Korttidspermitterad dag 11

Idag var det 11:e dagen som jag var hemma. Jag har haft ett möte med Unionen samt svarat på lite frågor som kommit från medlemmarna. Resten av dagen har jag pillat med bloggen eller varit med Isadora som har varit hemma med mig. Jag tänkte ha henne hemma nästa vecka också men sen är jag osäker på hur jag ska göra. Förskolan har nämligen skickat ut att vi förlorar vår plats om hon inte utnyttjar platsen på två månader, vilket känns helt sjukt i och med att jag har henne hemma för deras skull. Jag fattar inte hur dom kan vara så fyrkantiga… Först tänkte jag att jag skulle ha henne hemma på heltid i nästan två månader och sen låta henne gå dit ett par dagar, men sen slog det mig att om hon blir sjuk just då… vad händer med platsen då?

Isadora går med på att cykla på sin springcykel nu om jag puttar henne på ryggen, så varje dag när vi ska hämta Lucas så cyklar hon dit. Det är ingen lång bit och tar inte mer än 2-3 minuter om en vuxen går dit i vanlig promenadtakt, men det är en alldeles lagom sträcka för Isadora utan att hon tröttnar totalt och bli sur. Det går lättare och lättare för varje gång. Jag kan verkligen se förändringen med ögat! Idag cyklade hon glatt iväg från mig! Lilla skruttan! Tur för henne att hon lär sig det nu och börjar gilla det för annars lär hennes födelsedagspresent bli en flopp! Vi har nämligen köpt en Frost 2 springcykel till henne i födelsedagspresent 🙂 Haha!

dsc01618
dsc01617

Victor jobbar fortfarande hemifrån och har mycket att göra på dagarna. När han väl slutar så har vi allihopa hunnit längta efter honom trots att han är i huset. Isadora sken upp som en sol när Victor kom för att busa med just henne 🙂 Det fick mig att tänka tillbaka på när vi träffades för ett år sedan, då var det inte bara jag som var kär i Victor, jag hade världens gulligaste konkurrent till dotter ♥ 

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Johanna

  Jag bor med i Göteborg och fick meddelande av förskolan att man Inte misste sin plats om man betalade för den och gällde fram till 30 maj. Låter att skulle olika i Göteborg.

  Svara
  • Emma

   Så konstigt att det är olika bud… så här skrev vår rektor i tisdags:

   2-månaders regeln
   Många oroliga föräldrar har hört av sig eftersom de är rädda att förlora sin plats om de inte använder den på två månader.
   Jag har varit i kontakt med Myndighetsavdelningen som säger att ”Så länge förskolan håller öppet är reglerna inte ändrade, vilket innebär att de två månaderna gäller.”
   Är barnen friska är de välkomna! Är ni oroliga kan ni stämma av med pedagogerna som kan ge er den senaste information om hur det ser ut på avdelningen ( mycket sjukdomar/ magsjuka/ antal barn och vuxna osv).

   Svara
   • Johanna

    Jätte konstigt att är olika. Vi fick liknande som ovan men att de står så länge man betalar för platsen får man behåll den.

   • Johanna

    Lyckade kopiera de vi fick

    Ny information ifrån Förskoleförvaltningen
    20200402
    Till Vårdnadshavare :
    Ledigheter för barn
    Enligt stadens regler får barn vid frånvaro behålla platsen i två månader. Utifrån rådande omständigheter är det okej att vara ledig längre än två månader, förutsatt att vårdnadshavarna betalar förskoleavgiften. Detta gäller till och med den 31 maj 2020. Datumet kan komma att ändras beroende på utvecklingen. Det är viktigt att notera frånvaroorsak som vanligt (ledig, sjuk osv), om förvaltningen behöver granska detta.
    Avgift för förskola
    Så länge verksamheten är öppen betalar vårdnadshavarna förskoleavgift som vanligt. Alla barn som har rätt till plats och en pågående placering betalar avgift därefter.
    Via länken nedanför hittar du den senaste informationen gällande Coronaviruset Covida-19
    https://goteborg.se/wps/portal/start/forskola-och-utbildning/forskola-o-familjedaghem/aktuellt-i-forskolan/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziTYzcDQy9TAy9DZxcLA0CPU09QizcXY183Q31wwkpiAJKG-AAjgb6BbmhigCQpl6c/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

   • Emma

    Tack! Jag har skickat detta vidare till rektorn 👍🏻 Skönt att det inte stämde för det känns ju bara stört att man skulle tvinga barn till förskolan just nu när det finns barn som faktiskt har möjlighet att vara hemma.

  • Emma

   Eller hur!!! Vår information kom i och för sig 31:a mars så den kan ha ändrats sen dess. Jag skickade det vidare till rektorn i alla fall så får vi se 😊

   Svara
 2. Sarah

  Vad märkligt. Hoppas ni får behålla den så länge ni betalar för den. Dock ställer jag mig lite undrade till att hon får vara där på heltid. I vår kommun får permitterade inte nyttja fritids och endast förskola motsvarande timmar för en arbetslös. Känns också himla konstigt att detta varierar över olika kommuner.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här