Idag är det Mamatummy day!

Idag är det mammamagedagen! Detta är en dag då vi uppmärksammar dom problem och skador som en kvinna kan få efter graviditet och förlossning som ofta negligeras av vården och klassas som skönhetsbesvär. En av dessa är diastasis recti som är när magmusklerna blir separerade och inte går ihop efter förlossningen. Diastastis recti är absolut inte ett skönhetsbesvär! Kvinnor med diastaser har ökad risk för att få problem som inkontinens, framfall, besvär och smärta från bäckenet och ryggen. En del kvinnor med stora diastaser upplever att de inte kan hosta eller nysa utan att hålla händerna för magen eftersom det annars känns som att tarmarna håller på att ramla ut mellan magens muskler. De kan inte bära sina barn och de kan inte sköta sitt hem. De läcker urin. Ofta besväras dessa kvinnor även av ryggont. Trots stora och vardagliga besvär får de sällan hjälp. Tänk på att detta är år 2016 i Sverige! Jag trodde faktiskt att vi hade bättre eftervård än så här i Sverige, men uppenbarligen är detta något Sverige måste jobba på.

Var med och stöd Mamatummy day idag genom att lägga upp ett foto på din mage med dessa taggar #mamatummyday #mamatummy #mammamage

Var med och fyll instagram med ett mångfald av magar på hur en kvinnans mage ser ut ”på riktigt”! Det är alltså inte tänkt som en uppvisning av vältränade magar.

Det går att delta anonymt, mejla ditt foto till info@mammamage.se Märk mejlet Mamatummy Day, så postas dina foton under MammaMages konto.

Det anordnas även en rad aktiviteter runt om i landet idag – kika in på hemsidan HÄR!

  

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här