Hormonrand – flicka eller pojke?

Igår fick jag en fråga från en läsare som sökte svar båda från mig och alla läsare så därför tänkte jag ta upp det i ett blogginlägg. Frågan handlar om något som jag tycker är riktigt spännande – nämligen hormonranden!!

Enligt myten så kan hormonranden på magen avslöja om det blir en flicka eller en pojke! Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka. Undra vad myten säger om man inte har nån rand alls? Jag har ingen rand och hade det inte med Lucas heller. den här gången har jag dock en synlig blodådra ungefär där randen skulle varit haha!

Så här ser min mage ut nu – vecka 31  

   

Så här såg den ut med Lucas i vecka 40

magen vecka 40

Har ni fått hormonränder? Visar dom tecken på pojke eller flicka? Och till er som redan har fött – stämde det?

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Lin

  Hormonrand längsmed hela magen – en pojke var det!

  Jag hade cravings på surt. Citron älskade jag! Ska ju också tyda på pojke sägs det.

  Svara
 2. Sofi

  Hade en svag rand typ hela magen med sonen, än så länge ingen rand med nr 2 men jag kommer inte ihåg när den dök upp med sonen. Den syntes definitivt i vecka 32 och jag är i v 31 nu så vi får väl se…

  Svara
  • Elin

   Samma här, exakt! Och efter pojken hade jag kvar randen jättelänge! Alltså säkert ett år! Efter flicka. Försvann den snabbt!

   Svara
 3. Jennyjenny

  Fick hormonrand förra gången då jag fick en son (kommer ej ihåg men den dök upp kanske efter hälften av graviditeten. Denna gång (V 27 nu) har jag ingen rand alls och det ska vara en tjej 😉

  Svara
 4. Rosa

  Jag hade en tydlig rand över hela magen med son nummer ett, ingen rand alls med son nummer två och nu väntar jag son nummer tre och har en svag rand i v.32. Så jag har haft alla varianter på mina tre pojkar…

  Svara
 5. Jessica

  Med min son hade jag hormonranden hela vägen, och nu är jag gravid i v 32 och har hormonranden hela vägen upp till revbenen men enligt rul bakas en liten flicka
  Så om det stämmer vet jag inte får återkomma när h*n har anlänt
  Tack för en bra blogg med massa härliga tips och inspo ❤️

  Svara
 6. Emma

  Jag är nu i v.20 och väntar en pojke. Har inte fått någon hormonrand ännu. Med dotterns som snart blir tre hade jag en tydlig rand.Har föl t din blogg sedan min första graviditet. Har kommenterat en gång tidigare. Har precis som du också haft ett missfall emellan graviditeterna. Skönt att veta att man inte är ensam. Lycka till med allt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här