Tredje graviditeten

Gravidvecka 25 – bebis nr 2

Bebis
Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 33 cm, vilket är ungefär lika stort som en aubergine. Storleken kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Nu kan bebisen knyta sina händer och få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. En del bebisar rör sig mycket, medan andra ligger och guppar i fostervattnet.

Du
Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning. Under sista trimestern, från vecka 27 tills det att barnet har fötts kommer graviditeten bli mer påtaglig. Magen är stor och mamman kan känna bebisen ofta och den inverkar på hur man lever. Många kan leva som vanligt, men man behöver ta större hänsyn till behovet att ta pauser och regelbunden vila. Om bebisen ligger och trycker på blåsan kan det göra dig mer kissenödig. Pappa kan höra hjärtslagen genom att lyssna med örat på magen. Det kan vara svårt att hitta rätt ställe, men det går med lite tålamod.

Så här känner jag
Ibland känner jag verkligen verkligen av den där fotbollen till livmoder och ibland så märks den inte av alls! När jag står upp så är magen ganska stor (för att inte tala om kvällarna), men när jag ligger ner så syns det inte ens att jag är gravid. Jag ska lägga upp en bild imorgonbitti så att ni får se (eller så kikar ni in på instagram så hittar ni bilden där). När jag ligger ner så kan man verkligen undra var fotbollen med bebisen i tar vägen haha! Jag har inte tränat på hela graviditeten, fy fy på mig! Och jag som har det på min bucket list att jag ska gå till gymmet med stor mage minst en gång… Men fram tills nu så har det alltid varit något som hindrat mig. Jag har ju fått konstig inflammation i foten ett par gånger eller så har jag mått illa. Men nu mår jag ju bra förutom en foglossning som har börjat smyga sig på. Jag tror jag får ge mig iväg till gymmet en dag innan det är försent. Jag ska nog satsa på nästa vecka eller veckan därpå. Heja på mig så att jag kommer iväg hehe! I februari så kör jag igång med gravidvattengympa på Magplasket, det ska bli riktigt skönt! Bebisen ligger på diagonalen i magen har jag märkt, det sparkas snett uppåt höger och snett neråt vänster på samma gång så det måste vara både boxar och sparkar.

20151228-193141-70301348.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.