Okategoriserade

Hur ser slemproppen ut?

VARNING FÖR ÄCKLIGT INLÄGG

Jag har sett att det är många som frågar om hur slemproppen ser ut i gravidgrupperna på facebook och igår lärde jag mig att slemproppen visst kunde se ut på många mer sätt än vad jag trodde! Men jag tänker inte lägga upp massa bilder och sånt, men om man googlar så hittar man lite bilder på slemproppen HÄR!

Igår var det en tjej som la upp en bild på något som såg exakt ut som en vanlig flytning. Och som gravid har man ju mera flytningar så om man har suttit länge så kan det ju komma lite mer på en och samma gång när man ställer sig upp. Om min slempropp hade sett ut som en helt vanlig flytning så hade jag inte alls lagt märke till den.

Min slempropp gick i badet på förlossningen tillsammans med mitt vatten. Jag trodde att jag kissade i badet så jag tvingade Jair att hjälpa mig upp och kissa mellan värkarna för i min värld så kom det ju kiss på en värk och det måste betyda att jag är kissenödig. När jag kom tillbaka till badet så låg det nåt där som jag var bombsäker på var slemmisen, men jag kopplade fortfarande inte att det var vattnet som hade gått för BM pratade hela tiden om att vattnet inte hade gått. Min slemmis såg ut som bit gult snor med lite blodstänk i. Den var som en klump i storleken av en näsborre ungefär och påminde verkligen om en propp.

Bilderna på länken ovan tycker jag inte alls ser ut som slemproppar om man jämför med hur min såg ut haha! Men just därför tycker jag att detta var intressant att ta upp med er läsare. Hur såg era slemmisar ut? Och när gick era slemmisar? Förstod ni att det var slemmisen på en gång? Hoppas ni vill svara!

13 Comments

 • Hanna

  Min slempropp började lossna efter en hinnsvepning hos bm på BF-dagen. Den kom lite i omgångar fram till att förlossningen satte igång. Min var gul/genomskinlig med blodstrimlor i. Väldigt tjock konsistens och seg. Ursäkta uttrycket men vid toalettbesök fick man dra ut det med fingret för att det skulle släppa.

 • Karolina

  Min va som en kaka som kom ut i 3 bitar i samband med förvärkarna ett par dagar innan förlossningen. Det gjorde liksom ont när jag gick så gick på toa så kom första biten ut och sen kom resten några timmar efter.

 • Josephine

  Min kom oxå i omgångar redan från ett par veckor innan förlossningen. Men den återbildas ju har jag hört. Sen under själva intensiva värkarbetet så lossnade det mer. Men det var lite svårt att se vad som var vad bland allt SLEM å blod som kom då! ;(

 • Pilla

  Med dottern såg den ut som genomskinlig äggvita. I storlek som en femma. Det såg jag hemma. På FL sen kom resten. Blidblandat slem. Ganska mkt också.

  Med tvåan märkte jag inte slemmisen.

  Med trean föll det ut ”bitar” i en veckas tid innan. Påminde då om äggvita. Två dagar innan FL kom ganska mkt, blodblandat slem

 • Angelica

  Med första så lossnade den i omgångar i någon veckas tid och var då gulaktig

  Med andra lossnade den efter en hinnsvepning.. Stort segt(som Hanna skrev då fick man dra bort den) snorgrönt slem.. Skitäckligt var det..

 • Mikaela

  Det var som en blodtillblandad klump. Men det var nog först i efterhand som jag förstod att det var den. Den gick på mig i v 37 dagarna innan tid för igångsättning.

 • Sofie

  Med andra barnet gick varken slemproppen eller vattnet. Vi frågade barnmorskan inne på BB och hon sa att sånt med kan hända, dom hade inte märkt något under födseln.
  Så sånt kan med hända. 🙂

 • Lin

  En bit (?) av den lossnade i vecka 32. Den var som en gummiboll, stor som en krona. Helt genomskinlig. Men inte alls lik en flytning. Den var verkligen gummigaktig!

 • Fia

  När jag skulle föda mitt första barn lossnade slemproppen i två omgångar, först lite och sedan en stor. Var relativt genomskinlig med lite blodstrimmor i, och det stora delen gick inte att missta för flytning. Vattnet började sippra ungefär samtidigt också.
  Ska bli spännande att se hur det blir den här gången, bf med lillebror 28 maj

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.