Okategoriserade

Har du köpt den?

Den absolut vanligaste frågan här hemma just nu och cirka en månad tillbaka är ”Har du köpt den?” Lucas frågar det om allt! Mest av allt frågar han det om saker som vi ger honom eller som han nån gång har fått, men han frågar det även om andra saker som till exempel bilen. Det är så kul att höra dom här frågorna och sen se hur han funderar när jag svarar. Jag säger nämligen inte bara ”ja”, utan jag tänker efter först om det verkligen var jag som köpte den eller om det var Jair eller nån annan. Han får ofta svar som ”nej, den har jag fått”, ”nej, den köpte pappa” eller ”nej, den köpte mormor till Lucas”.

Lucas önskar sig ganska mycket saker, men jag köper sällan något som han önskar sig om det inte är hans födelsedag eller jul. Han får ganska mycket grejer ändå, men saker som han önskar sig får han vänta på. Vi pratar också om att han får önska sig eller spara till det. Jag säger det nästan varje gång som han pekar på nåt han vill ha, men vi har varit lite dåliga på att spara i hans spargris och nu är det ju snart dags att lämna in en massa mynt innan dom blir gamla. Nästa gång Lucas säger att han önskar sig nåt så ska jag räkna ihop hans pengar och se om han har råd med det – ändå lika bra att handla upp mynten snart 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.