Okategoriserade

Isadora ska börja babysim!

Nu har Isadora fått en plats på babysim! Jag hörde att det var lång kö till Lundybadet där vi vill gå, men nu fick vi en tid på en gång så det var tydligen inte så lång kö eller så var det många innan oss som hade tackat nej eller ångrat sig. Det blir lite dyrt med båda barnen på sim, nästan 1000 spänn i månaden, men för mig är det superviktigt att barnen blir duktiga simmare. Jag tror att dom flesta som själva är dåliga simmare förstår den prioriteringen, i alla fall om man känner att man har råd.

Själv kan jag inte crawla och jag simmar väldigt långsamt. Detta är den största anledningen till varför jag gav upp surfingen. Jag simmar för långsamt och gillar inte att hamna under vatten. Jair är min raka motsats. Han är som en fisk i vattnet och har räddat flera turister från att drunkna på ”hans” strand. Jag önskar att jag var en lika god simmare, men nu känns det som att det är försent för mig, men det är inte försent för mina barn 🙂

Visst är det lite konstigt att simskola för småbarn inte är billigare? Jag förstår att babysim är dyrt för det handlar ju ”bara” om vattenvana, men efter 1 år så tycker jag att alla barn borde få gå simskola. Många 2-åringar som har simmat sen dom var bebisar kan ju rädda sig själva när dom ramlar i vatten. Dom kan både vända, ta några simtag och klamra sig fast i kanten om det inte går att klättra upp. Om alla barn hade fått den möjligheten så hade kanske barn sluppit drunkna om somrarna…

Förutom att det är livsnödvändigt att lära sig att simma så är det ju otroligt mysigt med babysim och simskola! Jag ser framemot det såååå himla mycket 🙂

Förresten, allt tal om simma och bada får mig att minnas barnens första bad. Överst är Isadoras första och underst är Lucas – syns att dom är syskon 😛

10 Comments

 • Tigermamman81/BebisHalleby

  Nästa vecka ska vi börja på babysim kurs 2. Alexandra älskade första omgången. Ju mer vi plaskade ju högre skrattade hon så att öva på att hoppa från kanten var det bästa hon visste.
  För mig var det självklart att hon ska gå, jag trivs i vattnet men har en pappa som inte kan simma, så då finns det där med att det inte är självklart att man kan.

  Appropå badbilderna, jo det syns att de är syskon! ? Alexandra log & skrek bara när vi tog upp henne när hon badade första gången. Jag tror att det faktum att jag simmade en km en gång i veckan under hela graviditeten kan ha gjort att hon kände igen sig. Men jag kan ju inte veta säkert.

 • Johanna

  Vi har gått på babysim och nu simskola med våran 2 åring. Vårt kommande barn kommer med få gå på babysim och sen simskola. De är dyrt men ser de som en investering.

 • Nina B

  Vi gick på babysim med första men kände oss låsta till en viss tid, andra har inte gått. Dock började vi för några veckor sedan gå till simhallen, båda gillar att hoppa från kanten, åka rustchekana och de älskar verkligen det. Fick stora bestämma skulle vi gå varje dag så kanske blir simskola för honom till hösten, dock är tiderna är lite svåra. 14:30 en vardag.

 • Anna

  Oj, vad dyrt ? Vi betalar 750 kronor per termin, då bor vi iofs i en småstad men det är lång kö här med. Tycker också det är viktigt att barnen blir vana vatten. Jag tycker det är läskigt att vara under vattnet och hoppas att min son inte ska tycka det. Vi började på babysim när han var 4 månader.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.