Okategoriserade

Ikväll ska jag till Göteborgs Operan första gången

Ikväll ska jag göra något riktigt roligt! Ikväll är jag nämligen bjuden som press till Göteborgs Opera för att se världspremiären av dansföreställningen The almost nearly perfect! Jag har aldrig varit på Göteborgs Opera så det känns såå kul att få gå dit ikväll! Det kommer bli jag och mamma som går dit, min mamma uppskattar såna här saker otroligt mycket. Jair är mer för actionfilm på bio och då brukar mamma passa Lucas så att vi får lite egentid.

Underrubriken för föreställningen ikväll är Elva nyanser av jantelagen och det är två koreografer som tolkar jantelagen. Danssäsongens tema är Gemensam/ ensam. Jag har aldrig varit på en dansföreställning förut så jag tycker verkligen det ska bli spännande att se vad allt det här innebär! Och hur man ser genom dansen att det är jantelagen som man dansar eller hur man ska säga…

20151017-120355-43435044.jpg

Jag läste hela jantelagen på RosaBubblas blogg. Jag hade faktiskt ingen som helst koll på den haha! Och nu efteråt när jag läst den så skäms jag faktiskt! Vilken pinsam lag! Och vilket trist folk vi är som har hittat på den! Jag trodde mest att den var till för att folk inte skulle skryta eller göra varandra avundsjuka, men den är ju bara pinsam, trist och tragisk! Haha! Usch, jag ska aldrig mer berätta om Jantelagen för en utlänning!

1. Du skall inte tro att du är något.
2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
7. Du skall inte tro att du duger till något.
8. Du skall inte skratta åt oss.
9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Hur som helst ska det bli spännande med föreställningen ikväll! Jag lovar att jag ska berätta efteråt hur den var! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.