Okategoriserade

Kläder till förskolestarten?

Vad behöver man egentligen för kläder till förskolan? Snälla kom med tips!!! Jag känner att vi verkligen står och stampar på noll och har till exempel inga ytterkläder alls! Skorna jag köpte på Kavat till Lucas var ALLDELES för stooooora så dom passar inte än på ett tag! Konstigt för jag var verkligen supernoga med storleksguiden… mätte Lucas och allt. Vad har ni köpt tält kläder till era barn att ha på förskolan? Vad behövs egentligen nu direkt och vad kan man vänta med? Tipsa mig!!!!

20140801-010011-3611342.jpg

9 Comments

 • Nina

  Hej. Har ni tänkt på att skorna bör vara 1-1,5 cm för stora när de börjas användas? Sonen här börjar förskolan i februari, men har skaljacka, skalbyxor, fleecejacka, fleecebyxor, gummistövlar, kavat känga, regnjacka, olika mössor, olika vantar, fuskpolo till hösten. Skalkläderna hade han även i våras och är från kaxs och vi har varit jättenöjda med dem. Varit ute med dem i regn utan att bli blött, men hittade en billig regnjacka så köpte en som extra, men som sagt går inte på dagis då hade jag kanske satsat även på regnkläder (galon) Kram

 • Anita

  Hej!
  Min dotter ska börja på förskolan 25sep. Tänkte man måste ha skor (jag har PAX-sandaler och adidas-gympaskor), gummistövlar, ombyteskläder & regnkläder i början (jag har köpt KAX). Och öka på sedan med mer tjockare kläder / fleece / varmare skor etc.
  En förskolelärare tipsade om moccasiner, skinnskor eller ordentliga antihalkstrumpor så det inte är så halkigt för kidsen.

 • Jennifer

  Det Nina sa inklusive galonkläder och gummistövlar. Också bra när man är osäker på vädret att ha både sandaler och gympaskor. Claes har sin snuttis och nalle också. Han sover aldrig utan dom. En vagn att ha på förskolan om han är trött utöver den schemalagda vilan. Mycket ”slit” och släng kläder. Här använder de inte hakklapp på barnen så han är oftast inte vitklädd eller klädd i kläder jag är ”rädd om” när han är på dagis. Mycket ombyten

 • S.C.P

  Det var kul att hitta din blogg, har varit i Salvador två gånger då min man också är från Brasilien.
  Mitt bästa tips på kläder till förskolan är (kanske inte aktuellt riktigt än men…) fodrade regnkläder (typ didriksson) funkar väldigt länge då dem håller värme in på vintern nästan. Fodrade gummistövlar…
  Mjuka och sköna kläder som tål att lekas och kletas i… Inga tröjor med luvor och skriv namn i allt… en del försvinner tyvärr..
  Sitter själv och förbereder kläder då mina kids ska tillbaka efter 6 veckors uppehåll.. lycka till

 • Linda

  En rymlig väska där extrakläder får plats. Regnställ (även fodrat regnställ till hösten) stövlar ev fodrade också. Jeans och mjukisbyxor kan vara bra att ha ligga på hyllan på förskolan samt tröjor och strumpor. Ett riktigt ställ med bra skalkläder har man ett varmt och vindtätt skal är det lätt att klä barnet under sen, typ ta en extra tröja om det behövs. Tex skor kan det vara bra att personalen alltid har två par att välja på ifall vädret skulle slå om under dagen.

 • carina jonsson

  Hej Emma.
  Vet inte om du minns mig. Kims kusin men jag är förskollärare och jobbar på förskola.
  Vad du behöver för kläder till förskolan är:
  Regnkläder,
  Stövlar,
  Extra kläder i en väska
  blöjor,
  Keps nu och senare en tunnare mössa
  En tjock tröja typ fleece är bra och en jacka.
  Din personal kommer säga vad de vill du skall ha med dig till förskolan.
  Kram och lycka till

 • Linn

  När våra tjej börja köpte vi mycket bas kläder som man kan ha i lådan på förskolan, en ryggsäck i märket Skip Hop, otroligt söta väskor! Sen skal jacka + skal byxa i märket Kaxs, och ett par gummistövlar, nu till hösten kan det va bra att kompletra med fodrade stövlar och regnvantar!

 • Linn

  Ha gärna med en snutte, så när det är sovdags så känner dom mer trygghet. På vår förskola har även barnen en speciell Sov tröja dom får sova i. Tycker jag är en toppen bra idé att få in som rutin på alla små barn så dom vet att det är dags att sova! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.