Okategoriserade

Jobbig natt

Usch det blev ännu en jobbig natt! Fy vad jobbigt det har varit. Jag och Lucas har gråtit ikapp. Lucas för att han inte kunde sova och jag för att var så trött. Lucas verkar kommit på att han inte är hemma för det är som han har backat flera steg i den här nattningsrutinen. Det värsta är att det känns som vi nästan är där vi började nu igen. Fast ännu värre för jag har knappt sovit alls på två nätter och ryggen värker nåt djävulskt från allt bärande och buffande på Lucas när han legat på botten i den lånade spjälsängen. Idag åker vi hem, jag orkar inte stå med Lucas en hel natt till. Vi får åka hem så pappa Jair som inte har bröst kan hjälpa till. Det känns som att Lucas har känt sig otrygg i den nya sängen och när jag har lyft upp honom har det blivit värre för då har han bara velat amma. Det spelade ingen roll att brösten var nästintill tomma på slutet, han skulle ändå snutta.

Det som jag har lärt mig på detta är att inte sova borta om man inte är minst två personer som kan ta hand om barnet på natten. Det är liksom inte kul att sova borta när man mår så här kasst som jag gör nu :,-(

6 Comments

 • Ayse

  Testa att ligga på madrass bredvid honom. O buffa genom gallren. Det där är skitjobbigt. Vi sänkte ju sängen förra veckan o min man som skulle buffa fick ryggskott. Det var lite komiskt för han har hört härjar klagat på att jag måste böja mig o buffa o ha gjorde det en gång o låg på golvet o hade jätteont. Ayla var vaken 2 timmar inatt , tillslöt ammade jag. Vi har ammat under dom här dagarna o förra veckan men Max 2 ggr.

 • Anna

  Hamnade på din blggg av en slump för några dagar sen (och nu är jag ”fast”). Jag har precis som dig jobbigt med nätterna… Min son (som snart är 6 månader) somnar relativt lätt men vaknar just nu ca 20-30 ggr per natt…han rullar, bökar, gnäller och skriker! Känns som jag testat ALLT mer/mindre mat, ersättning, bröstmjölk, gröt, stor/liten säng, tänt/släckt, kallt/varmt, mycket/lite kläder osv… I tre veckor har de varit så här extremt jobbigt…har noll tålamod och ork på dagarna och mår dåligt varje kväll för jag ”vet” vad som väntar… Så jag vet hur du har de! Någon gång vänder de!

 • pilotfrun

  Jag känner igen det där. Vi har ju rest runt en hel del med Svea och varje gång något har börjat fungerat bra så har vi fått börja om nästan från noll när vi kommit hem igen. Tyvärr är det nog så att det kommer hålla på så här tills de är några år och börjar sova mer stabilt av sig själva. Jag har också en värkande rygg och sitter ibland och grinar på nätterna av trötthet och frustration.
  Hoppas det blir bättre när ni kommer hem igen! Kram

 • Pelusa

  Hittade också din blogg för några dagar sedan och tycker att den är jätte fin 🙂 Kommer också att följa med den. Tröttheten tar verkligen kål på en. Har gråtit många gånger bara rent av utmattning. Det är så jobbigt när de inte sover ordentligt. Jag är så lat och låter vår lill flicka sova i vår säng ibland. Kan då bättre trösta henne om hon vaknar många gånger under natten. Verkligen fint att ni har orkat ha så bra nattrutiner 🙂 Tror också att de kommer att gå bättre när ni kommer hem igen. Lycka till! 🙂

 • Emely Tuväng Korabik

  Åh, vad jobbigt! 🙁
  I veckan när jag var jättetrött efter en dålig natt började jag gråta när Viktor inte gjorde som jag sade åt honom när jag var upptagen med att mata Vera och då kom han fram och sade försiktigt; Mamma, varför kommer det vatten från dig? Lilla plutt.. då blev jag genast på bättre humör iallafall! Jobbiga dagar/nätter SUGER. Speciellt om man inte är hemma! KRAM!!

 • Ayse

  Jag grät också inatt! Usch! Här har vi en 8 månaders som vaknat varje timma i 5 månader. Men med försök till att vänja av nattamningen så har hon vissa nätter sovit betydligt bättre än innan. Men senaste tide har hon vägrat mat. Eller vägrat o vägrat. Äter liksom inte när jag matar med sked utan måste ge med fingrarna o vi kan sätta 2 timmar bara för att få i henne en liten portion. Hur gör man? Hon vägrar ersättning, välling o bröstmjölken börjar ta slut…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.