Ge mig era bästa knep mot halsbränna!

Ja, nu kan jag bekräfta att halsbrännan är här. Den smög sig på redan i förra veckan, alltså i vecka 15, men det var inte förrän den här veckan som jag fick börja göra nåt åt den. På sjukhuset fick jag Gaviscon och hemma har jag Novalucol och Omeprazol kvar sen jag var gravid med Lucas.

20151027-174651-64011433.jpg

I graviditeten med Lucas skrev jag inte på bloggen att jag hade halsbränna förrän jag var i vecka 30, men då hade jag det varje kväll så jag antar att halsbrännan kom nån vecka innan det. I slutet hade jag hemsk halsbränna och redan i vecka 31-32 så började jag få svårt att sova på natten pga av den. Så det känns lagom kul att börja med halsbränna redan i vecka 16… 🙁

Hur som helst så har jag några knep i bakfickan i alla fall. Bästa naturliga tricket är MJÖLK! Underbart och funkade faktiskt väldigt länge 🙂 På slutet funkade även Sandwich-glass och glassbåtar väldigt bra och höll halsbrännan borta ett bra tag. Jag knaprade Novalucol väldigt länge, jag tyckte dom funkade ganska bra ganska länge. Men på slutet fungerade dom inte alls. Min BM sa att det fanns Omeprazol men att dom skulle man inte äta så länge så jag väntade ända till BF-dagen med att börja med dom och tack vare dom fick jag sova en hel natt innan Lucas föddes! I efterhand har jag fått höra att det går hur bra som helst att äta Omeprazol en längre tid när man är gravid så jag kommer inte vara rädd för dom den här gången.

Men anledningen till att jag inte börjar med Omeprazol nu är för att jag har fått höra att dom läkemedel som finns mot halsbränna ofta förlorar sin effekt efter långtidsanvändande. Så tycker man plötsligt att Novalucol inte funkar lika bra längre kan man prova Gaviscon osv. Omeprazol var den som funkade absolut bäst på mig så därför sparar jag den tills jag ligger sömnlös på nätterna 🙂

Förresten, är det nån som har provat rårörda lingon mot halsbränna? Det är det senaste husmorsknepet som jag har fått tips om. Jag ska prova tänkte jag, men det tar emot för jag hatar lingon hehe! Men det behövdes bara 3 matskeder typ…

Det kan vara bra att ha lite tips på lager när det här blir värre, så jag vill ha alla era tips! Både läkemedel (receptfria än så länge) och husmorsknep!

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Solin

  Jaa! Kom med tips. Jag trodde jag skulle dö av halsbränna sist och även jag har kännt av den vissa kvällar redan och jag är i v 14. Men trots att jag redan upplevt en graviditet med halsbränna känner jag inte att jag har några goda råd så kom med mer!!

  Svara
 2. Karolina

  Jag har haft patienter som stått på Omeprazol i åratal (inte pga graviditet dock), som fortfarande har bra effekt av det så tror inte du behöver vara orolig att det ska förlora sin effekt!

  Svara
 3. Jenny

  Jag körde en Omeprazol om dagen någon gång från strax innan v20 med andra barnet. Fick okej från min barnmorska. Försökte sluta någon gång men halsbrännan kom tillbaka direkt. Med Omeprazol hade jag inga besvär alls. Guldpiller det där…

  Svara
 4. Jenny

  Förresten. Mjölk och novalucol och andra tips och tricks bara lindrar för stunden tycker jag. Omeprazol tar bort halsbrännan för 24 timmar. Tycker man att Novalucol hjälper har man inte så farligt ont av den
  Ett husmorstips är annars att tugga i sig en näve havregryn.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Faktiskt så känner jag precis så också! Men just nu är det inte så farligt än. I slutet av förra graviditeten vaknade jag av att jag spydde hela tiden, oavsett vad jag hade ätit fick jag sura uppstötningar och låg sömnlös på nätterna tills jag köpte Omeprazol. Jag kommer inte vänta med att gå över till Omeprazol den här gången 🙂

   Svara
 5. Angelica

  Omeprazol tog jag mot slutet när det var som jävligast.. Men innan dess funkade skumtomtar och godis sockerbitar väldigt bra Känns lixom som att dom lägger sig som ett lock så brännan inte kommer förbi på en stund Så e de ju grymt gott me

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här