Okategoriserade

Inlagd på sjukhuset

Det blev inte som jag hade tänkt mig idag. Jag kom ju till vårdcentralen med sjukt halsont och där konstaterades det att jag förmodligen åkt på en riktigt elak halsfluss. Jag fick Kåvepenin och Citidon (alvedon+morfin). Dagen flöt på hyfsat. Jag fixade med tvätten och ordnade inför vår resa medans Victor uträttade ärenden. Barnen var med mig. Jag hade väldigt ont hela tiden och fick be barnen vara lugna och inte bråka för att jag inte mådde bra. Framåt eftermiddagen fick jag plötsligt mer ont och jag fick feber. Det eskalerade snabbt och trots att jag hade både alvedon, Ipren och citidon så fick jag hög feber. Jag kunde inte svälja alls, tabletter fastnade och mitt egna saliv fick jag spotta ut i en mugg. Victor hade precis lagt barnen när jag sa att jag inte klarade smärtan längre så han ringde min mamma som kom medans vi åkte till Östra Sjukhuset.

En sköterska sa väldigt osympatiska saker om att jag måste härda ut, det finns inget annat att göra. Men läkarna som kom förstod hur ont jag hade och sa att dom skulle hjälpa mig. Efter en stund kom dom tillbaka och berättade att dom var osäkra på om jag hade fått en halsböld och därför ville dom att jag skulle till Öron, näsa, hals på Sahlgrenska. Jag blev remitterad men det blev ändå en lång lång väntan. Läkaren jag fick träffa var jättebra, han kikade med en kamera genom näsan och tog prover på den gigantiska halsmandel som inte såg förfärlig ut. Han trodde inte att jag hade halsfluss men pga mina värden ville han ha kvar mig över natten. Nu har jag fått all smärtlindring man kan tänka sig, morfin, alvedon, kortison och antiobiotika intravenöst men det gör fortfarande jävulskt ont att svälja. Men det är lite bättre än när jag nästan kissade på mig varje gång jag skulle svälja mitt eget saliv…. Håll tummarna för att jag är bättre imorgon!

12 Comments

 • Anna

  Jag tycker att du ska kontakta scopienheten. Något kanske har gått fel med diskningen av scopet från tidigare undersökning, så de får chans att rätta till ev problem.

  • Emma - På Smällen!

   Jag ringde dom innan jag gick till vårdcentralen och berättade vad som hade hänt för jag trodde att något hade gått fel vid undersökning. Jag fick prata med en väldigt nedlåtande ung tjej som svarade ”om du vill ha sömnpiller så får du kontakta din vårdcentral” när jag berättade att jag hade haft så ont att jag inte kunnat sova och gråtit i sömnen. Hon sa att en sköterska skulle ringa upp under dagen men ingen ringde. Överläkaren här var inne för ett par timmar sen, jag frågade henne vad hon trodde att set berodde på och då sa hon att jag antagligen bara haft otur. Alternativ har streptokocker legat latent sen Isadoras ”scharlakansfeber” för jag berättade att Victor fick något som verkade vara halsfluss precis efter. Hon sa att det kunde mycket väl vara det även fast det var längesen. Eller så hade barnen streptokocker latent och smittade mig. Anledningen till att jag drabbades så hårt kan bero på fastandet och undersökningen som gjorde att det bröt ut så kraftigt på mig.

 • Catrin

  Har de kollat om det kan vara struplockinflammation? Epiglottis kallas det oxå. Mitt ex fick det och blev först väldigt dåligt bemött. Det är väldigt ovanligt men kan vara väldigt farligt och symptomen stämmer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.