Jair ska ta körkort!

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN! Jag vet inte vem som är mer exalterad, jag eller Jair, men Jair ska äntligen ta körkort! Jag är så taggad att jag får fjärilar i magen! Det här kommer bli SÅ bra! Jag och Jair har varit tillsammans i 8 år och det där med körkort har varit på agendan ganska länge nu… ja i alla fall i 7 år… haha! Vi har flera gånger bestämt oss för att spara till körkort men sen har andra saker som t.ex. resor kommit emellan… ja, om jag ska vara helt ärlig så är det alltid resor som kommer emellan. Haha! Så fort vi har pengar över så resor vi och vi kommer alltid hem snorfattiga. När vi sedan har sparat ihop lite pengar, då är det lagom till nästa semester och då ryker körkortet igen.

Så vad är skillnaden denna gången? Hur kan vi ha så mycket pengar veckan efter att vi kommer hem från en tre månader lång semester? Svaret är AIRBNB! Halleluja säger jag bara! Ja, ni hör hur glad jag är! Jag trodde inte att vi skulle få vårt hus uthyrt men det fick vi och vi fick faktiskt in såpass mycket pengar att det täckte alla våra utgifter i Sverige vilket gjorde att vi kunde spara alla pengar vi tjänade eftersom vi inte hade några räkningar. Oroa er inte, jag har koll på beskattning och såna grejer. Vi hade sånt flyt som hyrde ut vid årskiftet så vi kom inte över gränsen för vad man får tjäna på ett år eftersom det delades upp perfekt mellan 2017 & 2018 🙂 Man får tjäna 40.000 kr skattefritt + ett avdrag på 20% av hyran så alltså totalt 50.000 kr skattefritt! 

Igår var Jair och köpte ett körkortspaket med 20 körlektioner, riskettan, risktvåan, teorilektioner och onlineprov. Han börjar övningsköra redan nästa vecka. Det jag ser framför mig nu är att slippa köra bil hit och dit hela tiden, kunna vlogga i bilen utan att be honom om hjälp, slippa handla varje gång något fattas och att Jair får mer tid hemma eftersom det plötsligt kommer gå på 15 minuter för honom att åka till jobbet istället för 1 timme som det tar nu. Hoppas han hinner ta körkortet innan sommarn! Det skulle vara helt amazing!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

    • Emma - På Smällen!

      Haha! Men vad bra 🙂 Här har det varit tvärtom. Jair har alltid velat ta det men jag vågar inte övningsköra med honom haha 😛 Vi får se, jag kanske låter honom köra när han lärt sig det mesta så att han får mycket övning, men jag tycker inte att jag är en bra lärare och han är ingen bra lyssnare så jag får lite panik av tanken haha! Jag längtar efter att han ska kunna köra in till förlossningen nästa gång för som det är nu så åker vi taxi till förlossningen haha! 🙂

      Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här