Konstigt “blöjeksem”

Lucas har fått ett konstigt eksem på ena sidan av svanken. Det är några små prickar på andra sidan också, men inte alls så mycket som det är på andra sidan. Jag fattar inte alls vad det kommer från. Han har haft samma blöjmärke sen han föddes och vi har fortfarande kvar våra svenska Libero-blöjor. Det här märket kom imorse så vi vet att det inte är stranden. Det har alltså kommit under natten nån gång. Nån som vet vad det kan vara?

20140114-211932.jpg

Vi har försökt att ha honom utan blöja och lufta eksemet så mycket som möjligt idag. Jag har också smörjt honom med aloevera och det verkade han tycka var skönt. Jairs mamma gav mig också nån kräm som hon sa var bra för detta som man kunde smörja på bebisar. Vi provade det, men än så länge ser det lika ilsket ut som imorse.

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Lovisa

  Jag är inte alls bra på sånt här, men kan det inte vara någon form av värneutslag? Om han blivit fuktig av vatten eller lite svettig där och sen legat på det?

  Svara
 2. Niki

  Jag tror också på värmeutslag. Min dotter hade det jämt när hon var typ nyfödd trots att det var februari och vi mest hade henne i blöja. Sedan kan det ju vara något kryp som bitit el så?

  Svara
 3. Olivia

  Jag tycker att det ser ut som ett kontakteksem, alltså någon form av allergisk reaktion. Kanske ny tvål? Nytt tvättmedel? Nya, parfymerade våtservetter?

  Svara
 4. Elin

  Hej! Jag har läst om nått som kallas böjveckseksem nästan som blöjeksem som jag tror min dotter har fått.Inget allvarligt men sök på Google så kan du läsa om de. 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här