Goda samtal för att hålla förhållandet vid liv

– Samarbete –

I helgen hade vi en myskväll som sent ska glömmas. Jag och Jair är som ying och yang, vi är väldigt olika, men det är också därför vi passar så bra ihop. Jag är den sociala. Jag gillar att prata, gärna mycket. Jair är den som lyssnar, observerar och skrattar högt när någon säger något roligt. Så har det alltid varit. När jag och Jair träffades så kallade han mig för “kulsprutan”, han tyckte att jag sprutade ut ord hela tiden och blev nog stundvis lite trött på mig haha! Nu har vi en son som pratar non-stop från det att han vaknar (innan han ens har slagit upp ögonen!) tills dess att han somnar för natten. Han brås på mig haha!

På senare tid så har jag saknat lite djupare konversation, men med två småbarn i bilden så blir det oftast korta konversationer om logistik och planering för olika vardagsgrejer. När vi väl får tid för varandra så brukar det ändå inte bli någon djupare konversation för ingen av oss vet vad vi ska säga. Det är som att vi har glömt hur man inleder en helt vanlig vuxenkonversation som inte handlar om barnen. Haha! Vi behöver definitivt lite hjälp för att komma igång!

I fredags fick vi en Fuelbox att testa här hemma. Fuelbox är en liten box med 170 olika frågekort som går ut på att få igång goda samtal och samtidigt väcka nyfikenheten hos varandra. När man har varit tillsammans så länge som jag och Jair har varit (7 år) så är det lätt att tro att man redan vet allt om varandra. Jag ska villigt erkänna att det var ett tag sen som jag kände nyfikenhet och jag tror att det beror på att vi inte har haft så mycket tid för varandra det senaste. Och sen har vi nog inte varit så duktiga på att ta vara på tiden vi har tillsammans, vi har mest tittat på TV 😛 Men i helgen när vi satt där med ett varsitt glas vin och han berättade om det värsta han hade upplevt så blev jag helt tagen! Ok, jag inser att just den frågan inte låter så trevlig, men när Jair berättade om sin uppväxt i ghettot i Brasilien och berättade saker som jag aldrig hört förut så kände jag hur intresserad jag blev och jag kom ihåg varför jag föll för honom från första början.

img_7850
img_7861 img_7862
img_7849

Frågorna i boxen är indelade i olika kategorier:

* Förflutet, framtid och nutid
* Intressen och fritid
* Jobb och karriär
* Snicksnack
* Familj, barn och ekonomi
* Kärlek och romantik
* Åsikter och värderingar
* Erotik och sex
* Minfält
* Mina, dina och våra

Mina favoriter är Snicksnack (så otroligt lättsam!), Förflutet, framtid och nutid, Familj, barn och ekonomi och Kärlek och Romantik 🙂 Jag gillar dom flesta kategorierna men just dom här kände jag gav stort mervärde för mig och Jair i fredags. Erotik och sex var också en favorit – den kan lätt bli till ett litet förspel haha 🙂 Mina, dina och våra är för dom som har bonusbarn och Minfält är precis vad det låter som – ett minfält med lite känsligare och viktigare frågor.

img_7860 img_7859

Idéen bakom Fuelbox kom från en norsk kvinna som kände att hon saknade dom långa djupa samtalen som tidigare hade varit hennes och hennes mans grej. Samtalen hade ersatts av trötta TV-kvällar på varsin soffa och hon längtade tillbaka till samtalen hon och hennes man hade innan dom fick barn. En dag satte hon sig ner och skrev en massa frågor som hon ville ställa till sin man och som hon ville att han skulle ställa till henne och så la hon dom i ett kuvert och tog fram dom på lördagen. Det krävdes inte många frågor för varje fråga gav ett långt och djupt samtal och på det viset hittade dom tillbaka till sin grej!

img_7888 img_7889 img_7890
Jag och Jair har bara provat detta en kväll. Jag tyckte det var jättemysigt! Jair tyckte nog att det var lite ovant för han är inte van att prata så mycket (det är ju mest jag som pratar i vanliga fall). Men det märktes att han uppskattade det – särskilt alla skratt det gav 🙂 Jag frågade Jair om vi kunde göra ett sådant samtal en liten stund innan vi tittar på TV på helgen och han tyckte det var en bra idé 🙂 Jag ser redan framemot nästa gång. Jag har faktiskt kikat på en del frågor som jag direkt känner att jag vill fråga Jair!

Fuelbox finns att köpa HÄR! Den finns även i engelsk utgåva och i en annan version som passar för vänner 🙂 Fuelbox är en perfekt julklapp till förhållandet eller till alla hjärtans dag om man har lite framförhållning 😀

/I samarbete med Fuelbox

Relaterade Inlägg

13 Kommentarer

 1. Jennifer

  Jag och sambon har en Fuelbox och den är verkligen jättekul! Vi båda älskar att prata och diskutera men med småbarn blir det lätt att samtalen enbart handlar om vardagen. Så denna gav oss väldigt mycket värdefull inspiration!

  Sjukt kul grej! Lite väl dyr kan jag tycka. Men den är ju nylanserad också så man förstår ju att dom behöver få in lite produktionskostnader osv!

  Svara
 2. Marie

  Vilken kul idé…. Tveksam till att få med sambon på det men klart roligare än det ständiga tv tittandet som verkar vara allt vi gör.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det är exakt så vi har haft det fram tills nu! Det är mysigt att bara dela soffa med en bra film också, men man behöver dom goda samtalen ibland också 🙂 Jag var också tveksam om jag kunde få med Jair, men han har sagt att vi kan göra detta en gång varje helg innan TVn – jag längtar 🙂

   Svara
 3. Michaela L

  Åh vilket spännande spel! Mitt förhållande är fortfarande väldigt nytt och vi är väldigt nyfikna på varandra än men det är inte alltid lätt att komma in på rätt ämnen. Så jag hoppas detta spel dyker upp i julkalandern 😀

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här