Fotokursen för mammor med systemkamera – före- och efterbilder

Nu är det dags att anmäla sig till “Ett liv dokumenterat”, fotokursen för mammor med systemkamera som Louise, fotografen Wanderings, håller i. Anmälan stänger redan på torsdag kl 23.00 så vänta inte! Kursen drar igång på måndag den 3:e maj. Det är i den här fotokursen som du får lära dig det manuella läget på systemkameran som gör att du kan ta precis dom där bilderna som du föreställde att du skulle kunna ta när du köpte systemkameran. I den här kursen får du en chans att snabbspola till en fotografs nivå på bara 6 veckor, alldeles i lagom till sommarn 🙂

När jag gick Louise fotokurs så hade jag inte särskilt stora förväntningar på min egen utveckling. Jag trodde aldrig att jag skulle bli duktig på att ta fina bilder eller att jag hade fotokänslan inom mig. Jag trodde inte heller att min kamera var tillräckligt bra. Kursen blev som ett uppvaknande! Plötsligt blev det roligt att vara kreativ med kameran.

Det är inte bara stor skillnad på kvaliteten på mina bilder, jag har även lärt mig att fota med en annan känsla, i nya vinklar, i nya ljus m.m. Jag tänkte dela med mig av några före- och efterbilder som jag tycker illustrerar min utveckling. Kolla även det här inlägget för ännu fler före- och efterbilder.

Alla bilder i inlägget är tagen med samma kamera och samma objektiv, enda skillnaden är att förebilderna är tagna med det automatiska läget och efterbilderna i det manuella läget på kameran.

Före kursen / Efter kursen

Innan fotokursen tog jag bilden till vänster när William satt på Victors axlar. Victor är glad, men William ser mest förvånad ut när han stirrar rakt på kameran. Efter fotokursen tog jag bilden genom spegeln för att fånga känslan när Victor leker med William istället för att bara ta en bild rakt på.

Före kursen / Efter kursen

Före kursen / Efter kursen

Ett litet tag efter kursen gick jag tillbaka till en lektion i “Ett liv dokumenterat” som handlar om redigering och sög in allt som fanns att lära sig om redigering och bestämde mig för att testa en ny redigeringsstil. Jag har ju alltid varit mycket för färg så oftast vill jag förstärka alla färger, men ibland blir det brokigt och skrikigt som på bilden ovan, så jag testade något nytt. Här kommer resultatet:

Före / Efter

Före / Efter

Före / Efter

Det är så himla roligt, för varje gång jag lägger upp en bild på instagram så får jag beröm för mina fina bilder. Jag känner mig så stolt och rörd över att det är JAG som har lyckats ta dessa fina bilder för det trodde jag ALDRIG att jag skulle lyckas med! Och inte nog med att jag nu kan ta fina bilder i såpass bra kvalitet att dom är värda att framkallas, jag har även lärt mig hur jag kan vara mer närvarande med mina barn genom att nyfiket fotografera och dokumentera det barnen hittar på. Det är nämligen just det som Louise kurs för mammor med systemkamera går ut på, den går ut på att göra kameran till en del av livet när det händer. Det ska inte vara en stor och jobbig grej att dokumentera familjelivet och dom små stunderna som händer, det ska snarare bidra till större närvaro kreativitet. För mig har detta sättet att fota gjort stor skillnad i min vardag! Jag har kommit ur det där ekorrhjulet när livet bara händer och alla dagar känns likadana. Nu ser jag dom små stunderna i vardagen, barnens egenheter och relationer mellan familjemedlemmar på ett nytt sätt och jag ÄLSKAR att fånga och dokumentera det. Ta bara den där dagen vid bäcken när Lucas hittade ett slem som han tog med sig hem. Den dagen hade aldrig hänt om inte jag hade fått upp ögonen för det här sättet att fotografera 🙂

Jag har inte bara lärt mig att fotografera i det manuella läget på systemkameran. Jag har lärt mig att dokumentera familjelivet på en daglig basis. Jag har lärt mig att berätta en story med mina bilder och jag har lärt mig att använda min kamera för att uppleva tillsammans med mina barn samtidigt som jag uppfyller ett behov inom mig själv. Jag får utvecklas, vara kreativ samtidigt som jag är ännu mer närvarande med barnen och allt som händer. Det får mig att känna mig otroligt tillfredsställd! Jag kan varmt rekommendera kursen till alla mammor därute som har eller planerar att köpa en systemkamera! Kanske är detta en perfekt förskottspresent till morsdag?!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här