Gravidvecka 6 – bebis nr 4

Bebisen
Embryot är mellan 2 och 4 millimeter långt, mätt från rumpa till huvud. Det har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtat ticka. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö!

Du
Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning. De körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner som gör att brösten förändras och blir större.

Så här känner jag
Den här veckan kom illamåendet… tidigare än i alla mina andra graviditeter faktiskt! Jag undrar om det är så att illamåendet blir värre för varje graviditet eller om det är en myt? Jag mår fortfarande bara liiiite illa så jag spyr inte eller så, men jag räknar med att det kommer bli värre. Just nu håller illamåendet i sig under mer eller mindre hela dagen förutom när jag äter, då är det okej. Jag känner mig också tröttare än vanligt, sover som en stock på nätterna och är mer törstig. Jag måste dricka ofta för att inte må illa. Det känns fortfarande helt galet att vara preggo igen!

Så här känner pappa
Det känns väldigt naturligt, även om det så klart är minst lika spännande, att vänta barn igen! Nu blir vår lilla stora familj ännu större, och William som nyss var så liten känns så stor när han springer runt här hemma och stökar medan bebisen ligger och växer i magen. Jag har inte märkt av Emmas illamående särskilt mycket ännu, men förväntar mig att det kommer bli värre för henne och mer begränsat i vad hon kan äta och när – stackarn! Det svåraste då är att hänga med i svängarna när man inte längre kan planera så att hon har allt hon behöver hemma -haha!

20150908-235050-85850729.jpg

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Sara

    Ska bli kul att följa dig till bebis fyra! 🙂 Vi är två veckor efter dig, så väldigt tidigt. Men det blev ett plus igår! Vi vågar dock inte hoppas något då vi fick tidigt missfall för två månader sedan. Men nu gör vi allt för att bebis ska vilja fortsätta gro. Hur kom du över ditt missfall och vågade du tro på nästa plus?

    Tack för fin fina blogg!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här