Okategoriserade

Första tanden!

Vet ni vad! Jag har så himla mycket som jag vill berätta för er nu när jag har haft lite bloggpaus över helgen och nu försöker jag mig äntligen på lite egentid. Nu när alla mina gäster sover, två har åkt hem till Norge och Lucas tittar på sin gonattsaga.

Jo, nu ska jag berätta vad som har hänt idag! Det är nämligen en stor dag! Jo för Lucas har nämligen första tand!!!!!! Den har precis brutit igenom tandköttet! Förmodligen hände detta idag eller möjligtvis igår! Sist jag kände på tandköttet så har det inget där och det var nog i fredags eller i lördags. Jag trodde att man skulle känna en liten putning under tandköttet innan den kom, men det kändes eller syntes ingenting. Tanden har kommit precis bakom toppen på tandköttet om ni förstår hur jag menar, jag trodde den skulle komma på toppen. Det är en av dom i mitten därnere som har brutit genom. Jag blev förvånad också för den såg så stor ut!!! Jag ska se om jag kan få en bild på den imon!!

Vi är väldigt lyckliga för det har gått relativt smärtfritt. Han har knappt haft några symptom och vi har inte behövt ge Lucas alvedon för det verkar inte som han har haft ont. Jag har misstänkt att det kliat i tandköttet så innan det bröt igenom gav jag honom fryst mango i en sån där nätnapp, jag skrev om det i ett blogginlägg HÄR! Men efter att tanden bröt ut så vill han inte ha det. Jag tror att det är för att det svider i tandköttet. Många säger att barnen ofta får feber eller rinnigt ”tandbajs”. Det problemet har inte vi haft. Det enda vi har märkt är att han ett par nätter vaknat och varit ledsen mer än vanligt. Alla barn lider ju inte lika mycket av just det här med tänderna. Hoppas det blir lika enkelt med alla tänderna!

Hur hade era barn det när dom fick sin första tand?

3 Comments

  • Linda

    Märkte inte heller något! Han tuggade på allt men eftersom han precis blivit 4 mån så trodde jag att det var för tidigt, men min mamma upptäckte den. Andra kom bara nån vecka efter, nu är han fem mån o det har inte kommit några fler ännu. /Linda

  • Linda

    A fick de två första längst ner smärtfritt när han var 3,5 månader ca. Sen fick han en uppe och dreglade jättemycket och blev förkyld. Nu har han fått tre till samtidigt där uppe och varit förkyld igen. De är mer mottagliga mot virus när de får tänder

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.