Okategoriserade

Isadoras prickar och hur gör ni?

Vad intressant det var att läsa alla era kommentarer idag! Men jag fattar verkligen inte hur ni gör?! Dom flesta av er verkar göra i ordning både sig själva och barnen på en timme! Jag förstår inte hur det går till? När jag lämnade på förskolan innan Isadora föddes så hann jag göra i ordning mig och Lucas på två timmar, men då åt vi också frukost hemma eftersom Lucas inte åt något på förskolan. Nu när jag inte lämnar på förskolan så hinner jag göra mig i ordning på 1 timme om jag inte duschar, dricker smoothie till frukost och matlådan redan står klar i kylskåpet.

Jag såg att det var någon som tipsade om att lägga fram kläderna man ska ha på sig redan dagen innan och det tycker jag hjälper jättemycket, men jag är oftast lat på kvällen och orkar inte… Jag får skärpa mig med det så kanske det går lättare när jag ska börja lämna på förskolan 🙂 Hur som helst så var det väldigt intressant att höra att dom flesta faktiskt lyckas göra sig i ordning mycket snabbare än vad jag gör, men jag känner mig ändå som ett frågetecken för jag fattar inte hur ni gör. Jag tycker jag är jätteffektiv på morgonen. Jag gör inget extra utan är helt fokuserad på att fixa mig själv men det går verkligen inte att göra det på mindre än en timme. Hmmm… jag ska fundera lite på detta när jag gör mig i ordning imorgon. Jag ska försöka se vad tiden går åt till 🙂

Tack också för alla era tips om Isadoras prickar som jag skrev om igår. Tyvärr så blev jag inte så mycket klokare så jag tror vi måste gå tillbaka till doktorn. Prickarna verkar inte försvinna och det har bara tillkommit två (dom i ansiktet) på en månad. Dom i ansiktet ser inte likadana ut och dom är redan borta (tror jag??). Om det hade varit vägglöss så hade betten inte varit så utspridda, som någon påpekade, betten hade i så fall suttit som ett pärlband över kroppen. Vi hade också hittat spår efter dom i Isadoras säng och det har vi inte gjort, men jag ska kolla igen, lite noggrannare, imorgon för säkerhetsskull. Jag tror inte heller att det är svinkoppor, dels så har hon inga prickar på ställen som är typsikt för svinkoppor och dels saknar utslagen det karakteristiska utseendet för svinkoppor. Prickarna har aldrig varit koppor och dom har inte heller varit gulaktiga. Isadora är ganska torr på benen så där funderar jag på om det kan ha orsakat prickarna, men samtidigt har jag aldrig hört om prickar som kommer pga torrhet… Hmmm…. Det blir nog en ny trip till farbror doktorn…

13 Comments

 • -Jenny-

  Jag fattar inte för mitt liv hur du gör för att ta en timme på dig? ??
  Jag går upp nu, 06.30. Sminkar mig, fixar håret och klär på mig. Väcker barnen 06.45. Kissar, klär på dem och borstar tänderna. Ner och äter några russin och sedan går vi senast 7.15. Lämning 7.30. Barnen äter frukost på förskolan, jag på jobbet. Vad är det som tar tid för dig? Själva frukosten?

 • Anna

  Fattar inte heller hur du gör?? ? Om jag ska iväg tidigt och min man ska lämna går jag upp 05.40, sminkar, plattar håret och klär på mig på ungefär 20 minuter. Packar ihop saker och gör frukost, sen kan jag sitta och äta frukost framför Nyhetsmorgon i 20-25 min innan jag åker 6.40. Ska jag lämna går vi upp kl 7, ger sonen frukost, fixar mig själv (hoppar att platta håret) sen myser vi i soffan till kl 8 cirka, då klär jag på sonen och kollar hans väska sen åker vi 8.15.

 • Skolkurator

  Ingen dusch på morgonen. Matlådan blir klar på kvällen. Det är ju middagsrester som åker ner i den.. 5 min till smink och 2min till håret…
  De stora barnen klär sig själva med lite tjat. Lilleman kläs på. Alla äter frukost hemma. Kliver upp 06.30 och kommer iväg 07.40

 • Emma

  Idag är mina tvillingar 5 år så var ett tag sedan vi var mitt i kaoset. Men minns första tiden som väldigt kaos-artad. Min man var dock hemma de tio första veckorna men när han började jobba fick jag verkligen en chock. Vi fick mkt hjälp från våra föräldrar men det här med att göra sig själv i ordning och två barn för att passa en tid någonstans gick helt enkelt inte. Hade väldigt fina vänner som var mammalediga och kom till mig istället. Var jag tvungen att åka till BVC eller liknande kom barnens farmor/mormor och hjälpte till innan. Sen blev ju allt lättare och bättre med tiden. Plus att för min del handlar allt om planering och att alltid ligga steget före 🙂
  Denna kommentar hamnade nog på fel inlägg 🙂

 • S

  På vardagarna får killarna frukost på förskolan så min klocka ringer -6 om jag duschar, 6:15 om jag inte gör det. Gör iordning mig, väcker barnen om de sover senast 6:30, klär på och går utanför dörren 7:05 senast för att vara på förskolan 7:15. Jag är ingen långfixare ens om jag går ut på kvällen ? morgonen innehåller dock en hel del tjat för att få på kläder på samtliga kroppsdelar på 2- och 4 åring.

