Fredagskänslor, oroa och playdejt

Äntligen fredag! Jag har alltid tyckt att fredagar är den bästa dagen på hela veckan och jag kan nästan tippa på att barnen också kommer tycka det. Vi missar aldrig en fredagsmys, inte ens på sommarlovet! Vi brukar titta på film, men det känns inte som det finns några filmer kvar som barnen inte sett. Dom tittar mycket på film hemma hos sin pappa så det blir inget kvar till oss. Haha! Vi försöker fundera ut lite äldre filmer, filmer som vi såg när vi var små för då är det lite större chans att barnen inte sett dom. Häromdagen kom jag på att vi kunde kolla på Jumanji, jag ÄLSKAR Jumanji! Men såklart hade dom sett den också :-/ Men om ni kommer på nån svensk film, typ Sunnes sommar eller liknande som går att streama så får ni gärna säga till. Dom brukar inte kolla på svensk film hemma hos sin pappa så det är ett säkert kort 🙂

Idag har vi inte så mycket planerat. Vi ska på läkarbesök på BVC och jag är jättenervös inför det. Det har kommit upp en grej som jag oroar mig för, men jag försöker att inte ta ut det värsta i förskott även om det är jättesvårt, det ligger och gnager liksom.

Efter det ska vi bara vara hemma och fredagsstäda lite. Vi hade vår städerska Cecilia från Tidy.nu här förra veckan så det är inte speciellt stökigt men det blir alltid lite småplock att plocka undan 🙂 Det är så skönt att starta helgen med ett städat hus tycker vi 🙂

Förra fredagen passade jag och William på att åka hem till Eunice under tiden Cecilia var här och städade. Det var så mysigt att bara hänga tillsammans en hel dag. Eunice kokade supergott kaffe, bjöd på kreolsk gryta och lärde mig hur man gör! Det ska bli såååå kul att laga detta, men jag tror det blir först nästa vecka som jag gör det, men jag är verkligen så exalterad över att testa! Jag älskar grytor och kan sakna sån mat från Brasilien 🙂 Eunice är så duktig på att laga mat!

William åt också den kreolska grytan, två portioner till och med! Han älskade den minst lika mycket som sin mamma 🙂 Här äter killarna bananmellis 🙂

Vi gick också en promenad upp till Ramberget. Det var faktiskt en väldigt bra dag för att vara på Ramberget, inga kalla vindar, bara mysigt 🙂 Och så fick vi några bra bilder också 🙂

Det är så mysigt och enkelt att umgås med Eunice 🙂 Dessutom bor vi ganska nära varandra så det är enkelt att få till träffar även om vi inte planerat i förväg 🙂 Perfekt!

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. M

  Vi älskar också fredagsmys i den här familjen. Jag håller med om att det är sorry att hitta filmer att till på ihop med barnen så jag kommer hålla utkik om du får några bra förslag 😁😂. Just nu plöjer vi igenom Harry Potter filmerna. Femåriga dottern tycker dock att de är liiite läskiga men sjuårige sonen tycker de är precis i hans smak. Men sen när vi är färdiga där vet inte jag heller vad man ska gå vidare med 😂

  Svara
 2. Lisa

  Min femåring vill fortfarande helst se på svt.play, längtar efter att se mer riktiga filmer 😅🤗 Sune-filmerna är ju ganska många och uthärdliga. Alla Bethoven-filmer och Rädda Willy kanske dom sett? Vi har börjat kolla på Mr. Bean ibland, det går hem faktiskt 🤣👌 Och snart kan man ju börja kolla på julkalendrar! 🤗

  Svara
  • Emma

   Åhh tack! Vi har sett ”Rädda Willy” men jag tror inte vi sett dom gamla Sune-filmerna och inte Bethoven eller Mr Bean. Det här ska vi kolla till nästa helg!! 😊

   Svara
 3. Caroline

  Sunes sommar finns på Cmore- mina killar och även jag älskar den! Haha! Vi plöjer alltid sunes julkalender på SVT i december med-
  Tradition 😂👏🏻

  Svara
 4. Eunice

  Tack fina Emma för att ni kom och besökte oss. Älskar att det blir spontant, härligt att bo så nära. Extra kul för barnen också tror jag även om de inte riktigt förstår ännu hur de ska leka ”tillsammans ” så tror jag att utveckligen tillsammans blir bra. Tack för all stöd och kärlek 🥰 Du är en Vän son är värdefull 🥰

  Svara
 5. Sofia

  Har ni sett filmerna om LasseMajas detektivbyrå? De är favoriter hos mina barn. Vi har även sett de danska familjefilmerna Far till fire, de är på danska så man bör hänga med att läsa textningen. Vet inte om Isadora läser än, men min sexåring hänger med bra och tycker filmerna är väldigt underhållande. De finns på Viaplay. Annars skulle jag rekommendera alla familjefilmer med djur; Den otroliga vandring (älskar!), Rädda Willy, Air Bud, Beethoven-filmerna.

  Svara
 6. Sofia

  Kom på en film till; Babe! Den om grisen du vet. Äldsta sonen älskar den och en period för några år sedan ville han bara se den, om och om igen;)

  Svara
 7. Lina

  Vi har precis plöjt alla Lilla Jönsson Ligan-filmerna! Har själv aldrig varit ett fan av “vanliga” Jönsson Ligan, men dessa filmer är såååå roliga! Vi har hyrt dem på SF Anytime. SF Anytime kan jag för övrigt rekommendera om du är ute efter svenska barn-/familjefilmer, de har massor! Både kända och mindre kända och dessutom tror jag de i princip har ALLA Astrid Lindgren-filmerna.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här