Grötmuffins eller grötpinnar av överbliven gröt

Jag har länge stört mig på att jag vissa dagar måste slänga ganska mycket gröt eftersom det ibland är svårt att beräkna hur mycket William kommer äta. Jag har sett i forum att en del tipsar om att man kan göra grötplättar eller grötpinnar på överbliven gröt men efter att ha dammsugit internet på recept så inser jag att det inte finns ett enda recept där man använder just överbliven gröt. I recepten jag hittar ska man använda grötpulver, inte färdigblandad gröt och då försvinner ju syftet. Idag bestämde jag mig för att testa ändå, men eftersom smeten blev så lös så gjorde jag muffins istället för pinnar och det blev så bra! Framför allt så blev muffinsarna sååå sååå goda! Såpass goda att gärna behåller dom till mig själv, haha! Här kommer receptet:

grötpinnar av överbliven gröt

Recept på grötmuffins eller grötpinnar på överbliven gröt
1 överbliven bebisgröt (jag hade en halv kaffekopp med färdigblandad bebisgröt)
1 banan
1 ägg
1/2 dl havregryn
1/2 tsk kardemumma
2 krm bakpulver

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda i en skål med dom andra ingredienserna. Klicka i smeten i muffinsformar, fyll till hälften ungefär. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Grundreceptet som jag utgick ifrån hittar ni här: Grötpinnar från Semper

grötmuffins av överbliven gröt

Någon annan som också bakar på den överblivna bebisgröten? Vad brukar ni baka för något?

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här