Brasilien,  Frågor & Svar

Frågor & svar – Brasilien

Får barn i Brasilien veckopeng eller liknande?

Svar: Kanske. Jair visste inte riktigt. I den sociala klassen han är uppväxt i får barnen pengar om dom frågar och om föräldrarna har. Alltså ingen regelbunden veckopeng. 

 

Vart trivs Jair bäst bo utifrån hur länderna är?

Svar: Jair tycker om Brasilien bäst, men han tycker det är bättre att jobba och gå i skola i Sverige. Anledningen till att Jair tycker att Brasilien är bättre är för att det är varmt och stranden och surf finns alltid nära.

 

Hur ser Jair på sitt land jämfört med Sverige? Vad tycker Jair om sitt land nu när han har Sverige att jämföra med?

Svar: Jair tycker det är stor skillnad, man kastar inte skräp på marken, bilarna stannar när man går över gatan, det är väldigt mycket kriminalitet och sjukvården är långt ifrån så bra som i Sverige. Man kan leva ett bra liv i Brasilien om man har mycket pengar och en bra utbildning, men om man inte har det så är det svårt. Man får jobba mycket för en liten lön.

 

Tänker Jair på skillnaden i de sexistiska?

Svar: Nej.

 

Pratar du Portugisiska med Lucas eller svenska?

Svar: Jag pratar svenska när jag är själv med honom men inför hans familj pratar jag portugisiska med Lucas för att respektera dom. Jag tycker det är lite fult att prata ett annat språk inför familjen och andra när jag faktiskt kan båda språken.


Ska Lucas lära sig Portugisiska?

Svar: Ja, Jair pratar portugisiska med honom och när han börjar skolan kommer han få lära sig portugisiska som hemspråk.

 

Hur mkt kostar det att tatuera sig där?

Svar: Det kostade 600 kr per gång. Första gången gjorde han konturerna på den stora tatueringen, andra gången fyllde han i den och tredje gången fyllde han i den igen och gjorde Lucas namn men den gången betalade han bara 500 kr. Jair känner tatueraren 🙂

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.