tomma hot 👍

  Svara
 2. Elin

  Fundera på om de slåss för din uppmärksamhet? Annars behöver de hjälp att hantera sina känslor på ett annat sätt än slåss. Finns inget kvick fix. Alla syskon bråkar.

  Svara
  • Emma

   Nej, jag tror det handlar om det du skrev om att hantera känslor. Isadora har svårt för det och blir ofta frustrerad och slåss. Lucas slog aldrig tillbaka, men han har tröttnat på att bli slagen nu. Nej, jag vet, det finns ingen kvickfix… jag och mina syskon bråkade också ofta…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här