Vaknar inte på morgonen

Idag lämnade jag in ett sovande barn på dagis. Lucas gick inte att väcka. Lite konstigt, vi la honom ändå lite tidigare än vi brukar och han har sovit väldigt bra inatt. Vi har haft mycket problem med att Lucas vaknat mitt i natten och velat leka och haft jättesvårt att somna om. Det har rubbat vår nattsömn väldigt mycket så Jair protesterade vilt när jag sa att Lucas var trött vid 18.00. Vid kl 19.00 sa jag att nu går det inte mer, nu måste vi lägga honom så strax innan åtta la Jair Lucas och han somnade direkt. Lucas sov jättebra hela natten men ändå så vakna han inte på morgonen när jag försökte väcka honom. Jag klädde på Lucas och la honom i vagnen utan att han vaknade. När vi kom fram till dagis tog jag av hans mössa och då slog han upp ögonen och tittade argt på mig och markerade med benen att det där var inte OK! Sen somnade han om igen! Haha!!!

(null)

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. J

    Kanske är för att han varit sjuk som han är så trött? Fast jag har för mig att du skrivit tidigare att han är riktigt sömnig emellanåt. Kanske hänger det ihop med det här med problematiken kring maten? Sorry, kan inte låta bli att analysera då jag kommer från läkarfamilj! 😉 har aldrig hört att små sover såå mkt men sen är de ju alla iofs väldigt olika så det finns väl undantag.

    Min sambo tycker snarare att det är jobbigt att vår lilla vaknar på morgonen (runt kl 7 är hon pigg och ska ha frukost) och då lägger vi henne ändå 20-20.30 ibland t om, vilket min mamma påstår är alldeles försent för små barn. Haha.. Men så går hon ju inte på förskola heller så. Vår är ju född i juni samma år som er Lucas och själv har jag funderat mkt på om vi ska ta bort den där sömnen mitt på dagen (ca 1,5-2 h) för att hon ska sova längre på nätterna. Min sambo tror att det skulle vara helt omöjligt och att hon skulle bli för himla jobbig och gnälla (vilket jag också hört är fallet när man ställer om i början). Men det är ju ett alt om han absolut ska ha sin sovmorgon. Hur tänker ni kring sömnrutiner och vad har ni fått för råd? Skulle vara intressant och höra fler synvinklar på hur man bättrar till det här med sömn! 😉 Kram /J

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här