Okategoriserade

Hur länge kan man använda babyskydd?

Jag funderar och funderar men kan inte bestämma mig!!! Jag funderar på att köpa ett extra babyskydd att ha i Borås om jag inte får lagat min bil väldigt snart… När jag åker tåg så blir jag hämtad på stationen och då behöver jag ett babysskydd. jag är inte där överdrivit ofta, men jag kan t.ex. inte ta mig till min mamma utan ett babyskydd för hon bor ute i skogen och dit går inga bussar. Och eftersom jag tycker resan är rätt jobbig att åka själv så tycker jag det är skönt att bli hämtad på stationen även när jag ska till min mormor och morfar. Men då undrar jag hur länge man kan använda ett babyskydd? När måste man köpa bilbarnstol? Hur gamla var era barn ungefär när ni bytte till bilbarnstol? Svara gärna snabbt! Jag måste nämligen bestämma mig!

8 Comments

 • Siri

  Min son är 9 månader och vi har precis bytt till bakvänd, fast bilbarnstol. Han blev för lång och benen stack ut ut babyskyddet 😉
  Han är lite över normalkurvan på både längd och vikt.

 • Angelica

  Det beror ju lite på hur fort barnet växer på längden och ökar i vikt.. Viktmässigt så skulle vår 2 åring fortfarande kunna använda babyskyddet som är upp till 13 kg.. Men hon är för lång för det då hennes hjässa går över skyddets översta kant. Vi bytte stol till henne när hon var 11 månader, men det var gör att vi fick bra erbjudande inte för att hon vuxit ut det.. Slutsats man kan använda det ganska länge 🙂

 • pilla

  Vi bytte när dottern var 7 mån. Då var hon för stor. Förstår inte hur hon skulle få plats i babyskyddet upp till 13 kg. Hon vägde 13 kg när nya bebisen kom och det hade inte funkat att sitta i ett babyskydd.

 • Hannah

  Jag tror inte man orkar bära dom i babyskyddet så länge alls om det är det du kommer göra. Vi bytte när Elis var nästan 8 mån. Då hade jag inte ork att lyfta honom i det längre. Dessutom blev det litet när han hade alla vinterkläder på sig, trångt på bredden liksom. Och Elis väger 14 kilo nu, skulle aldrig rymmas fast han skulle kunna ha det rent viktmässigt 🙂

 • Pauline

  Hej,
  Enligt NTF (trafiksäkerhets förbundet) rekommenderar de att man byter från babyskydd så fort barnet kan sitta hjälpligt med stöd, runt 3-4 månader. Detta eftersom den bakåtvända stolen är säkrare. Man installerar då stolen så att ryggstödet lutar lite mer. De kom och informerade på vår föräldrautbildning, kolla om de kommer på er så kanske du kan få lite tips.

  Anväde själv babyskyddet till min lilla tjej till hon var ca 6mån. Största anledningen till att jag inte bytte tidigare var för att det var väldigt smidigt att kunna plocka i och ur skyddet ifall hon hade somnat.
  Lycka till med beslutet!
  //Pauline

 • Josephine

  Vi har precis börjat använda den nya stolen och Leon är 6 månader. Bakåtvänd stol är mycket säkrare än ett babyskydd. Så därför bör man byta så snart bebisen kan sitta med stöd.

 • Emma

  Tack för alla era tips!!! Ni är underbara som svarar så snabbt! Det blev en till bilstol iaf att jag skulle ta tåget till Borås igen i sommar 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.