Okategoriserade

Gravidvecka 17 – bebis nr 2

Bebis

Nu växer kroppen fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram vilket är mer än moderkakan. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre. Bebisen är lika stor som en kvinnas handflata. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring. Bebisen är medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.

Du

Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern är lika stor som en bebis huvud och har en ovalform. Bebisen befinner sig nu i övre delen av livmodern. Den kan kännas mitt emellan naveln och blygdbenet. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig. Många drabbas av svettningar eftersom blodflöde och puls ökar. Snart är det dags för ultraljud.

Så här känner jag

Magen växer och syns nu. I alla fall påpekade en kollega på jobbet det iförrigår hehe! Bebisen rör sig mycket nu, till och med när jag inte vilar så kan jag känna hur det bökar därinne ibland. Idag när jag gick till bussen till exempel så bökade det runt! Jag mår bra men har fortfarande ingen matlust och det i kombination med att vara hungrig oftare är inte alls kul haha! Nu går det plötsligt att äta sushi i alla fall, det gick aldrig i förra graviditeten och det har faktiskt varit något som jag har undvikt sen graviditeten med Lucas. Jag har fortfarande inte gått upp nåt i vikt, men jag sörjer inte haha! Om lite mindre än 2 veckor är dags för RUL. Jag både längtar och är nervös!

  

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.