Vad är detta för prickar?

Nu behöver jag ert råd igen. Isadora har varit prickig sedan sista veckan i februari, alltså i en månad nu och vi fattar inte vad det är? Det började med att hon blev alldeles knottrig med små små små röda prickar över hela kroppen. Hon hade ingen feber eller sjukdomssymptom. Dessa prickar försvann sedan och då kom det nya prickar, cirka 10 stycken som såg ut exakt som myggbett. Först kliade dom inte, men sen började dom klia och då blev det en blodig skorpa på toppen av varje prick.

Jag tycker det ser ut som vattkoppor, men Lucas har inte blivit smittad och prickarna har varit likadana i 3 veckor nu. Jair gick till BVC med Isadora förra veckan och frågade barnläkaren, men hon sa att det inte är vattkoppor. Hon sa att om det hade varit vattkoppor så borde Lucas också fått det plus att Isadora borde fått feber och mått dåligt. Hon har inte mått det minsta dåligt och inte kliat jättemycket heller. Isadora har kanske tio prickar över hela kroppen. Alla prickar är på olika ställen, en på hälen, en på ryggen, två kring ankeln, två på axeln.. etc.

Igår när hon sov middag så vaknade hon med två prickar till i ansiktet. Dessa prickar ser ut ungefär som när man fått ett myggbett men ännu inte kliat på det.

Jag vet inte om det är samma som dom andra men det får mig att fundera på om det kan vara något i hennes säng? Det kan inte vara vägglöss för dom lämnar spår efter sig. Det känns inte som att det är kvalster heller för Isadoras sängkläder tvättas cirka 2-3 gånger i veckan pga bajsolyckor…

Är det någon som har en idé om vad det kan vara? Är det en barnsjukdom eller kan det vara bett från nåt djur som håller till i Isadoras säng? Tips mottages tacksamt!

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Sandra

  Ingen aning men tänker spontant på mollusker.. virusrelaterat och ser liknande ut märkena som Isadora har. Googla på det också se.

  Svara
  • S

   Mollusker ser helt annorlunda ut och torkar inte ut så där snabbt alls, de ser ut som vårtor först och håller i längre 🙂

   Svara
 2. Stina

  Jag tänkte skriva vägglöss tills du skrev att det inte finns några spår i hennes säng. Vi råkade ut för det i Australien men det kliade SJUKT mycket. Så det är nog inte det. Kanske kan få remiss till hudläkare så ni kan utesluta allergi?

  Svara
 3. Karolina

  Har ni kollat även under sängen så det inte är vägglöss? Jag såg inget i sängen men under precis i kanten mellan trä och tyget satt dom. Så äckligt. Kliar fortfarande när jag tänker på dom trots att det snart är 10 år sen

  Svara
 4. C

  Min dotter har haft en gång något liknande. Det blev en skorpa i mitten men det växte sig ändå större runt (cirkeln blev större om du förstår vad jag menar). Det hjälpte med en desinfektionssprit från apoteket som torkade ut det men minns inte namn (tror även mot svinkoppor är samma). Det tog lite tid att bli av med minns jag, men hon var liten och det satt så hon inte kom åt att klia. Beroende vad I har kan hon ju flytta runt det genom att klia.

  Hoppas ni snart får svar så hon slipper utslagen

  Svara
 5. Lisa från Skåne

  Tror på vägglöss ställ hennes madrass på kant på golvet en natt och se om det kommer fram något. Låt I sova på ett annat ställe för att se on hon får bett då också Vi fick när dottern varit i London betten ser ut som det.

  Svara
 6. Linda

  Jag tycker att den översta på hennes överarm påminner om svinkoppor? (har den växt och blivit större/varigare med tiden? det gjorde dom på mig när jag hade svinkoppor) De andra märkena ser ju lite annorlunda ut tycker jag men kan likväl vara samma eller nått helt annat. Jag tycker inte det påminner om vattkoppor och jag har ingen egen erfarenhet av vägglöss..

  Svara
 7. Caroline

  Påminner om svinkoppor och de smittar väldigt lätt. Tar man på dem och sedan någon annanstans på kroppen så får man nya där.. de blir gärna såriga och kan vara svåra att få bukt med om man inte behandlar dem.. om det är svinkoppor ska de inte vara på fsk eftersom det är väldigt smittsamt..

  Svara
 8. Johanna

  Vägglöss kan vara supersvåra att upptäcka. Tycker precis det ser ut som det. Ni borde ta dit någon som kollar så det inte är det!

  Svara
 9. Annika

  Bett från vägglöss brukar dock inte sitta sådär utspritt utan mer i grupp eller vad man ska säga. Hoppas ni får bukt med det vad det än är. Kram

  Svara
  • Emma

   Hej! Jag tror att vi vet vad prickarna kommer ifrån. Isadora har dels atopisk hud vilket betyder att hon får små torrhetsprickar som växer och blir till fläckar på huden om hon t.ex. duschar för ofta när luften är torr på vintern. Prickarna kliar och enda sättet att bli av med dom är att hålla huden återfuktad och motverka kliandet genom att använda Tea tree Oil. Vi har testat receptbelagda kortisonkrämer i ganska hög styrka men det fungerar inte, det enda som har funkat är Tea tree Oil som jag blandar med hälften kokosolja och duttar på prickarna och då slutar dom att klia, blir inte infekterade och den onda cirkeln bryts. Vi har också fått veta att Isadora är allergisk mot myggbett och andra insektsbett. Så fort hon får ett bett så får hon prickar över hela kroppen som kliar så på sommarn när vi är där det finns mygg så ger vi henne allergimedicin i förebyggande syfte. Tror du att det kan vara något liknande som din son har?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här