Okategoriserade

Frågor och svar Tallink Silja kryssning

Jag fick lite frågor av er läsare om kryssningen i helgen som jag tänkte försöka svara på i ett inlägg så att ingen missar mina svar 🙂 Och samtidigt så tänkte jag passa på att tacka er som tipsade om vad man kunde göra i Helsingfors med småbarn 🙂 Det blev inget gjort pga vädret men jag uppskattade verkligen verkligen tipsen! Ni är underbara!!!

Åh men vad kul att ni kryssat, hade själv tänkt att boka in en resa, satt just och kollade lite alternativ men vet inte vilken båt jag ska ta. Nu vet jag inte om du brukar svara på kommentarer du får men om du gör det vore det fint att få veta vilken båt ni åkte, den ser ju jätteskoj ut för barnen. Kryssade ni bara eller åkte ni till någon aktivitet framme i Finland?

Svar: Vi åkte med Silja Serenade och jag har även åkt med systerskeppet Silja Symphony. Dom två båtarna verkar vara på pricken exakt likadana (allt hette samma och såg likadant ut 🙂 ). Silja Serenade och Silja Symphony går sträckan Stockholm till Helsingfors. Vi kryssade bara och gick faktiskt inte av båten i Helsingfors. Vädret såg inget kul ut alls så vi valde att stanna kvar i leklandet på båten. Lucas hade jättekul där och tyckte verkligen om att få vara där och utforska när det inte var så mycket andra barn där. Om vädret hade varit lite roligare så hade vi tänkt besöka djurparken Högholmen som man åker en liten båt till. En gullig läsare skickade den här länken till mig med sevärdheter i Helsingfors när man reser med barn, ta en titt på den om ni bestämmer er för Finlandsbåten.

Vilken båt tror du är mest anpassad för barn? Funderar på att boka en resa

Svar: Oj, svårt att veta. Jag har bara varit på Serenade och Symphony, men vi gillade verkligen dom. Det fanns lekland för barn, aktiviteter och shower för barn och maskotarna så som Mumin och Lilla My fanns på plats. Innan vi bokade så frågade jag resebloggaren Liniz vad hon tyckte eftersom hon har åkt med fler av båtarna och hon rekommenderade Symphony/Serenade. För mig stod det mellan den och båten till Åbo där muminlandet är 🙂

Hoppas mina svar hjälpte er lite 🙂

20150622-171445-62085578.jpg
I restaurangen Tavolatá var det buffé för barn, både huvudrätt och efterrättsbuffé, perfekt för Lucas som inte gillar så mycket och själv kunde få välja mat och prova lite olika 🙂

2 Comments

  • Diana (La Madre)

    Jag ville kryssa till Helsingfors men det såg ut som att det bara fanns långkryssningar, åker måndag och hem onsdag.. lite väl långt om man inte ska gå av och göra något.. måste kolla upp det där.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.