Första graviditeten,  Tester

Gördel eller mammatrosor?

Tänkte uppdatera lite vad jag nu tycker om gördelar och mammatrosor. Jag har nämligen både Carriwells mammatrosor och deras gördel.

 

Tidigare i graviditeten tyckte jag att mammatrosorna vara bäst för de satt så bra på plats trots att magen inte var så stor. Dom var jättesköna och gav bra stöd för magen! Jag var så nöjd att jag skaffade mig både ett par svarta och ett par vita, men för att det inte skulle bli så dyrt så använde jag mina vanliga trosor under så behövde jag inte tvätta dom varje dag 🙂 Trosorna är helt klart värda pengarna och är något som varje gravid kvinna borde skaffa sig!

Nu är jag i vecka 31, går in i vecka 32 imorgon och jag tycker inte att mammatrosorna är lika bra längre… Magen räcker ju ändå upp till revbenen och trosorna slutar för långt ner på magen så de trycker lite på magen precis där dom slutar. Det är lite obehagligt, men framförallt ser det väldigt fult ut om man har en tajt topp (som jag gillar att ha) för det blir liksom en liten bilring då 😛 Och det är ju inte direkt skönt att hålla på att dra i mammatrosorna tills dom sticker in rumpan och på andra ställen heller för den delen!!!!

Så nu tycker jag att gördelen är bäst! Den är toppenskön! Jag går aldrig utan den, förutom ibland i mina myskläder men då känns magen tung om jag inte har på mig den och ska gå på t.ex. en promenad. Kläderna sitter bra med gördelen under och magen får rätt stöttning. Gördelen blir ju inte smutsig på samma sätt som underkläder heller.

Jag har fått för mig att man kanske kan motverka bristningar genom att använda en gördel eller på nåt sätt stötta magen också… vet inte om det är så men jag har en liten teori om det… 🙂 Ni jag inte använder gördelen kan jag ju känna att magen känns tung och ibland känns det lite som att det drar i huden för att magen vill ”hänga” lite, men med en gördel så får ju huden hjälp att hålla upp allt 🙂 Nån annan som tror att det ligger nåt i det?

”Ge magen det stöd den förtjänar!!!” (Citat från: Hannah Widell och Ann Söderlund i sin bok På smällen – från a till bebis)

 

5 Comments

 • Linn

  När började du med mamma trosorna ungefär och när övergick du sedan till gördelen? I vilka butiken kan man köpa dem?

  Svar från Emma: Jag köpte dom i vecka 23 och använde dom varje dag fram till vecka 28-29 ungefär och sen gick jag över till gördelen. Gördelen kan du köpa på 4mom.se http://www.4mom.se/visa_produkt.asp?t=St%F6dg%F6rdel+vit+%2D+Carriwell&id=959&lang=sv för 139 kr. På 4mom.se har dom stödtrosor till bra pris också fast från Abecita. På bilden ser det ut som dom kanske går högre upp på magen än vad Carriwells stödtrosor (mammatrosor) gör, det hade jag uppskattat. annars kan man köpa Carriwells trosor för 149 kr på stellaris.se http://www.stellaris.se/product_info.php/stoedtrosa-vit-p-45?osCsid=041e0e5f217ec09cfbe5b55ac0ae390f

 • Emma

  Svar på dina frågor:
  1. Dom vet ej Vrf detta har hänt men e under utredning så hoppas på svar Vrf..
  2. Självklart vill kaggs flera men just nu e jag livrädd att bli gravid igen
  3. Fostret satt i äggledaren så dom va tvungna att ta bort den på höger sida, så har bara en kvar och 50% chans att bli gravid igen..

  Svar från Emma: Hoppas verkligen du får svar varför. Jag förstår att du är rädd för att bli gravid igen.. antar att det blir en liten paus från barnaverkstan då.. Men om den andra äggledaren är fullt fungerande så borde du ju bli gravid igen för eller senare. Har för mig att jag har läst att äggledarna brukar släppa ifrån sig ett ägg varannan månad att de liksom turas om. Isf har du ju ägglossning varannann månad ungefär vilket gör att det tar lite längre tid bara… Ta hand om dig!! Jag tänker på dig!

 • Linda

  Jag tror att det beror på vad man har för stl. Jag har både gördel och stödtrosor. I början tyckte jag gördeln var bäst, sen började den bli för liten (stl M) nu har jag stödtrosor nästan varje dag beroende på vad jag har på mig och gör. Är i v 30 och snart börjar det bli dags att byta från stl M till L för precis som du beskriver räcker de inte riktigt över magen.

  Svar från Emma: Jaha är det storleken som påverkar! Jag trodde att storleken skulle bli för stor om jag gick upp i storlek så jag trodde inte det skulle bli såbra stöd då. Hur som helst så funkar gördelen bra för mig så jag fortsätter nog med den.

 • M-Bäbis i februari

  Jag använder inget av de där 🙂 borde kanske.. En sån gördel kanske man skulle satsa på 🙂

  Sv: haha nää han använder inte badbrallor som mysbyxor men skulle säkert kunna göra 😉 Badbrallorna tänkte vi ha till badkaret. I Växjö kan man få bada för att lindra smärtan och de tänkte jag pröva 🙂 Tanken är att han ska sitta bakom och massera ryggen lite 🙂 Tror inte barnmorskorna uppskattar att han e naken, eller så gör dem kanske de, ha ha! Så därför står dem med på listan 🙂

  Svar från Emma: Gördelen är toppen!

  Jaha det var därför han skulle ha badbrallor 🙂 Haha!! va kul det skulle vart om han hoppar i naken 😉 undra vad barnmorskorna skulle säga 🙂 haha!!

 • Fröken E

  Jag har gördeln men gillar den inte alls, är skönare utan tycker jag. :)Stödtrosor har jag aldrig testat.

  Svar från Emma: Alla magar är ju olika så det kanske inte är så konstigt.. vad var det du inte gillade?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.