Okategoriserade

Gravidvecka 8 – bebis nr 2

Bebis

Nu är din bebis mellan 14 och 20 millimeter långt, det är ungefär lika stort som ett hallon. Bebisen är i röresle hela tiden, hjärtat slår och blod pumpas genom navelsträngen. Bebisen har börjat få mänskliga drag som ögonlock och spetsen av en liten näsa börjar synas. Munnen och örat börjar växa fram. Bebisens bröstkorg börjar ta plats. Även fingrar och tår börjar utvecklas som i slutet av veckan syns. Man kan redan nu mäta hjärnaktiviteten hos bebisen.

Du
Livmodern är nu stor som en grapefrukt, innan du blev gravid var den som ett hönsägg. Du kan känna dig svullen och spänd, det kan göra att du blir lite extra känslig för beröring på magen. Du kan få kramper i livmodern som påminner om mensvärk. En del får acneproblem som beror på hormonbalansen i din kropp. Det är möjligt att du har en mjölkig flytning från slidan, detta är fullt normalt så länge det inte kliar eller luktar starkt.

Så här känner jag
Jag mår fortfarande ordentligt illa när jag mår illa, men seaband har gjort att illamåendet äntligen har börjat släppa lite. Men om jag inte känner nåt alls så blir jag orolig istället och tar av banden, knäpp man är! Men som tur är så mår jag för det mesta lite illa, med bara nån dags uppehåll eller ett par timmars uppehåll haha!! Lucas är sjuk så vi är hemma och ligger mest på soffan. Jag är sjukt trött pga graviditeten och sömnlösa nätter. Jag äter ingenting nästan allt smakar skit. Jag har till och med gått ner i vikt istället för upp!! Den här graviditeten är verkligen tvärtom från den med Lucas. Med Lucas hade jag bara mensvärk och blev kissnödig på natten. Den här graviditeten så har jag ingen molvärk, men jag mår illa och har ömma bröst! Jag kände inte ett smack i brösten förra graviditeten, inte ens när jag nöp i bröstvårtorna! Jag hade lite mer acne förra veckan, men nu har det börjat lägga sig och håller på att bli riktigt fint i ansiktet. På morgonen när jag vaknar tycker jag att min mage är liten, syns typ inte, men på kvällen är den alltid mycket större, konstigt det där!

20150908-231327-83607329.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.