Isadoras personlighet

Asså, den här tiden när barnen är 1,5 – 2 år är så himla rolig! Det är nu man börjar se barnens personlighet på riktigt! Isadora och Lucas är verkligen sjukt olika, både kommer från min och Jairs kroppar, men ändå är dom så himla olika! Jag ska inte jämföra men det roliga med Isadora är att hon är så himlans bestämd. Hon vet exakt vad hon vill ha och vad hon ska göra för att få det hon vill ha. Dessutom är hon sjukt charmig när hon är glad så man vill typ ta ner månen och ge den till henne när hon pekar på den.

Isadora är också väldigt självständig. Hon vill göra allt själv. Äta själv, simma själv, gå själv och kan redan ta på sig både skor och kläder själv. Visst så blir det oftast båda benen i ett och samma byxben, men hon ger sig inte. Om man försöker hjälpa henne så tar hon av sig igen och börjar från början! Det är sjukt frustrerande ibland men eftersom vi är på semester och har all tid i världen så låter vi henne hållas. Det är ju superbra träning!

Isadora gillar inte att bli upplyft. Jag lyfter aldrig henne om hon inte visar med armarna att hon vill att jag ska lyfta. Men lilla Bruna, snart 7 år, kan inte hålla sig. Hon tycker Isadora är så söt så hon försöker lyfta henne i en kram flera gånger om dagen. Bruna vet att hon inte får lyfta och alla säger till henne varje gång, men jag tror att Bruna glömmer för att hon blir så uppslukad av glädje när Isadora kramas. I början blev Isadora ledsen, men nu blir hon skitarg istället och slåss och klöser i ansiktet. Självklart får inte Isadora göra så, men på ett sätt är det bra att hon försvarar sig lite…

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Så bra att hon säger ifrån i alla fall :). Hon gör det på ett sätt som ändå visar tänker jag 🙂

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här