Okategoriserade

Fredagsmys på badhuset

I fredags var jag och barnen på badhuset själva, eller jag och nästan alla barnen var där. Oliver var förkyld så Victor som också börjat känna sig sjuk stannade hemma med honom. Den här gången gjorde jag det lite mer strukturerat och vi gick först till en bassäng och ”lekte” simskola i en halvtimme. Lucas och Isadora är jätteduktig och kan ju redan simma, men dom behöver fräscha upp lite teknik och ”mängdträna” för att bli bättre simmare. Vi övade på bröstsim, crawl, ryggsim och att flyta. Isadora kan inte flyta än så det är något vi jobbar på och att simma längre utan att stanna upp. Isadora simmar sjukt bra bröstsim men bara under vattnet, samma sak med sjöjungfrusim. Under vattnet är hon som en fisk!

William vägrade göra någon övning överhuvudtaget. Han hängde på min rygg hela tiden och det enda vi lyckades med var att ”simma ryggsäck”, men det gör inget. Jag vet att han är sån här, man kan inte tvinga honom, det blir bara fel. Han måste själv vilja och förr eller senare vill han. Det är bara att fortsätta gå dit och traggla och det är ju ingen stress nu när jag står för simskolan själv ett tag istället för att gå en dyr kurs. Varför är simskola för barn så dyrt förresten? Det borde vara gratis i ett land som Sverige, man borde inte behöva vänta tills man är 8-9 år för att lära sig att simma bara för att mamma/pappa inte har råd…

Efter att vi hade haft simskola åt vi korv med bröd och hembakta chokladbollar som jag överraskade barnen med.

Sen fick dom leka fritt. Jag och William hängde i småbarnspoolen ett tag och så lekte vi i virvelvindpoolen med Lucas och Isadora. Jag älskar att vattnet är såpass varmt över allt (förutom på motionsbanan), så att jag också kan bada (mvh badkrukan). Haha!

Jag älskar verkligen den här traditionen! Hoppas att barnen kommer minnas våra fredagar lika väl som jag minns fredagarna i min barndom 🙂

img_0904
img_0902

När vi kom hem åt vi middag tillsammans

2 Comments

  • Emma

    Jättemysigt att gå och bada som fredagstradtion! Vi gör också det emellanåt, men blir lite stressigt och sent då vi först jobbar. Jag tycker dessutom att det är lite läskigt att gå med alla barnen själv, 2, 5 och 8 år. Är det bara en bassäng och lagommed folk så att man kan ha uppsikt över alla går det bra, men jag skulle aldrig våga lämna någon utom synhåll. Hur reder du ut det med alla tre?

    • Emma

      Det förstår jag 🙂 Jag och barnen slutar tidigt på fredagar så det blir lite lättare att få det att funka då. Både Lucas och Isadora kan simma så jag vågar släppa loss dom själva i poolen intill så att jag ändå kan se dom om jag ställer mig upp. Jag hade inte vågat låta dom gå till motionsbassängen eller någon bassäng i ett annat rum.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.