Okategoriserade

Korttidspermitterad dag 11

Idag var det 11:e dagen som jag var hemma. Jag har haft ett möte med Unionen samt svarat på lite frågor som kommit från medlemmarna. Resten av dagen har jag pillat med bloggen eller varit med Isadora som har varit hemma med mig. Jag tänkte ha henne hemma nästa vecka också men sen är jag osäker på hur jag ska göra. Förskolan har nämligen skickat ut att vi förlorar vår plats om hon inte utnyttjar platsen på två månader, vilket känns helt sjukt i och med att jag har henne hemma för deras skull. Jag fattar inte hur dom kan vara så fyrkantiga… Först tänkte jag att jag skulle ha henne hemma på heltid i nästan två månader och sen låta henne gå dit ett par dagar, men sen slog det mig att om hon blir sjuk just då… vad händer med platsen då?

Isadora går med på att cykla på sin springcykel nu om jag puttar henne på ryggen, så varje dag när vi ska hämta Lucas så cyklar hon dit. Det är ingen lång bit och tar inte mer än 2-3 minuter om en vuxen går dit i vanlig promenadtakt, men det är en alldeles lagom sträcka för Isadora utan att hon tröttnar totalt och bli sur. Det går lättare och lättare för varje gång. Jag kan verkligen se förändringen med ögat! Idag cyklade hon glatt iväg från mig! Lilla skruttan! Tur för henne att hon lär sig det nu och börjar gilla det för annars lär hennes födelsedagspresent bli en flopp! Vi har nämligen köpt en Frost 2 springcykel till henne i födelsedagspresent 🙂 Haha!

dsc01618
dsc01617

Victor jobbar fortfarande hemifrån och har mycket att göra på dagarna. När han väl slutar så har vi allihopa hunnit längta efter honom trots att han är i huset. Isadora sken upp som en sol när Victor kom för att busa med just henne 🙂 Det fick mig att tänka tillbaka på när vi träffades för ett år sedan, då var det inte bara jag som var kär i Victor, jag hade världens gulligaste konkurrent till dotter ♥ 

8 Comments

 • Johanna

  Jag bor med i Göteborg och fick meddelande av förskolan att man Inte misste sin plats om man betalade för den och gällde fram till 30 maj. Låter att skulle olika i Göteborg.

  • Emma

   Så konstigt att det är olika bud… så här skrev vår rektor i tisdags:

   2-månaders regeln
   Många oroliga föräldrar har hört av sig eftersom de är rädda att förlora sin plats om de inte använder den på två månader.
   Jag har varit i kontakt med Myndighetsavdelningen som säger att ”Så länge förskolan håller öppet är reglerna inte ändrade, vilket innebär att de två månaderna gäller.”
   Är barnen friska är de välkomna! Är ni oroliga kan ni stämma av med pedagogerna som kan ge er den senaste information om hur det ser ut på avdelningen ( mycket sjukdomar/ magsjuka/ antal barn och vuxna osv).

 • Sarah

  Vad märkligt. Hoppas ni får behålla den så länge ni betalar för den. Dock ställer jag mig lite undrade till att hon får vara där på heltid. I vår kommun får permitterade inte nyttja fritids och endast förskola motsvarande timmar för en arbetslös. Känns också himla konstigt att detta varierar över olika kommuner.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.