Jobboutfits då och nu

– Sponsrat inlägg –

Jag såg en väldigt kul och intressant tråd på Facebook häromdagen där alla delade sina jobboutfits! Det blev en salig blandning mellan uniform och skyddskläder till trendiga modekläder och kostymer. Det var väldigt kul att se! Vissa såg man direkt vart dom jobbade medan andra inte alls var lika uppenbara. Det fick mig att fundera på alla mina jobb som jag har haft genom åren och vilka kläder som jag använde då…

Mitt första jobb var på McDonald’s. Året var 2003 och då hade jag först en enorm blå skjorta som var onesize-fits-all-men-and-women-shirt haha! Det såg hemskt ut! Den stoppade jag in i dom höga tajta byxorna som gick ända upp till naveln och så försökte dölja detta genom att dra ut skjortan så att den välde över byxorna och det fula skärpet. Haha! Det var tider det! Jag minns att i början jobbade jag i gympaskor, men det var livsfarligt för det var så mycket olja på golvet i köket så det var bara att köpa ett par skyddskor innan man halkade och slog sig!

Bilden på skjortan hittade jag på eBay, tydligen kan man tjäna en hacka om man säljer sin använda McDonald’s skjorta där! Typiskt att jag inte sparade min… haha!

År 2006 så började jag jobba som konstruktör på glasbruket i Limmared. Jag var ofta ute i glasbruket och mätte för att rita upp i ett ritningsprogram på datorn. Då var det policy att alltid använda skyddsrock, skyddsglasögon, öronproppar och ett par skyddskor med stålhetta både över och under foten – snyggt!

Kläderna jag hade på glasbruket ser nästan på pricken ut som dessa. Produkterna på bilden kommer från Engelbert Strauss, de har alltifrån skyddsskor till arbetskläder och verktyg.

Konstruktörskarriären fortsatte och ett par år senare arbetade jag med att konstruera pelletsbrännare på GreenEnergy. Då behövde jag inte längre bära skyddskläder på jobbet utan jag körde modekläder – här nedan är jag på jobbet i en sliten jeansjacka som var väldigt trendigt just då 🙂

År 2009 reste jag till Brasilien och gjorde examensarbete på Atlas Copco i vanliga kontorskläder. Spana in datorn i bakgrunden! Det var längesen man såg en sån gammal burk!

År 2010 kom jag hem till Sverige igen och har efter det haft ett antal kontorsjobb bl.a. på Volvo. Jag har för det mesta inte behövt smutsa ner mig överhuvudtaget. Det var bara en enda gång som jag behövde ha skyddskläder och det var under det här uppdraget i Oslo. Då fick jag klämma in gravidmagen i en nästintill för tajt skyddsoverall! Haha!

Det syns inte ens att jag är gravid, men under den overallen spänner en rejäl putmage 🙂

Just nu jobbar jag som egenföretagare och som mamma ♥ och då kan det vara i alltifrån mjukiskläder till skjorta och kavaj 🙂

Så här kan det se ut när en arbetande mammabloggare är i farten 🙂
Foto: Thaimorsan.se

Det skulle vara kul att höra lite mer om er 🙂 Vad jobbar ni med och vad har ni för jobboutfits på era jobb?

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Jag är lärare, blir ganska uppklätt som lärare. Brukar försöka ha en del skjortor eller koftor. Ibland någon sjal och gärna smycken. Fixat naglarna och sådant för att se fin ut. Som lärare har man ju ingen uniform men man vill heller inte gå runt i mjukisbyxor och sådant på jobbet.

  Jag är även doula och mitt första uppdrag resulterade i en bebis född i ambulansen så jag hann inte vara med där. Hade min vän hunnit in hade hon fött vaginalt efter två kejsarsnitt så det hade varit häftigt att medverka vid :).
  Där ska man ha mer träningskläder och rörliga plagg eftersom man kommer klättra mycket för den födande, ge massage och sådant :).

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Sååå häftigt jobb att jobba som doula! Jag ansökte om den utbildningen flera gånger för 3 år sen men fick aldrig något svar på mina ansökningar, inte ens när jag mailade så jag gav upp. Det får bli en dröm senare i livet istället.

   Svara
 2. Sanna

  Jag arbetar just nu på flera ställen, så här nedan kommer beskrivning av dessa.

  Lokalvårdare: Här är det bekväma och praktiska kläder som gäller. Vi har ofta t-shirt, leggings alternativt arbetsbyxor med mycket fickor och så en långärmad tröja för det lite kallare dagarna.

  Park foodvärd, Kolmårdens Djurpark: Här är det byxor, skjorta, förkläde och kockmössa/hätta som gäller. Namnbricka är även viktigt.

  Butikskommunikatör: Privata byxor (oftast leggings för min del), skjorta, förkläde och kokmössa/hätta som gäller. Namnbricka är även viktigt och ibland byts skjortan ut emot t-shirt (om en viss kampanj kräver detta).

  Ansiktsmålare/eventpersonal: Klädsel varierar men vid ansiktsmålning är det bekväma kläder som rekommenderas. Gärna t-shirt och sköna byxor. Eventpersonal beror helt och hållet på tillfälle och uppdrag.

  Kram Sanna

  Svara
 3. Emelie

  Vad kul att du jobbat på glasbruket i Limmared. Där har jag också jobbat. År 2007 för att vara exakt ? Hur hamnade du där?

  Nu jobbar jag som mikrobiologi och har på mig en vit labbrock över mina egna kläder.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Men vad roligt! Min mamma jobbade på konstruktionsavdelningen så jag fick sommarjobb där som konstruktör sommaren 2007 och 2008 🙂 häftigt att vi jobbade där samtidigt! Vad var dina arbetsuppgifter?

   Åh vilket spännande jobb det låter som du har! Vad gör du ungefär?

   Svara
   • Emelie

    Världen är allt liten ibland ?
    Jag jobbade med omsyningen. Alla batcher som inte blev godkända skickades till oss och så dubbelkollade vi allt.

    Jag jobbar på två olika avdelningar. Antingen analyserar jag vatten och kollar om det är bra eller inte. Eller så kollar jag om det är mögel eller balteriepåväxt när man tex haft en fuktskada.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här