Okategoriserade

Kaos, seg och bloggmöte

Jag är så seg idag. Jag bara fastnar framför facebook och massor av andra bloggar hela tiden, men nu ska jag ta tag i mig själv och åtminstone skriva ett inlägg om dagen 🙂

Min dag började med kaos. Lucas blev arg på mig för att jag svarade ”fel” på en fråga. Jag sa ”okej” på något han hade sagt och det var tydligen fel. Efter det så satt han och ropa ”prata då mamma” hela tiden och jag försökte på alla möjliga vis backa bandet för att få reda på vad det var som han frågade som jag kunde utveckla mitt svar på. Det är mycket möjligt att ”okej” är rätt svar på frågan, men Lucas vill i så fall att jag ska svara mer än bara ett ord och då måste jag komma ihåg vad den senaste frågan/påståendet var för nåt. Lucas blev argare och argare och tillslut satt han och skrek för full hals och skrämde Isadora. Jag blir så stressad i såna situationer. Jag vet tillslut inte vad jag ska göra och börja slänga ur mig alla möjliga hot om att jag ska ta hans leksak m.m. om han inte slutar skrika. Det blev såklart inte bättre, men jag undrar om något jag kunde sagt hade gjort saken bättre. Jag försökte ju förklara att jag inte förstod frågan, att mamma är lite trött m.m. Suck!

Kaoset gav mig huvudvärk och vi kom sent till dagis, men vi blev vänner innan han gick och kramades så det var ineg ledsen Lucas som gick in på dagis. Efter att jag hade lämnat honom så åkte jag till Johanna som driver bloggen EnklaKnep.se, ni vet bloggen som alla bloggare bör läsa 🙂 Gå in och kika så förstår ni själva varför 🙂 Idag hjälpte Johanna mig med att installera massa bra grejer på datorn, bl.a. ett videoredigeringsprogram som verkar vara awesome!! Så snart blir det en ny vlogg! I can’t wait!

Efter datorfix så bjöd jag Johanna på lunch och vi pratade om lite andra saker än bara blogg. Isadora fick också lunch samtidigt som vi åt. Hon fick köttfärssås och spagetti, men när hon såg våra mackor så blev hon helt galen och jag förstod verkligen inte varför förrän Johanna sträckte fram lite bröd till Isadora. Så det slutade med att hon också åt bröd och sallad 🙂

 

 

Kvällen här hemma har varit seg. Jag har inte haft lust med något alls… Jag får ta nya tag imorgon och då har jag planerat att ringa förskoleadministrationen och östra sjukhuset. Östra blir nog det jobbigaste samtalet så det är bäst att jag börjar med det. Nu blir det snart sängen 🙂

9 Comments

 • Jeanette

  Usch ja, ibland är föräldrarollen tuff. Ibland kan min dotter berätta saker och det blir som ett töcken om jag är stressad, har tankarna nån annanstans och antingen så får hon helt fel respons från mig eller så måste jag fråga henne 2-3 ggr innan jag fått klarhet i vad det hon fråga eller sagt till mig. Inte populärt, för då upplever hon ju att jag inte alls har lyssnat på henne 🙁

  Känns inte alls bra i hjärtat när hon känner så, jag gör det inte med mening men ibland har man huvudet/tankarna på en helt annan plats.

 • Gittan

  Föräldrar är oxå människor! Vissa dagar är otroligt prövande och tuffa. Jag tror på att man som förälder måste vara extremt tydlig med vissa saker. Vissa beteenden är INTE okej ( om nu barnet inte lider av något som gör det omöjligt att förstå det sociala) du kan ju omöjligt veta vad han vill att du ska svara på varje fråga. Och det måste han lära sig. Även att man ibland måste vänta. ( vet att det är jättetufft) men en sak som man MÅSTE göra är att hoten inte får vara tomma. Hotar man så verkställer man annars lär de sig att de ändå inget händer och då kan man fortsätta. Hoppas du förstår hur jag menar. Är absolut ingen kritik ☺

 • Emmelie

  Du har säkert provat detta redan men ett tips är att säga tex; Jag förstår att du är arg/jag ser att du är arg jag försöker förstå vad du vill kan du hjälpa mig och berätta? Blir svaret nej kan man vidare säga; Det är okej att vara arg vill du vara arg en stund själv eller vill du att jag ska vara hos dig? Vill du ha en kram?

  Såhär har jag sagt ofta när sonen varit arg för han inte fått något tex Glass till frukost ?

  Då har jag kanske innan sagt att jag förstår att du vill äta glass till frukost men det inte är bra att äta glass till frukost för det innehåller inte så mycket näring som man behöver till frukost.

  Blev lite luddigt men jag tror på att bekräfta känslor, förklara varför och sen inte så mycket argumentera med barnet utan tillåta ilska/gråt besvikelse. Trösta om barnet vill det men inte ge med sig.

  Vilket tålamod du har! Vissa dagar är verkligen tålamodsprövande ?

  • Emma - På Smällen!

   Ja, jag försöker göra så. Ibland går det bättre och ibland sämre, men oftast kan jag förhindra ett sånt utbrott om jag försöker göra på det viset. Just igår minns jag inte om jag gjorde det eller inte. Jag blir väldigt stressad när Lucas sätter igång och skriker och skrämmer Isadora och det känns ungefär som att jag inte har tid att prata sansat med Lucas för jag måste lugna Isadora först och då krävs det att Lucas slutar. Och så är tålamodet inte det bästa på morgonen heller, men jag försöker verkligen! Tack för påminnaren! Det är bra med påminnelser och höra hur andra gör! ❤️

   • Emmelie

    Jag känner igen känslan vissa gånger har jag bara sagt till sonen nu måste jag gå undan för lillasyster blir rädd när du skriker så och då gått till ett annat rum. Nu blir min lilla oftast inte rädd för storebror när han skriker längre vet inte om jag ska tolka det som positivt eller negativt. Känns hemskt att hon”vant” sig vid att han skriker väldigt högt ibland när han inte får som han vill. Fast det är lättare för mig att hantera situationen nu när jag oftast bara kan koncentrera mig på honom när det kommer ett utbrott. Vi är alla människor och ibland blir allt bara tokigt och ibland går det jättebra. Glöm inte klappa dig på axeln de gånger det gått jättebra! Är övertygad om att du är en ”supermamma” till dina barn ❤️

 • Elin

  Min dotter blev bättre och lugnare av att jag började säga nej åt henne och bestämma. Hon blev ”trotsig” av att det blev kaos av henne att förstå och tänka så mkt när jag skulle förklara allt och vara pedagogiskt. Man måste sätta egna gränser förälder och säga nej också!

 • Johanna

  Jag vill bara säga att jag tycker du är modig och fantastisk som berättar om detta! Att du skriver om hur svårt det kan vara och om att du ger tomma hot osv. Det gör liksom att man fattar att alla är mänskliga, det är okej. Hoppas det går lite bättre snart!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.