Okategoriserade

Förskolekläderna

Tack för alla svar kring förskolekläderna 🙂 Vi har inventerat lite grann här hemma idag och upptäckte att Polarn o. Pyrets skalkläder (6-9 månader) fortfarande passar på Lucas! Om han fortsätter att växa så här långsamt kanske dom passar hela vintern 🙂 När vi åkte till Brasilien så var dom alldeles alldeles för stora så dom är aldrig använda!!!

20140804-231357-83637863.jpg

Vi har även en fleecetröja som passar till skalkläderna i samma storlek. Förutom det så upptäckte vi att han har ett gäng tröjor och tunnare jackor i större storlekar så vi ska nog satsa på skor och gummistövlar istället 🙂 Frågan är bara om vi kommer behöva regnkläder också eller om skalkläderna kan vara som regnkläder? Dom är ju vattentäta… Men dom kanske är lite tjocka nu den tidiga hösten? Eller?

Och sen undrar jag om det här med underställ. Jag tänkte köpa ull-underställ att ha under skalkläderna, men hur använder man understället egentligen? Ska barnen ta av sig ”innekläderna” först då, för att sen ta på understället och sen fleecekläderna och sen skalplaggen? Jag fattar inte riktigt!!

5 Comments

 • Sandra

  Vi bor i värmland och kan ha riktigt kalla vintrar. Vi har overall på vintern med långkalsonger och extra tröja under. Sen bra skor och mössa och vantar. Om det inte blir superkallt vill säga, då behövs ju underställ. Fuskkrage. På höst vår har vi använt fleeceställ med vindjacka/byxa eller fodrade galonkläder. När dottern började hade vi en skaloverall och det sa fröknarna var bland de bästa plagg de sett. De behövde bara justera det hon hade under så kunde hon leka i alla väder. Underställ har hon aldrig haft med sig till fskolan. Men iof har det inte varit superkalla vintrar heller. Kolla hur man gör på den fskola Lucas ska gå på. Är man ute i alla väder eller inne om det blir visst många minus tex. Underställ kan barnen ha under kläder men tänk på att det kan bli varmt inne om personalen inte tar av och på. Jag vet andra barn som går på ur och skur fskola. Där måste de ha underställ men är då ute långa perioder av dagen. Jag försöker också tänka på att inte klä för varmt. För de leker och rör sig och bkir de svettiga under så kan de frysa sen. Där kan iof ett bra underställ vara till nytta. Har du ett varmt eller fruset barn? Det påverkar också.

  Ojoj en halv bok blev det visst.

 • Deer

  Jag skulle vänta med ull-underställ. Vi har aldrig haft det till H. Bara galonkläder – fleecefodrade för kalla och slaksiga vår/vinter/höstdagar och vanliga tunna. Och så overall och, jacka och ett par skalbyxor.

  Fodrade gummistövlar är bra och ett par goretexkängor för kallare dagar. Köp inte allt på en gång, vänta lite. Nu räcker det med galonisar. Och så massor av mjukisbyxor, det ska var lätta att ta på av och bekvämt för L. Kram

 • Linda

  Kan vara bra att ha ett par galonbyxor med hängslen som går över jackan. Små barn sitter ofta i sandlådan och på marken och leker och det kan vara praktiskt om det bara är byxorna som blur leriga och inte jackan också.

  När det gäller underställ så tänk på att personalen på förskolan säkert har 15 barn att klä på. Det är en sak att klä av och på ett barn hemma men har man 15 så för man det helst på det mest praktiska sättet. I vinter kan underställ vara en ide. Annars är det nog smidigast att det finns extrakläder så peronalen kan ta på en extra tröja eller dubbla mysbyxor om det skulle bli kallt. Det finns galonkläder som är fodrade och jättebra när det blir lite kallare

 • sandra

  Skippa ullunderkläderna till förskolan. Som förskollärare har man inte tiden att ta på barnen det innan utgång. Satsa istället på lager-på-lager. typ fleecetröja och fleecebyxor som man kan dra över de vanliga kläderna. Ett annat tips är att investera i ett galonställ som ni alltid kan ha på förskolan. Det är så otroligt lätt att glömma hemma och det är ett måste att ha på förskolan! Ett galonställ kan man få för 200-300kr. Skalbyxorna är perfekt nu under hösten att kombinera till en vindfleece tillexempel innan den lite kyligare luften kommer. Kom ihåg att noga märka alla hans kläder och skor med namn. Extravantar är också bra att ha så det finns nya torra att ta på om det första paret skulle bli blött och behöva in i torkskåpet.

  Nu ska jag hålla igen, men förskollärare som man är så är det svårt att inte dela med sig av sina erfarenheter 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.