Första graviditeten

Hemma igen efter föräldragrupp

Idag, på föräldragruppen, fick vi se en förlossningsfilm som hette Livskraft. Det var en väldigt fin film där man pratade om smärtan på ett väldigt positivt sätt. En barnmorska på filmen förklarade att vid varje värk åker bebisens huvud fram lite i födelsekanalen och när värken är över så åker huvudet tillbaka lite för att vävnaden ska hinna vänja sig och töja sig. Vid nästa värk så åker bebisens huvud fram lite mer och sen tillbaka igen. Det visste inte jag, men det tänker jag komma ihåg o tänka på för att peppa mig själv för nästa värk under förlossningen. Jag ska tänka på att jag är fysiskt närmare bebis för varje värk!

Den delen av filmen bär bebisen kom ut var fantastiskt fin! En tjej på föräldragruppen kunde inte hålla sig från tårar (tror det var glädjetårar), jag hade också tårar i ögonen så hade dom visat den där bebisen i en enda minut till så hade jag stortjutit! Efter att filmen var slut så viskade jag på portugisiska till Jair att jag nästan började gråta. Då svarar han: ”jag också” Åhh tycker det är så fint att han kan gråta för såna fina saker som bebisar även om han är man!!! Så när vi gick hem därifrån så skapade vi oss en målbild tillsammans. Den kommer vara när bebisen har kommit och ligger på mitt bröst och jag o Jair tittar på varandra med ögonen fulla av glädjetårar! Jag vet att det kommer bli så! Vi är blödiga båda två för sånt här! Och lycka är något som både jag och Jair får tårar i ögonen av!

20130117-204243.jpg

4 Comments

 • Siranie

  Men hallå där! Kollade på barnvagnar och hamnade här! Jag var också påväg att böla… Hade tårar i ögonen å höll mig. Skulle verkligen vilje se Måns gråta lite också hehe… Får se om det kommer att hända den 13 mars 😛

  Svar från Emma: Va kul! Välkommen hit! Det är ju ett ganska laddat ögonblick precis när bebis kommit ut så det kanske inte är helt omöjligt att dom mest tuffa männen gråter en liten skvätt… 🙂

 • Helen

  Min sambo började gråta när våran son hade kommit ut. Han trodde aldrig han skulle få barn, han är 38, så det var kanske lite extra laddat när han väl fick det. Nu väntar vi vårt andra barn, får se hur han reagerar denna ggn 🙂

  Svar från Emma: Åhh så fint! Pappa och son som får träffas för första gången! Spännande och se hur han reagerar nu ja! 🙂

 • Linnea

  Gullig kille du har! 🙂 Jag och min man kollade pa nat gamalt avsnitt av En unge i minuten, och nar bebisen kom ut sa grinade jag (gor de varje gang jag ser en forlossnings film) och min man var helt tarogd <3 De ar sa himla fint nar killar vagar visa kanslor! 🙂

  Svar från Emma: Ja visst är det! Jag tycker det är starkt av killar som vågar visa känslor och kan gråta. Man behöver inte vara hård jämt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.