Femte graviditeten,  Träning

Hålla mig stark i denna graviditeten

Den här graviditeten har jag bestämt mig för att jag ska försöka hålla mig stark. Jag ska försöka göra det jag kan för att hålla igång nån sorts träning och äta nyttigare än vad jag gjorde när jag var gravid med William. Jag vill helst inte bli lika stor som jag blev med William, men framför allt vill jag inte ha lika ont som jag hade när jag var gravid med honom. När jag var gravid med William var det inte foglossningen som var det värsta, det var ryggontet. Fy bubblan vad ont jag hade i ryggen! Jag vill inte att det blir så igen och då tänker jag både för min och för Williams skull. Jag kommer ju behöva lyfta honom även om jag är gravid eftersom han är så liten fortfarande.

När jag fick sådär ont i ryggen så tjatade min sjukgymnast om träning, men jag köpte inte det. Jag hade redan för ont, var svag i musklerna och ville inte. Nu tänkte jag försöka lyssna på det hon sa fast i förebyggande syfte 🙂 Vi får hoppas att hon hade rätt 🙂

När jag var gravid med Isadora så höll jag lite koll på vad jag stoppade i mig och gick inte upp lika mycket i vikt som jag gjorde med Lucas och William. Jag höll mig också mer aktiv eftersom jag hade en snart 3-åring att springa efter, även om jag inte tränade och då fick jag aldrig ont i ryggen så jag tänker att det säkert ska gå att få en lite snällare graviditet om jag själv lägger lite energi på det. Dessutom är jag mer vältränad nu än i början på någon av mina andra graviditeter 🙂

Jag har bestämt mig för att fortsätta träna bodypump så länge kroppen orkar det. Jag gillar bodypump mer än nån annan träningsform som jag tränat och så fort jag försöker med nåt annat brukar det sluta med att jag lägger av med träningen. Jag vet att bodypump kanske inte är optimalt när man är gravid, men jag får väl skippa en del övningar och dra ner på vikten så småningom. När foglossningen kommer (om den kommer) så tänkte jag gå över till gravidvattengympan igen, som jag saknat den och underbara Mariana som håller i passen på Magplasket Hisingen! Jag såg att hon kör igång nya kurser nu i januari, men då är jag bara i vecka 14 så det blir kanske för tidigt att boka, men jag är så sugen!!

Det här får bli min målbild för denna graviditeten 🙂 Här var jag gravid med Isadora och tränade bodypump i 7:e månaden, visserligen bara en enda gång, men ändå 🙂 Målet får bli att träna fler gånger under denna graviditeten än i dom andra 🙂

4 Comments

 • Louise

  Jag började träna regelbundet strax innan jag blev gravid och bestämde mig för att hålla igång och var på mitt sista uteträningspass 2,5 vecka innan BF och hann även med ett danspass veckan innan hon föddes.
  Kände mig så stolt över mig själv och är övertygad om att det hjälpte mig både under förlossningen och återhämtningen efteråt.
  Viktigaste är att lyssna på kroppen och anpassa övningarna, det kommer gå galant!

 • En annan Emma

  Jag har åkt mycket längdskidor och simmat under mina graviditeter. Framförallt simningen har varit kanon i slutet av graviditeten och jag har simmat i princip ända fram tills bebis kommit. Jag tror det hjälper mycket att träna. Heja dig!

 • KarinH

  Med Alexandra simmade jag in i det sista, jag simmade på onsdagen & hon kom på fredagen. 😁
  Med Benjamin tränade jag HIIT – gick superbra att anpassa- fram till vecka 37. Sen var det jobbigare att få på & av träningskläderna än vad själva träningen var. 😂 Nu under denna tränade jag inte ett dugg, men först var det restriktioner & när de släppte så orkade jag inte. Men jag tror allt spring efter Benjamin har hållt mig ganska bra i form ändå. Fick ont i höfterna i samma vecka som med de andra.
  Fördelen med Nordic Wellness är ju alla pass som finns i appen, så nu ska jag ta tag i och köra hemma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.