Missfallet

Inte ok!

Asså jag står ut med ganska mycket från vissa läsare, men idag har en läsare verkligen trampat över den gränsen för vad jag tål och inte tål!

Den här kommentaren fick jag för en stund sen:
Inte för att vara den, men ett missfall i vecka 8-10 eller vad nu var i för vecka, kallas väl endå inte ”förlossning”? Du stöter ut början på ett foster som är typ 2 cm?? Ordet värkar är väl också att ta i? Och som i ditt senaste inlägg, vattenavgång? Nje, tror inte det.. Förstår att det är jobbigt med missfall, har själv haft 3 stycken samt gjort en abort men du behöver ju inte överdriva!!

Jag blev faktiskt förbannad över den här kommentaren. Vad i helvete vet du om vad jag gick igenom inatt?!?!?! Det spelar ingen roll hur många missfall du har haft, du var inte här på toaletten med mig inatt så du har inte en aning. Och om du var någorlunda påläst så hade du vetat om att man kan uppleva värkar och vattenavgång vid ett missfall. Faktum är att dom flesta faktiskt känner värkar när man får ett missfall i vecka 9, men att det känns mer eller mindre kraftigt. För en del känns det kanske bara som mensvärk, medan det blir väldigt intensivt för andra. För mig var det kraftiga värkar i cirka 15-20 minuter och dom var nästintill outhärdliga precis som när jag öppnade mig mellan 2-4 cm med min förlossning med Lucas (för mig var dessa 2-4 cm det värsta på hela förlossningen, efter det fick jag ju hjälp på sjukhuset). Och vattenavgången undrar jag hur du annars skulle förklara den genomskinliga vätskan som rann ut? Det var ju inte mycket men det kom lika plötsligt som med Lucas och kändes exakt likadant. Min hinnsäck var intakt när jag var hos läkarn sist och vattnet hade inte gått sa läkarn, så jovisst fan kan man ha vattenavgång även om det inte är mer än en liten vattenballong i storlek av en apelsin.

Och om du läser mina inlägg lite noggrannare så förstår du också att jag inte hade ont av att trycka ut alla klumpar. Så nej, att trycka ut det 2 cm stora fostret kändes inte och jag kunde inte se det för den delen heller. Det var innan allt kom som det gjorde ont.

Tänk på detta innan du kommer och förminskar någon annans upplevelse av något jobbigt. Du är inte ett exempel som alla kvinnor och gravida följer. Alla upplever olika och är olika mycket uppmärksamma!

13 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Ta för guds skull inte åt dej!!! Du är en mycket stark tjej och modigare än dom flesta andra. Mycket bra att du markera att sådana kommentarer INTE är välkomna här.
  Hoppas att din kropp återhämtar sej snabbt nu. Stor kram

 • Therese

  Hur kan hon ens uttala sig så, då det är så himla olika för alla, även hur vi upplever en förlossning. Jag gjorde en abort i v 11 och hade precis som du kraftiga värkar, fick till och med ta morfinsprutor i magen. Klart det är fostervatten som kommer ut, det är ju liksom det fostret lever i. Mitt fostervatten kom också ut vid min abort. Och värkarna var precis som när jag väntade min lilla dotter på 1,5 år. Så strunta i dumma kommentarer, vissa har ingen aning vad dom pratar om. Skänker en massa positiva tankar till dig!

 • Linda

  Fattar inte att folk inte förstår att vi är olika, både gällande kropp och hur vi upplever saker och ting. Man kan ju beskriva SIN historia men man behöver inte klanka ner på någon annans upplevelser. Styrkekramar till dig

 • Anita

  Jag förstår inte varför en del inte kan låta bli att kommentera onödiga saker.Känns som folk ibland inte växer upp. Jag arbetar som lärare med 11 åringar. Vi pratar mycket om ”onödiga” kommentarer till klasskompisar. Nu värderar jag inte vad person X skrev. Hon må tycka du är jättelöjlig. Fine. Många kanske håller med X. Hennes åsikt är tillåten men behåll den för dig själv. Kommentaren var onödig lika mycket som många kommentarer hos 11 åringar.

 • J

  Inte för att försvara på något vis men när någon själv mår såpass dåligt så tror jag verkligen de blir besatta av att gå in och granska i detalj, t om andra även om det är att ta det steget för långt och att det inte är ok. Jag tycker ditt svar på tal var bra.

  Jag tycker folk är likadana i föräldraskapet, de älskar att berätta SIN åsikt för de är föräldrar också och vet så klart då också bäst (mest rörande deras egna barn men det glömmer de ju lätt bort).

  Den här läsaren skriver om sina egna missöden och hon nämner inte nånstans sorgen men på nåt sätt uttrycker hon sig på ett sådant sätt mot dig så att det ska få henne själv att må bättre över sin redan hemska situation genom att ta ut det på dig, så tolkar jag det. Så jag tänker att det är det handikappet hon får leva med varje dag. Jag menar, tänk dig att vara vän med någon som förminskar andra så pga den egna sorgen för jag gissar att det är däri problemet ligger, att allting som har med graviditet och barn sticker i hennes ögon eftersom hon inte lyckats få några själv än. Jag tror det är därför hon tar ut det på dig och säger det så.

  Det betyder inte att det är okej men däremot att det påvisar vilka issues hon kanske faktiskt har. Så hade jag varit du hade jag inte tagit åt mig för här kommenterar någon som mår så psykiskt dåligt över sin egen situation att hon inte ens ser skillnad på rätt och fel. Sen kan jag förstå att du tar det personligt för att du delar utlämnande saker men att ta skit från någon man inte känner bara för de vet, det är varken konstruktivt eller ens nödvändigt så försök strunta i det.

  Jag hoppas dagen till trots har varit lugn och att du hunnit ta igen dig i vilket fall! Kramar!!

 • Emelie

  Jag hade fruktansvärda värkar vid mitt missfall, värre än de vid förlossning tycker jag!! Så denna läsaren verkar tror att bara för att hennes missfall varit på ett visst sätt så är det så för alla, idiot!

  Ta inte åt dig Emma! <3

 • Isabelle

  De kanske inte är helt rätt av Henne att skriva så, men samtidigt så har du ju ett öppet kommentarsfält och är en öppen blogg då får du räkna med folk som också kommer skriva saker som inte är positiva jämt. Du får bara låta de passera istället för att reagera på en negativ kommentar när resten är typ positiva. Fokusera på de istället än att slösa energi på det 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.