Okategoriserade

Gå inte ut när det blåser!

Ibland så här på morgonkvisten kan de uppstå lite spännande diskussioner när man lever med en brasse, särskilt med en som precis har tillbringat majoriteten av de här året i hemlandet. Jo, för idag blåser det nämligen. Det regnar inte men det blåser väldigt mycket. Brassar är skygga för vind, blåst och regn och håller sig gärna inne. Och det förstår jag, för i Brasilien kan det bli helt omöjligt att ta sig fram när det regnar. Risken är överhängande att man råkar fastna i en hemsk bilkö och tillslut kommer man varken tillbaka hem eller till jobbet. Och vind är värsta hälsorisken! Om man får ont i halsen eller får feber så beror det nästan alltid på att man har utsatt du för vind eller druckit något kallt. Av dessa anledningar tyckte Jair att detta inte har en dag för dagis. Man kan ju inte gå till dagis när det blåser!!!!! TUR att Jair ändå är försvenskad efter hans 2,5 år i Sverige utan uppehåll för att besöka Brasilien. Tack vare det så är han inte så svårövertalad som nån annan i Jairs familj hade varit. Jag behövde bara säga att ja, det blåser och det kommer det göra i flera månader nu. Så var diskussionen över! Hade vi varit i Brasilien nu så hade vi fått stanna hemma.

Jag tycker ändå att vi inte har haft så många kulturkrockar mellan oss som kanske en relation där dessutom paret har olika religioner. Men visst uppstår det lite sånt ibland. En annan sån grej är att vi ska till doktorn idag för att Lucas hostar nåt hemskt vissa nätter och nu ska det utredas. I Brasilien hade man bara promenerat iväg till Apoteket, där går man inte till doktorn. Självmedicinering är det man gör i Brasilien.

Jag vet att det är flera av er som har utländsk partner. Jag är lite nyfiken på om ni har upplevt såna här vardagliga små kulturkrockar? Vad i så fall? Jag är säker på att jag inte är ensam! Vore kul att läsa om era också 🙂

20140819-085944-32384630.jpg

2 Comments

  • mamma i Rom

    Hej! jag har en Italiensk partner och självklart blir de kulturkrockar titt som tätt…fast jag máste säga att de allra flesta ”jobbiga”kulturkrockarna har varit med hans familj snarare än med honom…. Till exempel kunde dom inte första hur jag kunde amma sa ofta (här ammar man var tredje eller fjärde timme och struntar i om barnet verkar hungrigt eller ej) och pa vintern (som inte alls är lika kall som i sverige) belv dom valdigt upprörda när Myriam fick sova i vagnen UTE i kylan (hon hade ullfäll och vinteroverall saklart). Andra saker som folk generellt tycker är konstrigt är att Myriam inte alltid har en body under sina kläder.. Hon kan ju bli kall och fa ont i halsen! Och samma här, blaser de blir man garanterat sjuk! hahah..kul att vi är flera med samma ”problem”. Kram Elin

  • Linn

    Min man är halvalgerier och största kulturkrocken är väl att man måste respektera familjen såååå mycket. Jag älskar min svärfamilj men jag är inte alls van vid att man måste lyssna på dem till den graden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.