 • A

  Klä på sig själv 2 min
  Platta hår ( dagen innan)
  Borsta tänder plus Sminka ( foundation, rouge, mascara, ögonskugga) 10 min
  Klä på barnen framför tvn eller äggklocka (tävla mot tid) Max 10 min med lite tjat annars 5 min
  Frukost 20 min.
  Byta blöja
  Ytterkläder 5 min

 • Anke

  Det beror ju klart på hur mycket du gör på kvällen och sen på morgonen. Jag fixar matlåda och tom frukost (både det jag äter direkt på väg till jobbet och det jag äter sen vid 9-tiden) kvällen innan. Sen duschar jag även kvällen innan och lägger fram mina kläder och oftast även dotterns. Sen går jag upp senast 6:45; tar på mig, sminkar mig, platta håret. Strax efter 7 (om hon inte vaknat innan) väcker jag dottern och gör i ordning henne. Där har jag lite marginal, både för min eller för hennes skull ifall det är nåt (typ hon vill inte ha just den tröjan, eller om jag gör nåt mer avancerat med mitt hår). 7:30 tar vi på oss och åker sedan till förskolan.
  Men vi äter ju inte frukost hemma, hon får ju på förskolan och vill ändå inte ha så tidigt och jag äter när jag lämnat henne, oftast i bilen eller när jag kommit fram till jobbet. Men då blir det nåt enkelt, typ smörgås eller yoghurt, inte världens lyxfrukost ?

 • Anja

  Amen hur klarar alla det så pass fort. Jag är precis som dig. Vi lämnar på förskolan kl 9. Vi är uppe senast 7 och vi åker bil till förskolan. En resa som tar 10 min. Jag är ALDRIG i tid och vArje morgon lovar jag mig själv .. aldrig igen.. och så går det på repeat dagligen .. hur lyckas folk är en gåta för mig. Om det hade varit bara jag.. så ok.. men jag har två små barn och om inte jag stressar ihjäl de.. så tar det tid ju.. väldigt märkligt.??

  • Emma - På Smällen!

   Herregud vad glad jag blir av din kommentar! Äntligen någon som är som mig!!! Jag var alltid försenad till förskolan kl 9.00 också och då var jag ändå föräldraledig. Varje dag lovade bag mig själv att skärpa mig, men nästa dag var det samma sak igen. Jag lyckades efterhand banta ner tiden så att jag bara behövde 1,5 timme på mig att göra i ordning barnen om jag inte skulle sminka mig, då var jag lika sen som när jag gick upp klockan 7.00. Det hjälpte alltså inte att gå upp kl 7 för jag kom ändå till förskolan vid 9.10-9.30 varje dag oavsett vilken tid jag gick upp… ??

   • Anja

    Haha:) jodå jag förstår dig, men absolut inte de andra som fixar det .. vissa på en halvtimme dessutom ??.. jag lägger fram allas kläder på kvällen också .. inga matlådor .. och fortfarande är vi alltid sena ?

 • Andrea

  Haha vad härligt att få en timme varje dag men jag gissar på att du kanske hade velat ha den tiden till annat :)?!
  Jag är fl-ledig så duscha gör jag på kvällen. Kläder är framlagda eller planerade i huvudet. Så vaknar av barnen. Mannen ger den stora välling o fixar sig själv o jag fixar frukost. Alla äter 20-25 min. Sen klär vi på oss i faslig takt, borstar tänderna o fixar barnens o mitt hår. Har man tur hinner man smörja in sig med BB-creme, pudra på lite puder o rouge o dra på lite svart på fransarna. Sen är detbara o sätta på oss kläderna o åka iväg! Tar väl cirka 1:15. Vi såsar inte på vardagar, o jag är en grymt effektiv person som alltid gör fyra saker samtidigt o ingen av oss familjemedlemmar drar sig mer än ett par sekunder, så vi hoppar oftast upp ut sängen direkt. Sen är vi rutinmänniskor o bråkar väldigt sällan på morgonen så vi är nog faktiskt nästan aldrig sena heller. Jag tror alla har olika sätt att vara, men så här har vi alltid haft det även när jag var yngre så det har väl satt sig.

 • Nina B

  Går upp 6:10, gör mig iordning, hämtar ner barnen, borstar deras ränder, de sätter sig vid TVn, tar fram deras ytterkläder, de klär på sig innekläderna och ibland hinner jag plocka upp tvättmaskinen medan de klär på sig. Jag går sedan ca 6:40 och då tar mannen på de ytterkläderna och lämnar dem på förskolan.
  Ingen äter frukost hemma.
  Ev matlåda förbereds dagen innan, barnens kläder tar jag fram på kvällen. Mina egna kläder tar jag fram ibland och ibland inte. Ibland funderar jag på att gå upp lite tidigare för att äta frukost men sängen är skön på morgon ?

  • Nina B

   Inte tvättmaskinen utan diskmaskinen. Målet är att diskmaskinen ska vara tom varje kväll för att ha det smidigt när man ska börja med maten.
   Ibland får jag in att förbereda maten kvällen innan så att middagen är lätt att fixa, om exemplevis vi ska äta fiskgratäng, mos och rivna morötter så skalar jag potatisen, rör ihop en sås till gratängen och river morötterna, är underbart skönt när man kommer hem efter förskolan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.