Gravidvecka 35 – bebis nr 2

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2560 g och är 44 cm lång. Bebisen ökar fortfarande cirka 200 gram i veckan. Bebisen har lagt på sig mer fett och huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga håret som tidigare funnits på bebisens kropp är borta och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. De flesta bebisar ligger nu med huvudet neråt.

Du

Livmodern har växt så att den når upp under revbensbågen och kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Nu ökar du snabbare i vikt, cirka ett halvt kilo i veckan. Du har antagligen redan ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra. Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga av östrogenet, det kan göra att du får ont i ryggen eller i bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

Så här känner jag

Min livmoder är cirka 32 cm lång nu och jag känner den ända upp till revbenen. Bebis har sparkat på mitt högra revben i säkert 4 veckor nu haha! Japp, nu går jag upp i vikt jag också! Det är en stadig kurva uppåt som snittar på ungefär 0,7 kg i veckan och hittills har jag gått upp total 7,8 kg. Om det fortsätter i den här takten så kommer jag förmodligen väga cirka 11 – 12 kg när jag föder. Jag har varit lite mer onyttig nu på slutet, men inte alls så mycket att jag borde lägga på mig kilon pga det. Så därför oroar jag mig inte, jag är säker på att kroppen går upp det den behöver och så fortsätter jag att döva mina cravings med mina goda RAW-chokladbollar! Jag har ont av foglossningen, men jag sover alltid med bbhugme graviditetskudde och då gör det inte alls ont när jag sover. Det gör bara ont i fogarna när jag ska vända mig från ena sidan till den andra. Även om jag har foglossning och en HEMSK halsbränna så skulle jag kunna vara gravid för alltid! Jag är nästan glömt bort det där med mögelost, öl och rödvin. Jag bara går runt och njuter av min fina gravidmage och min fina gravidhy haha!!

gravid-vecka-35

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Mikaela

    Vad härligt att du känner dig så pigg på att vara gravid. Själv börjar jag tycka att längtan efter bebis blir starkare för varje dag o jag kan ju inte heller påstå att jag älskar att vara gravid (mest pga det eländiga illamåendet). Dock gillar jag magen o känslan av liv i den. Det är verkligen något jag kommer sakna efter förlossningen. Så kommer jag ihåg att jag inte kände förra graviditeten. Då kände jag mig så klumpig. Är knepigt hur man kan känna sig så smidig även i v 35.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här